Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Fibromen / Wratjes / Dermatosis Papulosa (skintags)

Het kan zijn dat je wat bobbeltjes voelt in je hals, nek,  decolleté, oksels en je liezen. Dit zijn vaak de voorkeurlocaties voor het ontstaan van steelwratjes (fibromen). Dit zijn goedaardige bindweefselwratjesdie storend kunnen zijn. Dermatosis papulosa nigrais de naam voor kleine zwarte/bruine papeltjes die voorkomen bij personen met een donkere huid, vooral in het gezicht (wangen, voorhoofd), hals en de decolleté.

Elektrocauterisatieis een zeer geschikte techniek voor de micro chirurgie van sterk doorbloed weefsel. Het principe berust op het wegbranden van weefsel en het dichtschroeien van de haarvaten door hoge temperatuur. Dit is niet pijnlijk.

Onze huidtherapeuten hebben in vooraanstaande klinieken gewerkt en tevens werken wij samen met artsen en chirurgen. 

Hoe werkt elektrocauterisatie?

Door de hoge temperatuur treedt er weefselbeschadiging op, waardoor het afwijkende huiddeeltje zwart verkleurd en afsterft. Het plekje zal indrogen en er ontstaat een korstje en dit valt na 7-10 dagen van de huid af. Het weefsel wordt vervangen door nieuw gezonde huid.

Heb je meer vragen over deze behandeling? Bekijk onze FAQ of stel je vraag aan onze gespecialiseerde huidtherapeut.

Stel je vraag

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Alle huidtypes kunnen we behandelen met deze techniek, wel dient er rekening te worden gehouden met UV – stralen en de zonnebank.

Het resultaat is een huid die gladder oogt en aanvoelt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens de intake kijken we samen of jouw wens haalbaar is. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het gebied, aantal en oppervlakte.

Bekijk tarieven

Voor- en nazorg

Gebruik sauna
Het behandelde gebied is extra kwetsbaar. Vermijd daarom de eerste dagen na de behandeling warmtebronnen zoals de sauna, stoombad en infrarood stralingen. Deze bronnen kunnen de warmte in de huid laten opvlammen. 

Sporten
Voorafgaand of na de behandeling sporten kan geen kwaad. Wel raden we je aan om een dag (24 uur) te wachten totdat eventuele huidirritatie is verdwenen. W
armte en overmatig zweten kunnen tijdelijke gevoeligheidsreacties verergeren en verlengen. 

Zonnen
Zorg dat je voorafgaand aan de behandeling en direct na de behandeling 4 weken het gebied niet direct aan UV – stralen blootstelt. Dit betekent geen direct zonlicht zonder zonnebrandcrème, zonnebank, geen zelf bruinende crèmes of spraytan. 
Dit geldt ook voor de gehele behandelingsperiode. Om pigmentatieproblemen te voorkomen is het belangrijk om je huid gedurende de gehele behandelperiode te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 50, vergeet niet vaker te smeren op zonnige dagen (om de twee uur).

Gebruik make-up
Gelieve geen make- up te dragen zoals foundation/bb crème. 24 uur na de behandeling mag je make-up zoals een foundation gebruiken.

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Mail ons Bel ons