Tattoo Bob klant tevredenheid

Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing en tattoo zonder afspraak
Laser, PMU & MHP op afspraak

Tatoeage laten zetten bij Tattoo Bob

Tegenwoordig zijn tatoeages ongekend populair! Steeds meer mensen overwegen om tatoeages te zetten en kiezen daarnaast steeds meer voor mooie, grote tattoo ontwerpen. Tattoo Bob is sinds 1968 één van de eerste en beste tattoo shops van Nederland. Al jaren lang tatoeëren wij de mooiste ontwerpen en lopen mensen met een tevreden gevoel onze shop uit. U kan bij ons terecht voor allerlei verschillende soorten tatoeages; van geschaduwde tatoeages tot een mooi felgekleurde lotusbloem tattoo, van hartjes met namen tot een levensecht portret. Alles is mogelijk bij Tattoo Bob! Kijk gerust eens naar al onze tattoo voorbeelden.

Een tatoeage is een definitieve versiering van de huid. Omdat de bovenste huidlaag (epidermis) zich het gehele leven blijft vernieuwen, wordt de inkt tijdens het plaatsen van een tatoeage tot in de tweede huidlaag (dermis) ingebracht. Hierdoor is de tatoeage permanent. Echter is het tegenwoordig wel mogelijk om een tatoeage te verwijderen met behulp van een laser.

Overweegt u ook om een tatoeage te laten zetten? Op deze pagina vindt u veel informatie m.b.t. het plaatsen van een tatoeage.

Tatoeage

Tattoo machine

Waar vroeger tatoeages met de hand werden gezet, wordt er tegenwoordig bij elke tattoo shop gebruik gemaakt van een tattoo machine. Een tattoo machine is een elektrisch instrument waarin een tube en een naald zitten. Deze tube van de tattoo machine wordt tijdens het zetten van een tatoeage met de hand vastgehouden.

Een tattoo machine wordt bediend met de voet. Door gebruik te maken van een pedaal wordt de tattoo machine aangedreven. Door het aandrijven van de tattoo machine beweegt de naald op en neer en verdwijnt de inkt 2 a 3 millimeter de huid in. Bij het plaatsen van een tatoeage m.b.v. een tattoo machine is het heel belangrijk dat de naald de juiste diepte bereikt. Indien de naald te diep of juist te ondiep gaat, kan dit gevolgen hebben voor het uiteindelijke resultaat van de tatoeage.

Tattoo Voorbeelden

TATOEAGE ZETTEN

Wanneer wij bij Tattoo Bob een tatoeage voor u zetten bespreken we eerst duidelijk met u het gewenste ontwerp door. Kiest u voor een van onze ‘standaard’ ontwerpen of heeft u een eigen ontwerp meegenomen? U kan er daarnaast ook voor kiezen om door een tattoo artiest een gepersonaliseerd ontwerp te laten maken op basis van uw wensen.

Vervolgens zullen wij voor u een schets maken. Deze wordt wederom met u doorlopen en wanneer zowel u en de tattoo artiest tevreden zijn over het ontwerp zal er begonnen worden met het zetten van de tatoeage.

Voor, na en tijdens het zetten van de tatoeage houden wij ons strikt aan de strenge hygiënische richtlijnen van de GGD. Wij en de GGD vinden het ontzettend belangrijk dat er tijdens het plaatsen van een tatoeage altijd schone en steriele materialen worden gebruikt. Op deze manier worden infecties en andere ziektes voorkomen en heeft u ten alle tijden het mooiste resultaat.

Is een tatoeage zetten pijnlijk?

Wanneer er een tatoeage wordt gezet gaat de naald in de machine meerdere keren op en neer tot in de tweede huidlaag. Doordat de naald meerdere keren op en neer de huid in gaat kan het zetten van een tatoeage een beetje gevoelig zijn. Daarnaast heeft ook de plaats van de tatoeage invloed op de gevoeligheid van het zetten van de tatoeage.

Het gevoel tijdens het plaatsen van een tatoeage wordt door sommige mensen omschreven als tintelingen. Op een gegeven moment raakt de huid gewend aan het gevoel van tatoeeren. Naast eventuele pijn is het dan ook niet meer dan logisch dat een tatoeage een beetje gaat bloede, schrik hier dan ook niet van!

 

Tatoeage

De huid en het zetten van de tattoo

Een tatoeage wordt aangebracht met een tattoomachine met naald. De naald met inkt in de machine gaat ongeveer 2 mm diep in de huid en bereikt daardoor de lederhuid. De inkt kapselt zich in de lederhuid waardoor de tattoo zichtbaar wordt op het lichaam. Boven de lederhuid bevindt zich de opperhuid, de opperhuid is een huid die u beschermd tegen allerlei invloeden en is daarom niet geschikt om direct een tatoeage op te zetten. De tatoeage zou dan heel snel verdwijnen/vervagen.

Kan mijn tattoo vervagen?

Het vervagen van een tatoeage kan altijd, op sommige plekken van het lichaam zoals handen en voeten kan het vervagen extra snel gaan door beweging en contact met andere objecten.  Ook bloodstelling aan UV-straling kan ervoor zorgen dat een tattoo sneller vervaagt. Tattoo Bob beveelt u dan ook aan bij een hogere bloodstelling aan UV-straling de tattoo te beschermen met een verzorgende creme met hoge UV-filter.  Kleuren van een tatoeage kunnen ook mooier blijven door een goede verzorging van de huid, denk hierbij bijvoorbeeld aan scrubben.

Vandaag nog een afspraak maken?

Neem hier contact met ons op!

Contact