Tattoo Bob klant tevredenheid Tattoo Bob klant tevredenheid

Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing en tattoo zonder afspraak
Laser, PMU & MHP op afspraak

Pigmentvlekken laseren

Met de huidige lasertechnologie is het mogelijk om (ongewenste) pigmentvlekken en/of ouderdomsvlekken te verwijderen of verminderen m.b.v. een laser. Voor het laseren van pigmentvlekken werkt Tattoo Bob samen met een gediplomeerd huidtherapeute. Naast het verwijderen van (ongewenste) tatoeages kan onze huidtherapeute nu ook (ongewenste) pigmentvlekken en/of ouderdomsvlekken verwijderen of verminderen.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn bruine vlekken die ontstaan bij een storing in het pigment. Pigment wordt ook wel melanine genoemd. Melanine is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Pigment beschermt de huid ook tegen de UV-straling. Zodra de huid in aanraking komt met UV-straling gaat deze meer pigment aanmaken om de huid op een natuurlijke manier te beschermen tegen de zon. De huid verbrandt hierdoor minder snel en krijgt een mooi kleurtje. Uiteraard dient de huid nog steeds altijd goed beschermd te worden met een extra SPF als deze te veel in aanraking komt met UV-straling.

Naast UV-straling wordt de aanmaak van pigment in de huid ook gestimuleerd door hormoonveranderingen, stress en vochtgebrek. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Door dit proces kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Deze pigmentvlekken zijn vaak zichtbaar op het gezicht en elders op het lichaam.

Er wordt van pigmentvlekken gesproken als er juist teveel (bruin/zwarte vlekjes) of juist te weinig (witte vlekjes) pigment in de huid aanwezig is. Onze huidtherapeute behandelt de patiënten die juist teveel (hyperpigmentatie) pigment in de huid hebben.

Pigmentvlekken

Zoals eerder vertelt zijn pigmentvlekken verstoringen in het natuurlijke pigment in de huid. Deze pigmentvlekken kunnen zich uiten in donkere of juist witte vlekjes op de huid. De meest voorkomende pigmentstoornissen zijn:

  • Lentigo
  • Melasma

Melasma

Melasma is in de volksmond ook wel bekend als het zwangerschapsmasker. Bij het zwangerschapsmasker krijgen vrouwen last van donkere pigmentvlekken in het gezicht en soms ook in de hals. Melasma ontstaat vaak tijdens de zwangerschap, vandaar ook de naam zwangerschapsmasker. Melasma ontstaat door de hormonen die vrouwen krijgen tijdens een zwangerschap. 

Melasma behandeling
Over het algemeen gaan de pigmentvlekken die ontstaan bij Melasma vanzelf weer weg na de bevalling, maar in sommige gevallen is dit niet het geval en kunnen ook deze pigmentvlekken m.b.v. een laser door onze gediplomeerde huidtherapeute verminderd en/of zelfs verwijderd worden.

Lentigo

Lentigo wordt in de volksmond ook wel gewoon een ouderdomsvlek of levervlek genoemd. Lentigo is een veel voorkomende bruine verkleuring van de huid die doorgaans goedaardig is. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit te laten beoordelen door een arts of dokter. 

Lentigo, ofwel ouderdomsvlekken, ontstaan vooral op plekken op de huid die veel in aanraking zijn geweest met de zon, zoals het gezicht en de handruggen. Ouderdomsvlekken ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd bij mensen met een licht huidtype.