Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Informatie over tattoo cover ups

Een tattoo cover up is een tattoo die over je oude tatoeage wordt heen getatoeëerd. Als je een tattoo hebt laten zetten kan het namelijk weleens voorkomen dat je hier spijt van hebt, of dat hetgeen wat je hebt getatoeëerd niet meer bij je past. Daarom is het altijd verstandig om goed na te denken over het ontwerp van je tattoo. Als je al een tattoo hebt en deze niet meer mooi vindt, het niet meer bij je past of niet meer relevant is, dan kun je kiezen voor een cover tattoo. Met een tattoo cover up gaat de tatoeëerder jouw oude tattoo vervangen door een nieuwe tatoeage. Het is wel belangrijk dat het ontwerp over je oude tattoo heen past, anders zal de tatoeëerder je adviseren om een gedeelte van je oude tatoeage te verwijderen.

Tattoo Bob is al een aantal jaar gespecialiseerd in tattoos zetten en kan ook voor jouw oude tatoeage een mooi tattoo ontwerp maken om jouw oude, misschien niet zo mooie tatoeage te coveren. Denk bijvoorbeeld aan een complete cover up van een sleeve tattoo, een cover up tattoo voor je onderrug, een cover up tattoo voor je enkel, of het coveren van een donkere of kleine tattoo. Wil je zo’n tattoo cover up weleens zien of ben je op zoek naar tattoo ideeën? Bekijk dan hier de voorbeelden van tattoo cover ups.

Waarom kiezen voor een tattoo cover up?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een tattoo cover up. Denk bijvoorbeeld maar aan de naam van je ex of het niet meer mooi vinden van het ontwerp / stijl van de tattoo. Maar er is ook nog een andere reden om te kiezen voor cover tattoo, namelijk: Littekens. Als je een litteken op je arm, schouderblad of ander lichaamsdeel hebt zitten kun je dit met een cover tattoo ook bedekken. Ofwel, genoeg redenen om te kiezen voor een tattoo cover up.

5 stappen waar je rekening mee moet houden bij het zetten van een tattoo cover up  

Als je hebt besloten om je oude tatoeages te vervangen voor een andere tatoeage moet je met een aantal dingen rekening houden; 

1: Dat het ontwerp van je nieuwe tattoo groot genoeg is om je oude tatoeage te coveren;

2: Is de oude tatoeage makkelijk te coveren? Denk hierbij aan hoe donker je oude tattoo is en of je dit in een nieuwe tatoeage kunt verbergen.

3: Genoeg plek: Een tattoo cover up wordt natuurlijk altijd groter dan je huidige tatoeage, houd er rekening mee dat er voldoende plek is voor je cover tattoo.

4: Praat met je tatoeëerder: Het is belangrijk om alle opties en mogelijkheden te bespreken met de tatoeëerder die jouw cover up tattoo gaat plaatsen. Zo kan de tatoeëerder luisteren naar jouw wensen en advies geven over de verschillende mogelijkheden.

5: Sta open voor nieuwe ideeën: Omdat een cover up niet zo makkelijk gezet is als je oude tatoeage, is het verstandig om de ideeën aan te horen van de tatoeëerder. De tatoeëerder moet namelijk rekening houden met de lijnen van de oude tatoeage en weet precies wat wel en niet zou kunnen met een cover tattoo.

Bekijk hier alle voorbeelden

Cover tattoo