Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Micro haar pigmentatie behandeling

Een micro haar pigmentatie (MHP) behandeling is vandaag de dag de beste behandeling voor mannen en vrouwen die kaalheid ervaren, alopecia hebben, of last hebben van dun haar of (veel) haaruitval. Vaak voelen deze mannen en vrouwen zich erg onzeker over het zien en voelen van hun kale hoofdhuid. Door gebruik te maken van een MHP behandeling lijkt het alsof de stoppels weer terug zijn. Een kaal hoofd wordt gecamoufleerd en littekens die bijvoorbeeld ontstaan zijn bij een operatie of haartransplantatie worden onzichtbaar. Een haartransplantatie is dan ook niet meer nodig m.b.v. haar pigmentatie. 

Neem contact op

Bekijk de rondleiding door onze schoonheidskliniek:

Snel naar:

Hoe werkt een micro haar pigmentatie behandeling? 

Bij de MHP behandeling worden m.b.v. een speciale techniek de haarfollikels/stoppels getatoeëerd. Door het tatoeëren van stoppels op de hoofdhuid zal er een verbluffend natuurlijk uitziende haarlook worden gecreëerd.

Er zullen meerdere behandelingen nodig zijn voor het creëren van een volle look. Iedereen die een haar tatoeage laat plaatsen m.b.v. haar pigmentatie bij Tattoo Bob krijgt, afhankelijk van de situatie, een advies over hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn voor het creëren van een volle geschoren look. Lees hier meer over welke haarlook het beste bij u past. 

Tijdens de haar pigmentatie behandeling wordt het hoofd rood, hierdoor kan het voorkomen dat er hele kleine gedeeltes over het hoofd worden gezien, daarom is het van groot belang om meerdere sessie te houden zodat onze specialist goed kan bepalen wat er nog gedaan moet worden. Tattoo Bob medical werkt met zeer speciale naalden, welke door ons zelf zijn ontwikkeld. De naalden geven een prachtig realistisch en fijn resultaat. Uiteraard wordt er per klant met dezelfde geconcentreerde aandacht gewerkt.

Prijsopgave/intakegesprek

Ben je benieuwd naar de kosten voor de MHP behandeling? Wilt u een intakegesprek en prijsopgave? Klik op onderstaande knop en stuur ons een bericht! U kunt dan ook een foto meesturen.

De routekaart naar een nieuwe look

Wij gaan uit van een behandeling van 4 fases

Algemene informatie micro haar pigmentatie behandeling

De eerste MHP behandeling neemt ongeveer 2-3 uur in beslag en vindt plaats in een privé ruimte. Na de eerste haar pigmentatie moet u er rekening mee houden dat de behandelde plek rood zal zijn. Elke behandeling, of het nu gaat om tatoeëren, piercen of laseren, u krijgt altijd te maken met een reactie van de huid. Dit is volkomen normaal dus schrik hier dan ook niet van. De rode huid lijkt een beetje op de look van een geïrriteerde huid die ontstaat na het scheren. 

Tussen de behandelingen zit minimaal 1 week hersteltijd. Dit is eigenlijk zeer kort. Het herstel van bijvoorbeeld een haartransplantatie is natuurlijk vele malen langer. Dit geeft dus eigenlijk ook al heel veel aan, de huid is na een behandeling vlot hersteld. Werkzaamheden en afspraken kunnen dus gewoon plaatsvinden. Wij adviseren de huid bij thuiskomst af te spoelen met koud water. De huid hoeft na de behandelingen niet droog gehouden te worden. In principe kan iedere activiteit gewoon normaal doorgaan.

We hoeven je niet uit te leggen dat wij razend enthousiast zijn over onze micro haar pigmentatie behandelingen. Wij hebben de afgelopen jaren zeer veel mensen naar grote tevredenheid behandeld, en zij zijn hierdoor vaak zelfverzekerder geworden. Voor ons als bedrijf geeft dit veel voldoening. 

Micro hair pigmentation behandeling

Waarom bij Tattoo Bob medical? 

Tattoo Bob is de eerste tattoo praktijk van Nederland (Sinds 1968)  die het cosmetisch en medisch tatoeëren heeft geintroduceerd. Wij hebben  jarenlange ervaring.

U wordt niet geholpen in de tatoeage salon van Tattoo Bob maar juist in het gedeelte daarnaast.

Naast de tatoeage salon bevindt zich TB medical ,de cosmetische kliniek van Tattoo Bob.

Hier wordt u in alle rust geholpen in 1 van onze mooie behandelkamers.

Uiteraard bent u bij ons verzekerd van continue professionaliteit en kwaliteit. Tattoo Bob medical gaat altijd door tot iedere klant tevreden de deur uitgaat, met minder nemen wij geen genoegen!

Waar moet je voor de behandeling rekening mee houden? 

