Tattoo Bob klant tevredenheid Tattoo Bob klant tevredenheid

Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing en tattoo zonder afspraak
Laser, PMU & MHP op afspraak

Tepelreconstructie

Borstkanker komt helaas bij 1 op de 8 vrouwen voor. In veel gevallen vindt er een borstamputatie plaats waardoor ook de tepel en tepelhof verwijderd worden. Vaak ondergaan vrouwen die te maken hebben met borstkanker een tumormassa operatie. In sommige gevallen is deze operatie borstsparend, waardoor er minder littekenvorming ontstaat. In andere gevallen betreft het een borsttransplantatie onderhuids, waarbij borstweefsel wordt verwijderd en er bijna geen tepel en areola wordt behouden. Soms is er een volledige amputatie nodig waarbij het borstweefsel, de lymfklieren, spieren, de tepel, areola en de huid wordt verwijderd. 

Wat is een tepelreconstructie?

Gelukkig is het mogelijk om met behulp van een borstreconstructie de vrouw weer een mooie borst te laten krijgen. Na een borstreconstructie volgt vaak een tepelreconstructie. Maar, wat is dit dan precies? Bij een tepelreconstructie wordt er met de huid van de borst een nieuwe tepel gemaakt. Dit omdat na het verwijderen van uw borst, de tepel vaak niet meer in takt is. Deze behandeling wordt vaak in het ziekenhuis uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na het uitvoeren van een tepelreconstructie moet uw borst 3 maanden genezen voordat er kan worden overgegaan naar de volgende stap, namelijk de tepel- en/of tepelhoftatoeage.

De tepel tattoo

Na de genezing van 3 maanden is het mogelijk om een driedimensionale tepeltatoeage te laten plaatsen bij Tattoo Bob. Het hoofddoel van een tepelhofreconstructie met tattoo is om zoveel mogelijk de realiteit na te bootsen en de klant te voorzien van een zo realistisch mogelijk ogende driedimensionale tepeltatoeage. Het plaatsen van een tepeltatoeage gebeurt meestal nadat de 'nieuwe borst'  min of meer haar definitieve vorm heeft gekregen. Dit proces kan enkele maanden tot een jaar in beslag nemen.

Voordat wij overgaan tot het uitvoeren een tepelhofreconstructie vragen wij altijd eerst om dit te bespreken met uw behandelend arts. Dit overleg vinden wij bij Tattoo Bob erg belangrijk, zodat wij in samenspraak met u en de arts een goed behandelplan kunnen opzetten voor het plaatsen van de tepeltatoeage. Wij willen u er ook graag op attenderen dat het plaatsen van een tepeltatoeage in sommige gevallen niet mogelijk is. Het kan zijn dat er bij de borstreconstructie teveel weefsel is weggehaald waardoor het onmogelijk is om de borst te tatoeëeren.

Tattoo Bob is zich al in begin jaren '80  gaan specialiseren in het plaatsen van medische tattoos, zoals de tepeltatoeage in driedimensionaal. Ook schreef Tattoo Bob in de jaren tachtig een atlas over de medische tatoeage, samen met professor Stolz.

Meer weten over een tepelhofreconstructie?

Wij kunnen ontzettend goed begrijpen dat het moeten laten verwijderen van uw borst(en) een heel vervelend proces is. Daarom zijn wij blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen in het herstel ervan. Mocht u een tepelreconstructie overwegen, schroom dan niet om tijdig contact op te nemen met een van onze experts. Wij kunnen u precies inlichten over de gehele procedure, en beantwoorden graag al uw vragen. 

Tepelreconstructie