Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Adertjes / Couperose / Roodheid

Roodheid in je huid kan verschillende oorzaken hebben. De voorkeursplekken voor roodheid zijn op de wangen, neus, voorhoofd en/of kin. Dit kan een roodheid zijn die altijd aanwezig is of opvlamt bij hormonale schommelingen, stress, temperatuurswisselingen en bepaalde cosmetica. Dit kan je onzeker maken in het dagelijks leven. Blijvende roodheid kan een huidprobleem zijn zoals couperose en rosacea.

Roodheid kan in meerdere vormen tot uiting komen:

  • Spider naevi (spinnenkopje)
  • Teleangiëctasie (fijne bloedvaatjes)
  • Cherry angioma (rode kleine bultjes)
  • Poikiloderma of civatte
  • Couperose
  • Rosacea
  • Gesprongen bloedvaatjes
  • Adertjes op de benen

Het ontstaan van roodheid

Als je roodheid wilt aanpakken is het belangrijk te kijken naar het type roodheid in je huid. Als je huid gevoelig of geïrriteerd is kan het zijn dat je huid-barrière verstoord is. De roodheid kan dan verergeren door factoren van binnen- en buitenaf zoals hormonale schommelingen, stress, temperatuurswisselingen en bepaalde cosmetica. Vroegere (overmatige) zonblootstelling zonder bescherming of veelvuldig gebruik van de zonnebank kan op den duur een vlekkerige of blijvende diffuse roodheid in de huid van het gezicht, hals en decolleté geven. Couperose uit zich bijvoorbeeld in een netwerkje van kleine vaatjes waarbij de vaatwandjes wat verslechterd zijn. Daardoor blijft het bloed zichtbaar in de vaatjes. Als je er op drukt lopen ze bij het loslaten vaak weer vol. Merk je dat je blijvende roodheid hebt, vaak vlindervormig over je wangen en neus en soms gecombineerd met minipuistjes of bultjes? Dan kan het ook zijn dat je last hebt van rosacea, een aandoening die niet te genezen is maar wel kan worden verbeterd. Deze aandoening kenmerkt zich vaak door opvlamming bij pittig eten, alcohol, voeding, stress en hormonale schommelingen.

Roodheid verminderen met de Duetto MT Evo

Wij werken met de Duetto MT Evo en maken gebruik van de Nd: YAG laser en IPL. Daarmee kunnen we couperose en andere vaatproblemen makkelijk verbeteren of zelfs laten verdwijnen. Omdat rosacea een wat ingewikkelder probleem is met inwendige triggers kunnen wij de symptomen ervan in ieder geval verminderen of wegnemen. De Nd:YAG laser geeft gerichte lichtimpulsen met een hoge energie-intensiteit af. Deze energie wordt alleen opgenomen door de verwijde vaatjes waardoor de niet aangedane huid intact blijft. Binnen enkele weken ruimt je lichaam zelf de vaatjes op. Heb je meer algemene roodheid dan kan IPL ingezet worden door het bredere oppervlak van de kop van het apparaat.

Bekijk de tarieven

Voor wie is de behandeling geschikt?

Huidtype 1 t/m 4 met vaatjes, roodheid en adertjes. Zij kunnen behandeld worden met de Nd YAG 1064 nm en/of IPL 650-1200 nm.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Tijdens de intake kijken we samen of jouw wens haalbaar is. We beginnen met een zo optimaal mogelijk persoonlijk behandeladvies en vervolgens stellen wij een behandelplan op waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende IPL- en lasertechnieken. Geadviseerd is een reeks van vier tot zes behandelingen met een interval van 4-6 weken.

Wat is het resultaat?

Het resultaat is afhankelijk van de conditie van jouw huid en hoe jouw huid omgaat met het opruimen van de restjes. Het geeft een egaler minder geïrriteerd huidbeeld dat je misschien probeert te camoufleren, waardoor de focus niet meer op de roodheid valt maar op een mooi rustig huidbeeld. Bij rosacea kan je denken aan vermindering van ontstekingen, verbetering van de huidconditie, couperose en roodheid van de huid.

Bekijk ook onze FAQ 

Voor- en nazorg

Gebruik sauna
Het behandelde gebied is extra kwetsbaar. Vermijd daarom de eerste dagen na de behandeling warmtebronnen zoals de sauna, stoombad en infrarood stralingen. Deze bronnen kunnen de warmte in de huid laten opvlammen. 

Sporten
Voorafgaand of na de behandeling sporten kan geen kwaad. Wel raden we je aan om een dag (24 uur) te wachten totdat eventuele huidirritatie is verdwenen. W
armte en overmatig zweten kunnen tijdelijke gevoeligheidsreacties verergeren en verlengen. 

Zonnen
Zorg dat je voorafgaand aan de behandeling en direct na de behandeling 4 weken het gebied niet direct aan UV – stralen blootstelt. Dit betekent geen direct zonlicht zonder zonnebrandcrème, zonnebank, geen zelf bruinende crèmes of spraytan. 
Dit geldt ook voor de gehele behandelingsperiode. Om pigmentatieproblemen te voorkomen is het belangrijk om je huid gedurende de gehele behandelperiode te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 50, vergeet niet vaker te smeren op zonnige dagen (om de twee uur).

Gebruik make-up
Gelieve geen make- up te dragen zoals foundation/bb crème. 24 uur na de behandeling mag je make-up zoals een foundation gebruiken.

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Mail ons Bel ons