Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Medische tatoeage

U kunt bij Tattoo Bob niet alleen terecht voor het plaatsen van tatoeages of permanente make-up, ook voor medische tatoeages bent u bij Tattoo Bob aan het juiste adres. Medische tattoo is vrij onbekend en helaas zijn er zeer weinig ervaren specialisten in Nederland die deze techniek beheersen. De specialisten van Tattoo bob zijn sinds 1968 expert op dit gebied en worden door vele ziekenhuizen geraadpleegd.

Medische tatoeages worden voor veel doeleinden toegepast. Bijvoorbeeld ter verfraaiing en het verbeteren van een tepel na een borstreconstructie. Hierbij wordt er een tepel gecreëerd van pigmenten die nauwelijks afwijkt van een echte tepel.

Onze "medisch pigmentatie specialist" van Tattoo Bob kan littekens en huidoneffenheden op een artistieke wijze camoufleren. Onze pigmentatie specialist is o.a werkzaam in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Klik hier voor informatie betreft de behandeling in het ziekenhuis. Hij heeft tevens een adviserende de rol bij de GGD betreft de hygiëne wetgeving. Lees hier het artikel betreft zijn werk voor de GGD.

TB MEDICAL

TB medical is de gespecialiseerde afdeling van Tattoo Bob, deze houdt zich speciaal bezig met cosmetische en medische behandelingen. Bekijk meer op de website van TB Medical.

Naar TB Medical

Vitiligo

Bij vitiligo kan een medische tatoeage een oplossing bieden. Bij deze huidaandoening zullen er echter meerdere behandelingen nodig zijn, dit omdat vitiligo zich uitbreid. Bij vitiligo wordt altijd eerst een proefstukje geplaatst, aangezien het per persoon kan verschillen hoe de kleur pakt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's op onze speciale site TB Medical.

Contact opnemen

Alopecia

Voor mensen die alopecia hebben is micro haar pigmentatie is een sensationele oplossing om alopecia te camoufleren. Bent u benieuwd naar deze methode? 

Lees meer

Wijnvlekken

Bij een wijnvlek kan met behulp van een medische tatoeage de roodheid worden ingekleurd met pigmenten, waardoor dit gaat lijken op een ‘normale’ huid. Wilt u graag meer informatie ontvangen over de behandeling van een wijnvlek?

Klik hier voor meer informatie en foto's op onze speciale site TB Medical.

Contact opnemen

Pigmentvlekken

Met de huidige lasertechnologie is het mogelijk om (ongewenste) pigmentvlekken en/of ouderdomsvlekken te verwijderen of verminderen m.b.v. een laser. Voor het laseren van pigmentvlekken werkt Tattoo Bob medical samen met een gediplomeerd huidtherapeute.

Lees meer

Medische Tatoeage/Pigmentatie

Een medische tatoeage kan voor veel doeleinden worden toegepast, zoals bij een haar- of huidaandoening.

Bij TB Medical hebben wij een cosmetische pigmentatie specialist die littekens en huidoneffenheden op artistieke wijze kan camoufleren. Onze pigmentatie specialist is onder andere werkzaam in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Hiernaast heeft hij ook een adviserende rol bij de GGD betreft de hygiëne wetgeving.


Het vak van het cosmetisch of medisch tatoeëren is vrij onbekend in de medische wetenschap. Echter is onze specialist al jaren bezig met deze specialisatie! Hij is namelijk de zoon van de bekende tattoo artiest “Tattoo Bob”.

Deze verdiepte zich ook al jaren geleden in het medische tatoeëren en werkte daarin zelfs samen met professor Stolz van het toenmalige Dijkzicht ziekenhuis (Erasmus Mc). Samen schreven zij de allereerste tatoeage encyclopedie met betrekking tot complicaties en hygiëne.

Onder cosmetisch tatoeëren verstaan wij permanente make up en micro haar pigmentatie. Allebei zorgen ze voor een betere optische uitstraling, maar ze zijn niet medisch noodzakelijk. Bij een medische tattoo moet je meer denken aan het camoufleren van wijnvlekken, vitiligo en littekens, maar ook tepelhof reconstructie. Onze specialist Ralph Moelker is daar de laatste jaren veelvuldig mee in het nieuws gekomen en heeft dit hierdoor beter op de kaart kunnen zetten.

