Tattoo Bob - The Legendary Tattoo Shop

Tattoo Bob
The Legendary Tattoo Shop

Mobiel menu

Pigmentvlekken verwijderen

Voor het verwijderen en/of verminderen van uw pigmentvlekken werkt Tattoo Bob samen met een gediplomeerd huidtherapeute en een topkwaliteit laser. De ultrakorte lichtflitsen uit de laser zorgen ervoor dat het pigment in de huid wordt afgebroken waardoor de pigmentvlekken dus verminderen en/of zelfs uiteindelijk verdwijnen.

Wij van Tattoo Bob willen u er op attenderen dat het verwijderen van pigmentvlekken m.b.v. een laser geen PERMANENTE oplossing is, de huid blijft zich continue vernieuwen en dit geldt ook voor aangemaakt pigment. In sommige gevallen kan het dus voorkomen dat de pigmentstoring terugkomt. Het resultaat van de laserbehandeling kan echter wel verlengd worden door het gebruik van zonnebrandproducten met de juiste SPF en het vermijden van te veel blootstelling aan zonlicht.

Pigmentvlekken laserbehandeling

De duur van de laserbehandeling voor pigmentvlekken is afhankelijk van de grootte en de locatie van de pigmentvlek, maar ook de diepte van de pigment laag en de concentratie van het pigment in de huid spelen een rol voor de duur van de laserbehandeling van pigmentvlekken. Over het algemeen zijn er ongeveer 3-5 behandelingen nodig voor het verwijderen van een pigment.

Tijdens de behandeling zorgen ultrakorte lichtflitsen op de huid ervoor dat het pigment in de huid wordt afgebroken. Tijdens de laserbehandelingkan de huid warm en rood worden. Tattoo Bob werkt voor het verwijderen van pigmentvlekken met een topkwaliteit laser. Het gevoel van de lichtflitsen is het beste te vergelijken met kleine elastiekjes die tegen de huid aanspringen. 

Na de laserbehandeling zullen er ongeveer 3 – 5 dagen korstjes op de huid ontstaan, dit is een natuurlijke reactie van de huid. De korstjes zullen vanzelf weer van de huid afvallen en de huid zal zich binnen ongeveer 1 week herstellen van de behandeling.

Kunnen alle pigmentvlekken behandeld worden?

Nee, voor een laserbehandeling zijn enkel licht gekleurde tot donkere pigmentvlekken geschikt.

Welke gebieden kunnen er behandeld worden?

In principe kunnen alle gebieden op het lichaam waar zich pigmentvlekken voordoen behandeld worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn het gezicht, handruggen, hals en decolleté. Tijdens een GRATIS intakegesprek zal onze gediplomeerde huidtherapeute de pigmentvlekken beoordelen en vertellen welke mogelijkheden er zijn voor het verwijderen van uw pigmentvlekken.

Zijn er risico’s verbonden aan een laserbehandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken?

Het is in een enkel geval mogelijk dat het behandelde gebied lichter zal worden dan de omliggende huid. Doordat de huid zich continue blijft vernieuwen zal dit over het algemeen na 3 tot 6 maanden verdwijnen. Er zijn enkele zeldzame gevallen waarbij de pigmentatie een permanent gevolg is van de laserbehandeling.

Waar moet ik voor- en na de behandeling rekening mee houden?

Wij adviseren om voor en na de behandeling minimaal 6 weken zon te vermijden, dit betekent ook dat er geen gebruik van de zonnebank gemaakt mag worden. Ook huidverdunnende behandelingen zoals peelings worden gedurende 6 weken voor en na de behandeling afgeraden. Na de behandeling ontstaan er na 3 – 5 dagen korstjes op de huid, dit is een natuurlijke reactie. Ook het gebruik van zelf bruinende crèmes wordt voor en tijdens de behandeling afgeraden.

Hoelang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt ongeveer 15 minuten tot een halfuur. Na de behandeling kunt u meteen weer naar huis.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is volledig afhankelijk van de grootte en de locatie van de pigmentvlek. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig met een herstelperiode van 4 weken.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt de laserbehandeling als niet pijnlijk ervaren. Het gevoel van de lichtflitsen is vergelijkbaar met een klein elastiekje die op de huid springt.