Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

HYGIËNE

Hygiëne is bij het zetten van een tatoeage erg belangrijk. Tatoeëren gebeurt bij Tattoo Bob dan ook in een volledig steriele ruimte. Voor iedere klant die een tatoeage laat zetten bij Tattoo Bob gebruiken wij een nieuwe, steriel verpakte naald. Na het zetten van een tatoeage worden de naalden meteen weggegooid.

Buiten het gebruikelijke scala van steriel verpakt instrumentarium, zoals naalden, tubes, verf, tangen, scharen etc. wordt er bij ons gewerkt met de door Melag Nederland geïnstalleerde voor-vacuüm B-autoclaven en ultrasone.

Daarnaast is al ons personeel gevaccineerd en ondergaan wij regelmatig een medische controle. Het is in Nederland voor iedere piercing- of tattooshop verplicht om in het bezit te zijn van een vergunning. Tattoo Bob Rotterdam was één van de eerste piercing- en tattooshop die destijds in het bezit werd gesteld van deze vergunning en dus werd goedgekeurd door de GGD. Piercing- of tattooshops die in het bezit zijn van deze vergunning worden regelmatig gecontroleerd op hygiëne, apparatuur en werkwijze door de GGD.

LET OP

Zoals eerder al gezegd is hygiëne erg belangrijk bij het zetten van een tatoeage. Zoek daarom ook altijd eerst goed uit waar u uw tattoo laat zetten. Let hierbij op:

  • Werkt de tattooshop die u voor ogen heeft volgens de richtlijnen van de GGD?
    (Dit kunt u nakijken op internet of bij de lokale gezondheidsafdeling in de gemeente of stad)
  • Is de tattooshop in het bezit van een vergunning van de GGD?
  • Zoek en kijk goed naar recensies van de tattooshop
  • Neem een kijkje op de website van de tattooshop 

Indien u uw keuze heeft gemaakt voor een tattooshop let er dan in de shop goed op dat de apparatuur zoals naalden, handschoenen, mondkapjes, inkt etc. eenmalig wordt gebruikt. Controleer of de tattoo-artiest een licentie (vergunning) heeft om te tatoeëren en/of piercen. Dit moet een tattoo-artiest ten allen tijden kunnen bewijzen!

Heeft u bovenstaande stappen doorgelopen en uitgezocht en heeft u een keuze voor een tattoo- of piercingshop kunnen maken? Vraagt u zich dan op het moment dat u in de shop bent af of u een goed gevoel heeft bij de tattoo-artiest. Indien u op alles volmondig  JA!  kunt zeggen heeft u uw research goed gedaan en kunt u uw tatoeage laten zetten. 

Voor meer informatie over veilig tatoeëren kunt u nog eens een kijkje nemen op de volgende website: http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl