Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Tepelreconstructie

Borstkanker komt helaas bij 1 op de 8 vrouwen voor. In veel gevallen vindt er een borstamputatie plaats waardoor ook de tepel en tepelhof verwijderd worden. Vaak ondergaan vrouwen die te maken hebben met borstkanker een tumormassa operatie. In sommige gevallen is deze operatie borstsparend, waardoor er minder littekenvorming ontstaat. In andere gevallen betreft het een borsttransplantatie onderhuids, waarbij borstweefsel wordt verwijderd en er bijna geen tepel en areola wordt behouden. Soms is er een volledige amputatie nodig waarbij het borstweefsel, de lymfklieren, spieren, de tepel, areola en de huid wordt verwijderd. Gelukkig is het mogelijk om met behulp van een borstreconstructie de vrouw weer een mooie borst te laten krijgen. Na een borstreconstructie volgt vaak een tepelreconstructie.  Bezoek ook onze website www.tepeltattoo.nl

Tepelreconstructie

TB Medical op TV bij RTL

''Er moet betere voorlichting komen over tepeltattoo's.''

Wat is een tepelreconstructie?

Maar, wat is dit dan precies? Bij een tepelreconstructie wordt er met de huid van de borst een nieuwe tepel gemaakt. Dit omdat na het verwijderen van uw borst, de tepel vaak niet meer in takt is. Deze behandeling wordt vaak in het ziekenhuis uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na het uitvoeren van een tepelreconstructie moet uw borst 3 maanden genezen voordat er kan worden overgegaan naar de volgende stap, namelijk de tepel- en/of tepelhoftatoeage.

Onze cosmetische pigmentatie specialisten zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van realistische medische tatoeages. Het doel is dan ook om de tepel zo echt mogelijk na te bootsen.

Bezoek ook onze andere site   www.tepeltattoo.nl 

Om de tepeltatoeage zo realistisch mogelijk te doen lijken, tatoeëren wij de tepeltatoeage met een 3D effect. Door de tepel tattoo met dit effect te tatoeëren komt deze zo dicht mogelijk bij een echte tepel/tepelhof in de buurt.

De tepel tattoo

Na een tepelreconstructie en genezing van 3 maanden is het mogelijk om een driedimensionale tepeltatoeage te laten plaatsen bij Tattoo Bob. Het hoofddoel van een tepelhofreconstructie met tattoo is om zoveel mogelijk de realiteit na te bootsen en de klant te voorzien van een zo realistisch mogelijk ogende driedimensionale tepeltatoeage. Het plaatsen van een tepeltatoeage gebeurt meestal nadat de 'nieuwe borst'  min of meer haar definitieve vorm heeft gekregen. Dit proces kan enkele maanden tot een jaar in beslag nemen.

Voordat wij overgaan tot het uitvoeren een tepelhofreconstructie vragen wij altijd eerst om dit te bespreken met uw behandelend arts. Dit overleg vinden wij bij Tattoo Bob erg belangrijk, zodat wij in samenspraak met u en de arts een goed behandelplan kunnen opzetten voor het plaatsen van de tepeltatoeage. Wij willen u er ook graag op attenderen dat het plaatsen van een tepeltatoeage in sommige gevallen niet mogelijk is. Het kan zijn dat er bij de borstreconstructie teveel weefsel is weggehaald waardoor het onmogelijk is om de borst te tatoeëeren.

Tattoo Bob is zich al in begin jaren '80  gaan specialiseren in het plaatsen van medische tattoos, zoals de tepeltatoeage in driedimensionaal. Ook schreef Tattoo Bob in de jaren tachtig een atlas over de medische tatoeage, samen met professor Stolz.

Tepelreconstructie opnieuw laten plaatsen?

Het kan zijn dat u alreeds in het ziekenhuis een tepelhofreconstructie heeft laten aanbrengen en dat deze te licht en/of te onduidelijk is geworden. Het is dan mogelijk om deze bij Tattoo Bob opnieuw te laten herstellen.

Het voordeel van een “Tattoo artiest” die zich heeft gespecialiseerd in het aanbrengen van een tepel/tepelhof  is dat deze een artistieke achtergrond heeft. Dat stukje artistiek gevoel kan gebruikt worden om een mooi blijvend resultaat te creëren. In principe is het plaatsen van een tepel/tepelhof niet heel verschillend dan het zetten van een gewone tatoeage. Door de jarenlange ervaring heeft onze cosmetisch pigmentatie specialist ook goed zicht op verschillende huidstructuren waar men mee te maken krijgt na een operatie . 

Met deze kunstzinnige achtergrond en kunde van de huid, is het als ervaren tatoeëerder een kleine stap om de juiste kleuren te gebruiken en zo een realistische tepel/tepelhof  3D na te bootsen.

U wordt in een aparte ruimte, in volledige privacy geholpen. Naast medische tatoeages werkt Tattoo Bob ook samen met een gediplomeerd huidtherapeute voor het verwijderen van pigmentvlekken en/of (ongewenste) tatoeages.

Bekijk foto galerij

Verzekering en welk ziekenhuis?

Wanneer u een behandeling bij ons op onze eigen locatie ondergaat dient u het bedrag meteen te voldoen. Aanvragen m.b.t. de zorgverzekering dient u dan zelf te regelen.

Aanspraak maken op uw zorgverzekering?

De behandelaar is ook werkzaam in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam. Echter houdt de behandelaar zich niet bezig met aanvragen m.b.t.  zorgverzekering. De beoordeling of u in aanmerking komt voor een vergoeding loopt dan via het Ikazia ziekenhuis. 

U kunt een afspraak maken op de polikliniek Plastische Chirurgie met een verwijsbrief van uw huisarts of uw huidige medisch specialist in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. 

Naar aanleiding van deze afspraak kan er een machtiging worden aangevraagd bij de zorgverzekering. Bij goedkeuring krijgt u een afspraak in het Ikazia ziekenhuis en zal uw zorgverzekering de pigmentatiebehandeling bekostigen.

Wilt u hier meer informatie over hebben of zit u met andere vragen raden wij u aan om contact op te nemen met de polikliniek Plastische Chirurgie van het Ikazia ziekenhuis.

Wij kunnen niet bemiddelen in afspraken of de communicatie met het Ikazia ziekenhuis.

Meer weten over de tepelhofreconstructie?

Behandelingen worden bij ons uitgevoerd onder de naam TB Medical. Bekijk hier de website van TB Medical voor meer informatie over de tepelhofreconstructie.

Wij kunnen ontzettend goed begrijpen dat het moeten laten verwijderen van uw borst(en) een heel vervelend proces is. Daarom zijn wij blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen in het herstel ervan. Mocht u een tepelreconstructie overwegen, schroom dan niet om tijdig contact op te nemen met één van onze experts. Wij kunnen u precies inlichten over de gehele procedure en beantwoorden graag al uw vragen.