Tattoo Bob - The Legendary Tattoo Shop

Tattoo Bob
The Legendary Tattoo Shop

Mobiel menu

Veelgestelde vragen over Dermal Anchor

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over de microdermal piercing. Klik op de vraag waarop u het antwoord zoekt, deze zal er onder verschijnen.  Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een dermal anchor?

De dermal anchor piercing heeft ook wel de naam
'microdermal '. Een dermal anchor piercing is in feite een mini implantaat. Het plaatje dat van titanium is, wordt onder de huid aangebracht, vervolgens wordt op dit plaatje een speciaal steentje geschroefd, eventueel met zirkonia.

Hoe wordt een dermal anchor piercing gezet?

Met een punctienaald wordt een gaatje van ongeveer 2 mm in de huid gemaakt. Vervolgens wordt een klein plaatje onder de huid geschoven.

Is een dermal anchor schadelijk voor de huid?

Vooralsnog zijn er geen schadelijke gevolgen van een dermal anchor bekend. De huid heeft een groot zelfherstellend vermogen. Na verwijdering van een dermal anchor kan er net als bij een andere piercing een klein litteken achterblijven.

Van welk materiaal is het implantaat gemaakt?

Titanium

Hoelang duurt de genezing van een dermal anchor?

Gemiddeld 4 tot 6 weken. Dit is per persoon verschillend en heeft onder andere met de algemene gezondheid te maken.

Kan een dermal anchor uitgroeien?

Ja, dit is net als andere piercings mogelijk. Het uitgroeien van een dermal anchor komt op sommige plaatsen iets meer voor, door bijvoorbeeld stoten of wrijving.

Kan deze piercing op iedere plaats van het lichaam gezet worden?

Een dermal anchor kan in principe op iedere plaats van het lichaam gezet worden. Echter plaatsen wij geen dermal anchors in het gezicht of in de hals.

Hoe oud moet je zijn voor het zetten van een dermal anchor?

We zetten een dermal anchor vanaf 16 jaar

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dermal anchor?

De kosten voor het plaatsen van een dermal anchor bedragen €65,-

Is het zetten van een dermal anchor pijnlijk?

Over het algemeen omschrijven mensen het plaatsen van een dermal anchor minder pijnlijk als dat van een “normale” piercing. Dit is echter per persoon en plaats verschillend.

Mag ik een dermal anchor plaatsen tijdens mijn zwangerschap?

Dit is sterk af te raden. Tijdens een zwangerschap ben je gevoeliger voor infecties omdat het immuunsysteem tijdens een zwangerschap anders werkt.

Mag ik zwemmen nadat ik een dermal anchor heb laten zetten?

Tijdens de genezingsperiode is het af te raden om te zwemmen, naar een sauna te gaan en een zonnebank te gebruiken. Na de genezingsperiode van minimaal 4 tot 6 weken is dit geen probleem

Ik gebruik medicijnen of ik heb een aandoening

Wij raden u aan eerst met uw arts te overleggen of het verstandig is een tattoo, piercing, dermal anchor of permanente make up te nemen.