Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Tatoeage laten zetten bij Tattoo Bob

Tegenwoordig zijn tattoo's ongekend populair! Steeds meer mensen overwegen om tatoeages te zetten en kiezen daarnaast steeds meer voor mooie, grote tattoo ontwerpen. Tattoo Bob is sinds 1968 één van de eerste en beste tattoo shops van Nederland. Al jaren lang tatoeëren wij de mooiste ontwerpen en lopen mensen met een tevreden gevoel onze shop uit. U kan bij ons terecht voor allerlei verschillende soorten tatoeages; van geschaduwde tatoeages tot een mooi felgekleurde lotusbloem tattoo, van hartjes met namen tot een levensecht portret. Alles is mogelijk bij Tattoo Bob! Kijk gerust eens naar al onze tattoo voorbeelden.

Tatoeage

Wat is een tatoeage?

Een tatoeage is een definitieve versiering van de huid. Omdat de bovenste huidlaag (epidermis) zich het gehele leven blijft vernieuwen, wordt de inkt tijdens het plaatsen van een tatoeage tot in de tweede huidlaag (dermis) ingebracht. Hierdoor ontstaat er een permanente kleurverandering. Dit wordt ook wel een tattoo of tatoeage genoemd. Echter is het tegenwoordig wel mogelijk om een tatoeage te verwijderen met behulp van een laser.

Als we kijken naar vroeger, dan zien we dat elke cultuur zijn eigen manier van tatoeëren heeft. Bij de ene cultuur werden er bijvoorbeeld diverse kleine wondjes gemaakt, die vervolgens  met houtskool werden ingesmeerd.. Andere culturen maakten o.a gebruik van een bamboestok met diverse naalden, die 120 keer per minuut in de huid werden geprikt. Tegenwoordig zien we dat sommige culturen vast willen houden aan deze eeuwenoude technieken. Desalniettemin wordt er tegenwoordig (in de meeste gevallen) gebruik gemaakt van de vernieuwde technieken (speciaal apparaat met pigment, ofwel inkt).

Overweegt u ook om een tatoeage te laten zetten? Op deze pagina vindt u veel informatie m.b.t. het plaatsen van een tattoo. Als je praktische informatie wilt over het totale tattoo proces evenals over de voor- en nadelen, dan kan je terecht op de pagina eerste tattoo zetten. 

In contact komen met een van onze tattoo experts? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Hoe lang bestaat de tatoeage al?

Zoals hierboven beschreven bestaat een tatoeage al ontzettend lang. Diverse wetenschappers hebben onderzoeken uitgevoerd om tot de oorsprong van de tatoeage te komen. Uit diverse opgravingen van o.a. mummies werd duidelijk dat de tatoeage al stamt uit een periode van 5000 jaar voor Christus. Toen werden er bij diverse opgravingen gemummificeerde lichamen gevonden met daarop tekeningen die lijken op tatoeages. Een van de oudste vondsten stamt van 5300 jaar geleden, bij de Ötzi (ijsmummie). Hier werden ongeveer 57 tatoeages op zijn lichaam gevonden! Deze waren gemaakt door inkervingen in de huid met koolpoeder in te wrijven. 

Tijdens de ontdekkingsreizen werd de tatoeage ook in Europa bekend. Dit was eerst vooral onder zeelieden het geval. Bijna alle tatoeages van zeelieden hadden een betekenis, wat vandaag de dag ook nog de grootste reden is om een tatoeage te laten zetten. Aan het begin van de 20e eeuw werd de moderne tattoo geïntroduceerd vanuit een shop op Hawaii, waaruit de old school stijl ontstond. Tattoo machine

Waar vroeger tatoeages met de hand werden gezet, wordt er tegenwoordig bij elke tattoo shop gebruik gemaakt van een tattoo machine. Een tattoo machine is een elektrisch instrument waarin een tube en een naald zitten. Deze tube van de tattoo machine wordt tijdens het zetten van een tatoeage met de hand vastgehouden.

Een tattoo machine wordt bediend met de voet. Door gebruik te maken van een pedaal wordt de tattoo machine aangedreven. Door het aandrijven van de tattoo machine beweegt de naald op en neer en verdwijnt de inkt 2 a 3 millimeter de huid in. Bij het plaatsen van een tatoeage met behulp van een tattoomachine is het heel belangrijk dat de naald de juiste diepte bereikt. Indien de naald te diep of juist te ondiep gaat, kan dit gevolgen hebben voor het uiteindelijke resultaat van de tatoeage.

Hoe oud moet je zijn voor een tattoo?

