Tattoo Bob - The Legendary Tattoo Shop

Tattoo Bob
The Legendary Tattoo Shop

Mobiel menu
Tattoo Bob - Tatoeeren - Piercing zetten - Tattoo Verwijderen - Permanente Make-Up

MHP aandachtspunten

Voordat we met de haar pigmentatie behandeling kunnen beginnen moet je rekening houden met de volgende aandachtspunten:

  • Vraag  uw huisarts voor een verdovende zalf , geen creme ( xylocaine zalf )
  • Vertel uw huisarts dat het gebruikt wordt voor een medische tatoeage.
  • Smeer de zalf anderhalf uur van te voren over het gedeelte wat wordt behandeld, dek dit af met een doorzichtige folie en bedek met een muts of pet.
  • Was voor de MHP behandeling je haar met shampoo.
  • Gebruik geen gel, lak of haarpoeder voor de behandeling.
  • Gebruik 1 week voor de haar pigmentatie behandeling en tot 2 weken na de behandeling geen minoxidil.

Bij een shaven look moet je je haren de dag voor de behandeling milimeteren op de kortste stand.

Tattoo Bob - Tatoeeren - Piercing zetten - Tattoo Verwijderen - Permanente Make-Up

MHP - Veel gestelde vragen

Hoe lang of hoe kort moet mijn haar zijn voor de MHP behandeling?

Voor de micro haar pigmentatie behandeling (MHP) is het voor mannen het beste als het haar niet langer is dan 1mm. Een geschoren hoofd is het beste.

Hoe lang duurt een haar pigmentatie behandeling?

De duur van een haar pigmentatie behandeling is geheel afhankelijk van de grote van het gebied van wat er behandeld moet worden. Een MHP behandeling kan variëren van 1 uur tot max. 4 uur.

Is een MHP behandeling pijnlijk?

Een micro haar pigmentatie behandeling wordt ervaren als NIET pijnlijk. Tijdens de MHP behandeling is het bij Tattoo Bob mogelijk om tv te kijken of afleiding te zoeken op je mobiele telefoon.

Is micro pigmentatie ook voor vrouwen?

Micro haar pigmentatie is voor vrouwen met weinig haar of voor vrouwen met dun haar, naast het gebruik van haarpoeders, vaak één van de weinige alternatieven. Voor vrouwen met weinig haar of dun haar kan een combinatie van het juiste kapsel en MHP het verschil maken. De haar pigmentatie techniek zorgt er namelijk voor dat de hoofdhuid minder zichtbaar is en het haar optisch voller lijkt ondanks dat je er geen extra haar bij krijgt. Dankzij MHP kunnen al vele vrouwen zich meer ontspannen en zelfverzekerder voelen. Vrouwen voelen zich weer beter in hun vel en durven zich weer meer vrouw te voelen.

Kunnen inhammen worden bijgewerkt met MHP?

Alleen bij een shaved look kunnen we met de Micro Hoofdhuid Pigmentatie Techniek (MHP) de haarlijn en dus ook de inhammen aanpassen. Voor het meest natuurlijke effect is het echter aan te raden binnen de nog bestaande haargrens te blijven zodat het verschil tussen de getatoeëerde stoppels en haren zelf minimaal is.

Wat is het verschil tussen gewone tattoo inkt en micro pigmentatie inkt?

Bij het plaatsen van een tatoeage wordt andere inkt gebruikt. Deze kleuren zijn heel anders van samenstelling en hebben geen u.v. protector. Je kan er permanente versiering mee op het lichaam tatoeëren, maar deze inkt kan NOOIT gebruikt worden voor de micro haar pigmentatie techniek. De kleuren die gebruikt worden voor micro haar pigmentatie zijn dus speciaal samengesteld voor deze techniek en behandelingen. Deze inkt kan en wordt dus ook niet gebruikt voor andere behandelingen.

Zijn de naalden bij haar pigmentatie hetzelfde als bij gewone tattoo naalden?

Nee, ook hier is een wezenlijk verschil. De naalden voor MHP zijn uiterst dun en speciaal ontwikkeld voor deze haar pigmentatie behandeling. Laat de haar pigmentatie behandeling dus nooit zomaar door iemand uitvoeren die geen ervaring of verstand heeft van deze techniek!

Is micro haar pigmentatie permanent?

De haar tattoo kan een geruime tijd meegaan maar zal op den duur wel kunnen vervagen. Dit vervagen van de haar tatoeage hangt af van hoe je er zelf mee omgaat. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk de haar tattoo goed in te smeren met een SPF (Sun Protection Factor) wanneer je de zon in gaat. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen qua vervagen. In een heel enkel geval kan het weleens zo zijn dat het iets sneller kan vervagen. Dit ligt dan aan het huidtype.


Wanneer de haar tattoo eventueel te licht zou zijn geworden is dit makkelijk bij te werken. De kosten voor het bijwerken van een haar pigmentatie zijn €200. Mocht het nodig zijn om de haar pigmentatie binnen één jaar bij te werken, dan is dit gratis bij Tattoo Bob.

Kan MHP met een laser verwijderd worden?

Net zoals het mogelijk is om je tattoo te verwijderen is het ook mogelijk om MHP te verwijderen. Let er bij het verwijderen van MHP wel op dat het verwijderen alleen gedaan kan worden door een professioneel gediplomeerd huidtherapeut(e). Tattoo Bob Rotterdam werkt met het Quanta Q Plus C lasersysteem, dit laatste nieuwe laser systeem voor het tattoo verwijderen kan alle kleuren verwijderen. Uiteraard wordt deze behandeling bij Tattoo Bob Rotterdam alleen uitgevoerd door een gediplomeerd huidtherapeute.

Hoe zie ik er na een MHP behandeling uit?

Na een MHP behandeling kan de huid een beetje rood zien. Bij een gevoelige huid kan dit rood zien zo’n twee tot drie dagen aanhouden. Maak je echter geen zorgen, na de MHP behandeling kan je gewoon direct weer de straat op.

Zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden voor een MHP behandeling?

Er zijn zeker wat aandachtspunten waar je rekening mee moet houden voor en na een MHP behandeling, kijk hiervoor op onze nazorg pagina.