Tattoo Bob - The Legendary Tattoo Shop

Tattoo Bob
The Legendary Tattoo Shop

Mobiel menu
 

Informatie over Permanente Make-Up

Op een paar contra indicaties na, is permanente make-up geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Met contra indicaties wordt bedoelt, aandoeningen of ziektes waarbij permanente make-up niet mag worden toegepast.

Een paar voorbeelden van contra indicaties kunnen zijn:
  • Gebruik van bloedverdunners, alcohol of aspirines. Wanneer dit gebruikt wordt 24 uur voorafgaande aan de behandeling is er tijdens de behandeling meer bloedverlies en pakt het pigment minder goed uit.
  • Verkleuring kan optreden indien u allergisch bent voor antibiotica.
  • Keloidvorming (de wondgenezing gaat gepaard met zwaar verdikte littekens over de grenzen van de verwonding). Wanneer u dit heeft kunnen wij u niet behandelen. 
 

Hoelang blijft permanente make-up goed?

Uit ervaring is gebleken dat de permanente make-up van Tattoo Bob uw hele leven mee gaat. In de loop der jaren hebben wij veel kennis opgedaan m.b.t. pigmenten die echt permanent blijven zitten.  Er bestaat alleen een kans dat permanente make-up door invloed van de zon, traanvocht, make-up, schoonmaakproducten etc.  iets zou kunnen teruglopen. Dit is in een kleine behandeling weer bij te werken.

 

Hoe verricht ik nazorg voor PMU

Wanneer u last heeft van zwelling van de wenkbrauwen, gebruik dan ijsblokjes. Maak gebruik van een dicht zakje en leg deze in een handdoek. Vervolgens deze handdoek 10 minuten per keer tegen de behandelde plek aanhouden. Tot 48 uur na de behandeling, dient u geen aspirine producten te gebruiken. Deze producten werken bevorderend voor blauwe plekken en eventuele bloedingen.

 

Permanente Make-Up te donker

Helaas is dit een bijkomende werking van de behandeling. Het pigment ligt hierbij nog op de huid. Nadat het genezingsproces is voltooid, ziet u pas goed het resultaat. Tijdens het genezingsproces komen er kleine korstjes op de behandelde plek. Na gemiddeld 1 week zie je een zachtere kleur. Als de korstjes eraf vallen kan de huid nog iets roze zijn, dit komt omdat de huid nog wat tijd nodig heeft om volledig te helen.

 

Nazorg Permanent Make-Up

Zorg ervoor dat u de behandelde plek vet houdt met vaseline, deze krijgt u mee na de behandeling. Tot een week na de behandeling dient u geen zeep of crème te gebruiken op de behandelde plek. U krijgt altijd na de behandeling schriftelijke instructies mee, zodat u alle nazorginstructies nog op het gemak kunt nalezen. Of klik hier voor meer informatie over de nazorg van permanente make up.

 

Is het eindresultaat van Permanente Make-Up direct zichtbaar?

Nee, het eindresultaat is zichtbaar na ongeveer 4 weken. De huid is na de behandeling wat gezwollen. Na behandeling zijn de behandelde plekken 40 procent donkerder, dit zal met de weken lichter worden.

 

Lippen vorm geven

De permanente make-up lipcontouren  kunnen een extra accent zijn ,maar ook het corrigeren van lippen .Bijvoorbeeld bij  iemand die veel rookt kan gekozen worden om de lippen totaal in te kleuren  dit noemt men full lips tattoo. Lipgloss maakt het helemaal af en u hoeft  geen lipstick meer te gebruiken want ook hier geldt dat de permanente make-up van Tattoo Bob je gehele leven zal meegaan.