Bij Tattoo Bob tatoeëren wij personen vanaf 16 jaar, met geldig legitimatiebewijs. Officieel is het zo dat je vanaf je 12e levensjaar een tatoeage mag laten zetten. Wanneer er een medische indicatie is kun je bij Tattoo Bob met toestemming van je behandelend arts ,ouders of voogd een medische tatoeage laten aanbrengen (Jonger dan 16). Je kunt je bij ons dus vanaf 16 jaar laten behandelen op vertoon van een geldig ID.

Bekijk onze foto gallery

Galerij bekijken

Waarom nemen mensen een tatoeage?

De reden voor het nemen van een tattoo kan per individu verschillen. Zoals hierboven beschreven kan een van de reden het hebben van een speciale betekenis zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verliezen van een dierbare. Daarnaast kan het hebben van een tattoo ook als praktisch worden gezien, alhoewel dit tegenwoordig niet meer het geval is. 

Buiten het hebben van een betekenis of het 'praktisch zijn' van een tatoeage, kan een tattoo ook worden geplaatst vanwege sociale redenen. Van oudsher diende een tatoeage als een symbool voor stamculturen, zodat het direct zichtbaar was bij welke stam iemand hoorde. Tegenwoordig zie je dit ook terugkomen bij bepaalde clubs, zoals bijvoorbeeld bij de Hell's Angels. 

In sommige culturen kan het dragen van een tatoeage ook een spirituele of symbolische betekenis hebben. Dit zien we ook vandaag de dag nog regelmatig terugkomen, gezien er achter veel tattoo's een verhaal schuilt. 

TATOEAGE ZETTEN

Wanneer wij bij Tattoo Bob een tatoeage voor u zetten bespreken we eerst duidelijk met u het gewenste ontwerp door. Kiest u voor een van onze ‘standaard’ ontwerpen of heeft u een eigen ontwerp meegenomen? U kan er daarnaast ook voor kiezen om door een tattoo artiest een gepersonaliseerd ontwerp te laten maken op basis van uw wensen.

Vervolgens zullen wij voor u een schets maken. Deze wordt wederom met u doorlopen en wanneer zowel u en de tattoo artiest tevreden zijn over het ontwerp zal er begonnen worden met het zetten van de tatoeage.

Voor, na en tijdens het zetten van de tatoeage houden wij ons strikt aan de strenge hygiënische richtlijnen van de GGD. Wij en de GGD vinden het ontzettend belangrijk dat er tijdens het plaatsen van een tatoeage altijd schone en steriele materialen worden gebruikt. Op deze manier worden infecties en andere ziektes voorkomen en heeft u ten alle tijden het mooiste resultaat.

Is een tatoeage zetten pijnlijk?

Wanneer er een tatoeage wordt gezet gaat de naald in de machine meerdere keren op en neer tot in de tweede huidlaag. Doordat de naald meerdere keren op en neer de huid in gaat kan het zetten van een tatoeage een beetje gevoelig zijn. Daarnaast heeft ook de plaats van de tatoeage invloed op de gevoeligheid van het zetten van de tatoeage.

Het gevoel tijdens het plaatsen van een tatoeage wordt door sommige mensen omschreven als tintelingen. Op een gegeven moment raakt de huid gewend aan het gevoel van tatoeëren. Naast eventuele pijn is het dan ook niet meer dan logisch dat een tatoeage een beetje gaat bloeden, schrik hier dan ook niet van!

 

Tatoeage

De huid en het zetten van een tattoo

Een tatoeage wordt aangebracht met een tattoomachine met naald. De naald met inkt in de machine gaat ongeveer 2 mm diep in de huid en bereikt daardoor de lederhuid. De inkt kapselt zich in de lederhuid waardoor de tattoo zichtbaar wordt op het lichaam. Boven de lederhuid bevindt zich de opperhuid, de opperhuid is een huid die u beschermt tegen allerlei invloeden en is daarom niet geschikt om direct een tatoeage op te zetten. De tatoeage zou dan heel snel verdwijnen/vervagen.

Kan mijn tattoo vervagen?

Het vervagen van een tatoeage kan altijd, op sommige plekken van het lichaam zoals handen en voeten kan het vervagen extra snel gaan door beweging en contact met andere objecten.  Ook blootstelling aan UV-straling kan ervoor zorgen dat een tattoo sneller vervaagt. Tattoo Bob beveelt u dan ook aan bij een hogere bloodstelling aan UV-straling de tattoo te beschermen met een verzorgende creme met hoge UV-filter.  Kleuren van een tatoeage kunnen ook mooier blijven door een goede verzorging van de huid.

Vandaag nog een afspraak maken?

Neem hier contact met ons op!

Contact