Wat is dan dermatografie?

Dermatografie is een sjiek woord voor het medisch tatoeëren – het betekent dus hetzelfde. Ralph gebruikt liever de termen cosmetische pigmentatie of medisch pigmenteren, omdat de meeste mensen bij het woord “tattoo” toch meer denken aan het klassieke tatoeëren - waarbij iemand bijvoorbeeld een “plaatje” op zijn arm laat plaatsen. Aan medische pigmentatie ligt vaak een medische huidafwijking ten grondslag, deze methode wordt dus vaak gekozen uit noodzaak in plaats van dat het een versiering voor het lichaam is.

Hoe word je cosmetisch pigmentatie specialist?

Tegenwoordig zijn er tal van cursussen waarbij in slechts 1 of 2 middagen een zogenaamd papiertje behaald kan worden voor het aanbrengen van deze behandelingen. Dit zien we veel bij huidtherapeuten. Echter is het helaas vaak zo dat een goede achtergrond en ervaring ontbreekt. De jarenlange ervaring die onze specialist heeft opgedaan is van onschatbare waarde. Hij kan eindeloos combineren met kleuren en naalden om het juiste resultaat te bereiken. Ondanks dat onze specialist zich vereerd voelt dat een hoop artsen de patiënten doorverwijzen naar TB Medical of het Ikazia ziekenhuis voor zijn behandelingen hoopt hij toch dat in de toekomst veel meer mensen cosmetische/medische tatoeage beter gaan beheersen. Voor patiënten moet het veel transparanter zijn wie hiervoor bevoegd is en kundig een medische pigmentatie kunnen aanbrengen - zonder dat het vervaagt.

Medische tattoo/pigmentatie kan toegepast worden bij bijvoorbeeld naevus flammeus, ofwel wijnvlekken. De specialist doet altijd eerst een proefstukje omdat het per persoon kan verschillen hoe de huid reageert en of de pigmenten pakken op de huid. Dit is precies hetzelfde geval met vitiligo; ook hier zullen we eerst een proefstukje plaatsen. De proefstukjes zijn altijd kosteloos!


Wat is idiopathische guttate hypomelanosis?

Idiopathische guttate hypomelanosis (afgekort IGH) kun je vertalen naar “kleine witte rondjes van onbekende oorsprong”. Mensen die deze aandoening hebben hebben kleine witte ronde vlekjes op hun huid, vooral op de onderbenen en -armen. Het is een aandoening die vrij vaak voorkomt, meestal (70%) bij mensen van boven de 50 jaar oud. Slecht 6% van de gevallen zijn tussen de 20 en de 30. Ook worden de meeste gevallen van idiopathische guttate hypomelanosis mensen met een witte huid en zijn er ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijke gevallen bekend.

Nagels en tepelhof pigmentatie

Zelfs het pigmenteren van een nagel behoord tot de opties na een ingreep van de plastisch chirurg.

Helaas is het zo dat niet op alle plekken de inkt goed blijft zitten. Bij een vingertop of teen is het uiterst lastig om de inkt blijvend te laten zitten. Dit heeft te maken met de locatie; slijtage en de vorming van eelt kan hier van invloed zijn.

Tepelhof pigmentatie is ook een vorm van medische pigmentatie. Deze kan worden uitgevoerd als laatste ingreep in het borstkanker traject. Maar niet enkel na borstkanker is een pigmentatie mogelijk; ook na een borstvergroting of -verkleining kan dit nodig zijn, wanneer daar littekens of necrose achter zijn gebleven. Klik hier voor meer informatie over Tepeltattoo.

Het vak van de cosmetische pigmentatie specialist wordt gelukkig tegenwoordig beetje bij beetje meer bekend in medische wereld. Heeft u vragen omtrent medische pigmentatie? Neem dan gerust contact met ons op!