Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

EEN OORPIERCING BIJ TATTOO BOB

"Altijd al een oorpiercing gewild? Kom dan nu langs bij Tattoo Bob!"

                                                                                      Bij voorkeur betaling per pin.

Behalve de piercing in de Lobe wordt alles door het kraakbeen gezet. Mede hierom zullen deze piercings dan ook op een andere manier moeten worden gezet, om het versplinteren van het kraakbeen te voorkomen. De GGD heeft dan ook regels opgesteld voor deze manier van piercen, wat betekent dat het enkel met een naald door het kraakbeen gedrukt mag worden. Vervolgens hebben bijna alle piercings een geneestijd van minimaal 3 maanden nodig. Dit kan nog verschillen per plek en individu. Op deze pagina leggen wij u alles uit over de oorpiercing. Nog vragen hierna? Neem dan gerust contact op met een van onze experts!

Oorpiercings

OORPIERCING

Het plaatsen van een piercing in het oor is momenteel ongekend populair. De meest bekende oorpiercing is de standaard oorbel in de oorlellen (Lobe), maar door telkens verbeterende technieken is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Oorpiecings zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en kunnen worden gezien als een mooi versiersel van het lichaam. Dit, omdat het precies naar je eigen smaak valt in te vullen. Zo is een oorpiercing of oorbel geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Mannen kozen vroeger vaker voor 1 oorbel, maar door bekende rappers en voetballers  is het voor mannen een trend geworden om 2 oorbellen te gaan dragen. Hierbij kiezen mannen vaak voor oorbellen met een zo’n groot mogelijke steen.   

Buiten het feit dat steeds meer mannen oorpiercings dragen, is het ook heel normaal dat kinderen op jonge leeftijd gaatjes voor oorbellen krijgen. Tot op heden is de oorpiercing nog steeds één van de meest gezette piercings en dus zeer populair. Zoals u hierboven ook al heeft kunnen lezen, is er tegenwoordig heel veel mogelijk met een oorpiercing. Zo kunt u kiezen voor een:

Oorpiercing bij Tattoo Bob

Helix piercing

Een helix piercing is een piercing in het bovenste randje van de oorschelp, door het kraakbeen, genaamd helix. Vaak wordt de helix piercing horizontaal door het oor gepiercet zodat er zowel een staafje als een ringetje kan worden geplaatst. De helix piercing kan ook geplaatst worden met behulp van het push through systeem. Veel mensen ervaren het plaatsen van een helix m.b.v. het push through systeem als vrijwel pijnloos.

De dikte van het sieraad dat gebruikt wordt voor het plaatsen van een helix piercing is meestal 1,2mm. Indien gewenst kan er ook gekozen worden voor een sieraad met een dikte van 1,6mm. 

De helix piercing wordt in eerste instantie geplaatst met een langer staafje, dit om een eventuele zwelling op te vangen. Het wisselen naar een korter staafje is gratis. Het plaatsen van een ringetje behoort ook tot de mogelijkheden.

De genezingstijd voor een helix piercing is gemiddeld 3 tot 9 maanden.

Je kunt hier meer informatie vinden over de helix piercing.


Forward Helix

De forward helix wordt tegenover de gewone helix piercing geplaatst. Op deze manier bevindt de forward helix zich vlakbij het gezicht, boven de tragus.

Tragus piercing

Onder de verschillende oorpiercings is de tragus piercing momenteel de populairste. De tragus bevindt zich dicht bij de ingang van je gehoorbeen en is het kleine stukje kraakbeen aan de binnenkant van je oor. Hierdoor is het belangrijk om een tragus piercing alleen door een echte specialist (met ervaring!) te laten plaatsen. 

De tragus piercing kan alleen gepiercet worden en wordt dus niet geplaatst m.b.v. het push through systeem. Het plaatsen van een tragus piercing wordt door veel mensen 1 seconde als gevoelig ervaren, daarna ontstaat er een warm gevoel. Ook dit warme gevoel is net als de ‘pijn’ snel weer over.

Voor het plaatsen van een tragus piercing wordt gebruik gemaakt van titanium of 18kt. goud sieraad met een dikte van 1,2mm. U kunt er eventueel voor kiezen om hier direct een mooi steentje op te laten draaien. 

