Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

MICRODERMAL | Dermal piercing

Een microdermal, ook wel dermal anchor of dermal piercing genoemd, is in feite een mini implantaat wat onder de huid wordt ingebracht. 

Een microdermal wordt geplaatst m.b.v. een speciale naald. Met deze naald wordt een titanium plaatje onder de huid aangebracht, op dit plaatje wordt dan een speciaal steentje, eventueel met zirkonia, geschroefd.

Het is mogelijk dat een dermal piercing uitgroeit wanneer dit binnen 3 maanden gebeurt, plaatsen wij de microdermal welke door ons is geplaatst, gratis terug.

TIP: Combineer een dermal piercing i.c.m. met een tattoo. Onderaan deze pagina vindt u verschillende voorbeeldfoto’s van tatoeages die gecombineerd zijn met een microdermal.

Dermal piercing anchor

DERMAL PIERCING ZETTEN

Het zetten van een dermal piercing wordt gedaan m.b.v. een biopsie-punch. Met deze naald wordt een gaatje van ongeveer 2mm in de huid gemaakt. Vervolgens wordt er een klein plaatje onder de huid geschoven en blijft dit plaatje onder de huid vastzitten. Bovenop dit plaatje wordt een juweeltje geschroefd en hierna is het plaatsen van de microdermal klaar.

Het zetten van een dermal piercing is een kleine ingreep, en wordt door veel mensen als minder pijnlijk ervaren dan het plaatsen van een gewone piercing. Het leuke aan een microdermal piercing is dat er verschillende steentjes beschikbaar zijn, hierdoor kunt u gemakkelijk variëren met de microdermal en kunt u dus iedere keer genieten van een andere look.

Bekijk hier het interview van de Wereldomroep bij Tattoo Bob over de dermal anchor:

DERMAL PIERCING NAZORG

In tegenstelling tot veel andere body piercings is de genezingstijd van een microdermal slechts 2 tot 4 weken. Net zoals bij een gewone piercing geldt voor een microdermal ook dat uw persoonlijke hygiëne van groot belang is tijdens het genezingsproces. Was hierom dus altijd goed uw handen met een desinfecterende zeep om besmetting tegen te gaan. Alle regels m.b.t. de nazorg van een dermal anchor vindt u hier. Neem hierbij ook eens kijkje op onze veelgestelde vragen pagina. Hier vindt u antwoorden op alle veelgestelde vragen m.b.t. de microdermal piercing

Laat uw dermal piercing altijd door een gespecialiseerde piercer plaatsen. Hierbij speelt ook de ervaring in het plaatsen van implantaten een belangrijke rol. Uiteraard bent u hiervoor bij Tattoo Bob aan het juiste adres en werken onze piercers volgens alle strikte hygiëne-richtlijnen van de GGD.