Wanneer u heeft besloten om de behandeling te laten uitvoeren bij Tattoo Bob Rotterdam zijn er een paar dingen die u vooraf in acht moet nemen. In eerste instantie is het heel belangrijk om voor de Micro Haar Pigmentatie behandeling de nazorginstructies goed door te lezen. De zorg voorafgaand aan de behandeling is niet zeer uitgebreid. Wij adviseren de haren kort te scheren….zodat de behandelaar er goed bij kan.

Het is fijn om te weten dat de MHP behandeling door iedereen als niet pijnlijk wordt ervaren. Dit komt omdat er met het plaatsen van een stoppel tattoo veel minder diep wordt getatoeërd dan voor het plaatsen van een 'gewone' tatoeage. Mocht u toch liever een verdoving willen voor de MHP behandeling (dit geldt alleen voor een complete schedel behandeling), dan raden we aan het volgende te doen: 

  • Vraag de apotheek om een verdovende zalf, xylocaine zalf ( geen crème ) dit is zonder recept verkrijgbaar (print het uit indien ze het vragen) of bestel het online.
  • Smeer de verdovende zalf anderhalf uur van te voren op het gedeelte wat wordt behandeld. Dek het ingesmeerde gedeelte af met doorzichtige folie en bedek.met een muts of pet.
  • Was voor de MHP behandeling het haar met shampoo.
  • Gebruik geen gel, lak of haarpoeder voor de behandeling.
  • Gebruik 1 week voor de haar pigmentatie behandeling en tot 2 weken na de behandeling geen minoxidil.
  • Bij een shaven look moeten de haren de dag voor de behandeling geschoren worden op de kortste stand.
  • Ons advies is om het hele hoofd te scheren.

Tip:  Wanneer u voor de compleet geschoren look gaat, raden wij u aan om een paar dagen van te voren het hoofd licht in te smeren met verzachtende vaseline creme. Het hoofd is dan makkelijker te pigmenteren en de hoofdhuid is dan wat soepeler. Dit is uiteraard alleen de bedoeling bij mensen met een geheel kaal hoofd.

Voor het scheren van de hoofdhuid adviseren wij u het gebruik van de BHT250 Delicates & Body Hair Trimmer van Remington.

Nabehandeling micro haar pigmentatie

Tijdens de eerste behandeling worden alle noodzakelijke plekken direct behandeld en geen enkel gedeelte zal worden overgeslagen. U zult merken dat de roodheid de dag na de behandeling en de dagen die volgen snel zal wegtrekken. De 'nieuwe' stoppels zijn dan direct zichtbaar en zo realistisch dat de omgeving niet eens doorheeft dat deze stoppels zijn getatoeërd.

De behandelingen die volgen zullen worden gebruikt om de gewenste dichtheid te bereiken. Circa 1 tot 2 weken na de eerste behandeling vindt de tweede behandeling plaats. Vanaf de tweede behandeling wordt het gewenste resultaat steeds meer zichtbaar. De ervaring van Tattoo Bob is dat er meestal 2 tot 4 haar pigmentatie behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. 

De ervaring van klanten is ook altijd dat ze zeer verbaasd zijn dat hun omgeving het niet eens opmerkt dat er stoppels zijn bijgekomen. Voor zowel een kleine of grote MHP behandeling geldt dat u meestal een paar keer moet terugkomen om de stoppel tattoo te perfectioneren. Wanneer u kiest om de betaling te verdelen over de verschillende behandelingen wordt er altijd vooraf afgerekend (Let op: dit is alleen mogelijk bij een grote MHP behandeling). Tijdens het traject zullen er door de behandelaar diverse foto's gemaakt worden om het traject goed te volgen en aan het eind wordt er met u teruggekeken naar het verschil. Met deze foto's wordt discreet omgegaan en de foto's zullen worden bewaard. Wij zijn de oudste en enige kliniek in Europa die levenslange garantie geeft op de MHP!

Nazorg micro haar pigmentatie

Voor het plaatsen van een stoppel tattoo maken wij bij Tattoo Bob enkel en alleen gebruik van inkt die permanent blijft zitten. Deze inkt is speciaal ontwikkeld voor "schedel pigmentatie". De inkt is dan ook goedgekeurd en veilig bevonden voor de Nederlandse markt. Indien nodig, volgt er na een geruime tijd een opfrisbeurt. De speciale inkt die gebruikt wordt bij de MHP behandeling heeft geen enkel schadelijk effect op de gezondheid. 

Na het plaatsen van een stoppel tattoo is het belangrijk om zomers het hoofd goed te beschermen en een hoge SPF (Sun Protection Factor). Indien u last heeft van een vettige of glimmende huid raden wij u aan om een crème te kopen wat zorgt voor een matte look (zonder alcohol). Bij de drogist/schoonheidswinkel kan je je goed laten informeren voor het juiste product. 

Heeft u vragen, interesse in een gratis intakegesprek of wil je een gratis proefstukje laten plaatsen m.b.v. de MHP techniek? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 010 484 46 94 of mail naar info@tattoobob.nl