In eerste instantie wordt er een langere labret (stud) of barbell in de tragus geplaatst om een eventuele zwelling op te vangen. Deze worden door ons gratis verwisseld naar een korter staafje. Naast een labret of een barbell is het ook mogelijk om de tragus piercing m.b.v. een ringetje te laten plaatsen. 

De genezingstijd voor de tragus piercing is gemiddeld 3 tot 9 maanden.

Snug Piercing

De snug piercing is een piercing die wordt gezet in het stukje kraakbeen bij de rand van het oor/de oorschelp. De snug piercing wordt aan de binnenkant geplaatst.
In sommige gevallen is het mogelijk dat de snug piercing wordt afgestoten. Dit komt door de structuur van het oor. 

De genezingstijd van een snug piercing is gemiddeld 3 tot 9 maanden.

Het plaatsen van een snug piercing wordt gedaan met behulp van een barbell met een dikte van 1,2mm. In eerste instantie wordt de piercing geplaatst met een langer staafje om een eventuele zwelling op te kunnen vangen. Het wisselen naar een korter staafje wordt door ons gratis gedaan.

Conch piercing

De conch piercing wordt door de oorschelp geplaatst. Hierbij kunt u kiezen voor een inner conch of een outer conch. De inner conch wordt geplaatst door de binnenste oorschelp en de outer conch wordt geplaatst door de buitenste oorschelp. 

Een conch piercing wordt geplaatst met behulp van een barbell. Deze barbell heeft een dikte van 1,2 of 1,6mm. Vanwege de zwelling wordt er in eerste instantie altijd een langer staafje ingebracht, deze wordt door ons gratis verwisseld naar een korter staafje. 

De genezingstijd voor een conch piercing is gemiddeld 3 tot 9 maanden.

Je kunt hier meer lezen over de conch piercing.

Rook piercing

De rook piercing wordt geplaatst in het bovenste stukje kraakbeen van het oor. Hierbij is belangrijk dat u de piercing laat plaatsen door een echte specialist met ervaring in het plaatsen van rook piercings.

De genezingstijd voor een rook piercing is gemiddeld 3 tot 9 maanden. Na de genezing kan er ook voor gekozen worden om een ringetje te laten plaatsen i.p.v. een korter staafje.

Voor het plaatsen van een rook piercing wordt gebruik gemaakt van een barbell met een dikte van 1,2mm. In eerste instantie wordt er gebruik gemaakt van een langer staafje om een eventuele zwelling op te kunnen vangen. Het wisselen naar een korter staafje is gratis.

Je kunt hier meer lezen over de rook piercing.

Daith piercing

Een daith piercing is een piercing die aan de binnenkant van het oor, in het midden wordt geplaatst. Net boven de tragus.

De daith piercing zetten wij ook zeer vaak ivm migraine. Deze piercing wordt niet alleen als sieraad gezien maar ook als hulp tegen de MIGRAINE.

We hebben zeer positieve reacties, mensen ervaren of - veel minder pijn en ook vaak -helemaal geen hoofdpijn meer na het zetten van de daithpiercing.

Wij vragen de mensen na het piercen ons te laten weten of het goed helpt tegen de migraine....

Aangezien er alleen maar positieve reacties komen over deze piercing, zetten we deze graag.

Hier vind je meer informatie over de daith piercing.


Stretchen

Het stretchen van oren is erg populair. Door het stretchen van de oorlellen wordt een nieuw of bestaand gat in het oor telkens verder opgerekt.

INDUSTRIAL PIERCING

De industrial piercing is een piercing die door de buitenste kraakbeenrand wordt geplaatst. Populair is het om hierbij gebruik te maken van een staaf die van de bovenrand van het oor tot beneden aan het oor geplaatst wordt. Deze piercing wordt vanaf 16 jaar geplaatst.

In de eerste periode wordt er bij de industrial piercing gebruik gemaakt van een flexibele barbell van teflon. Na deze periode wordt er een passende barbell uit 1 stuk geplaatst. Deze wisseling is gratis.

Zoals u eerder ook heeft kunnen lezen wordt er in de eerste periode na het plaatsen van een industrial piercing gebruik gemaakt van een flexibele barbell van teflon. Deze wordt na de eerste periode gratis gewisseld naar een titanium staafje. 

De genezingstijd van een industrial piercing is gemiddeld 3 tot 9 maanden.

Meer informatie over de industrial piercing? Lees hier ons blog hierover!

Bekijk hier de prijzen 

Prijzenlijst