Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing en tattoo zonder afspraak
Laser, PMU & MHP op afspraak

Tepelreconstructie

Borstkanker komt helaas bij 1 op de 8 vrouwen voor. In veel gevallen vindt er een borstamputatie plaats waardoor ook de tepel en tepelhof verwijderd worden. Vaak ondergaan vrouwen die te maken hebben met borstkanker een tumormassa operatie. In sommige gevallen is deze operatie borstsparend, waardoor er minder littekenvorming ontstaat. In andere gevallen betreft het een borsttransplantatie onderhuids, waarbij borstweefsel wordt verwijderd en er bijna geen tepel en areola wordt behouden. Soms is er een volledige amputatie nodig waarbij het borstweefsel, de lymfklieren, spieren, de tepel, areola en de huid wordt verwijderd. 

Tepeltatoeage na borstreconstructie

Gelukkig is het mogelijk om met behulp van een borstreconstructie de vrouw weer een mooie borst te laten krijgen. Na een borstreconstructie volgt vaak een tepelreconstructie. Na een tepelreconstructie is het mogelijk om een driedimensionale tepeltatoeage te laten plaatsen bij Tattoo Bob. Het hoofddoel van een tepelreconstructie is om zoveel mogelijk de realiteit na te bootsen en de klant te voorzien van een zo realistisch mogelijk ogende driedimensionale tepeltatoeage. Het plaatsen van een tepeltatoeage gebeurt meestal nadat de 'nieuwe borst' haar min of meer definitieve vorm heeft gekregen. Dit proces kan enkele maanden tot een jaar in beslag nemen. 

Voordat wij overgaan tot het plaatsen een tepelreconstructie vragen wij altijd eerst om dit te bespreken met uw behandelend arts. Dit overleg vinden wij van Tattoo Bob erg belangrijk zodat wij in samenspraak met u en de arts een goed behandelplan kunnen opzetten voor het plaatsen van de tepeltatoeage. Wij willen u er ook graag op attenderen dat het plaatsen van een tepeltatoeage in sommige gevallen niet mogelijk is. Het kan zijn dat er bij de borstreconstructie teveel weefsel is weggehaald waardoor het onmogelijk is om de borst te tatoeëeren. 

Tattoo Bob is zich al in begin jaren '80  gaan specialiseren in het plaatsen van medische tattoos, zoals de tepeltatoeage in driedimensionaal. Ook schreef Tattoo Bob in de jaren tachtig een atlas over de medische tatoeage, samen met professor Stolz.