Tattoo Bob - The Legendary Tattoo Shop

Tattoo Bob
The Legendary Tattoo Shop

Mobiel menu
Tattoo Bob - Tatoeeren - Piercing zetten - Tattoo Verwijderen - Permanente Make-Up

Veelgestelde vragen over piercings

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over piercings en het plaatsen hiervan. Klik op de vraag waarop u het antwoord zoekt en deze zal onder de vraag verschijnen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Is het zetten van een piercing pijnlijk?

De pijn tijdens het zetten van een piercing verschilt per persoon. Echter duurt het zetten van een piercing maar enkele seconden. Een ervaren piercer zal de piercing vlot plaatsen waardoor er maar enkele seconden een kleine prik voelbaar is.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een piercing?

De prijzen voor piercings zijn verschillend en afhankelijk van de plaats en het soort piercing. Op onze website vindt u een overzicht van al onze piercing prijzen.

Hou oud moet ik zijn voor het zetten van een piercing?

Vanaf 16 jaar mag er zonder toestemming van de ouders een piercing worden geplaatst. Bij twijfel kunnen wij om een legitimatiebewijs vragen, neem deze dus altijd mee!

Bent u jonger dan 16 jaar? Dan dient u één van de ouders mee te nemen voor toestemming. De ouder en het kind moet zich in dit geval beide legitimeren.

In het geval van een verschillende achternaam vragen wij u om een ander document mee te nemen waaruit blijkt dat er een familieband is.

Moet ik een afspraak maken om een piercing te laten plaatsen?

Nee, voor het plaatsen van piercings werken wij zonder afspraak. Tattoo Bob is van maandag t/m zaterdag geopend van 13.00 tot 22.00. Er is altijd een piercer aanwezig.

Met welk materiaal wordt de piercing geplaatst?

Een piercing wordt geplaatst met titanium, teflon of 18kt. goud.

Wat is het verschil tussen titanium en chirurgisch staal?

Titanium is nikkel vrij. Chirurgisch staal niet en bevat een kleine hoeveelheid nikkel. Door nikkel kan er een overgevoeligheidsreactie en een vertraagde genezing optreden.

Chirurgisch staal van een goede kwaliteit kan wel gedragen worden zodra de piercing volledig genezen is.

Hoe moet ik mijn piercing verzorgen?

Na het plaatsen van een piercing krijg je van ons mondeling en schriftelijke informatie. Ook krijgt u een nazorgfolder mee waarin u alles nog eens rustig kunt doorlezen. Heeft u vragen? Neem dan altijd contact met ons op!

Hoelang duurt de genezing van mijn piercing?

De genezingstijd is per piercing en lichaamsdeel verschillend. Op onze website kunt u per piercing de gemiddelde genezingstijd vinden. Tijdens de genezingsperiode is het verstandig om altijd piercings van titanium, 18kt. goud of teflon te dragen.

Wanneer is een piercing ontstoken?

Het is normaal dat een piercing de eerste dagen een beetje rood is en er wondvocht uitkomt. Ook kan de piercing de eerste dagen wat gevoelig zijn tijdens aanraking. Echter moeten deze verschijnselen na enkele dagen wel over zijn. Als de huid rondom de piercing warm aanvoelt, rood ziet, pijn doet, hard aanvoelt, pus verliest of opgezwollen is dan is deze mogelijk ontstoken.

Wat moet ik doen met een ontstoken piercing?

Aarzel niet en kom bij twijfel altijd naar ons terug of ga naar de huisarts. Verwijder nooit zelf een piercing voordat een specialist hiernaar gekeken heeft.

Wat betekent het als een piercing uitgroeit?

Bij het uitgroeien van een piercing wordt het sieraad uit de huid omhoog geduwd. Hierdoor wordt er steeds meer van het staafje of ringetje zichtbaar. Het uitgroeien of afstoten van een piercing kan op iedere plaats en bij iedereen voorkomen. Het hierbij belangrijk dat de piercing op tijd wordt verwijderd, anders kan er een groot litteken ontstaan.

Hou ik een litteken over na het verwijderen van een piercing?

Ja soms. Na het verwijderen van een piercing kan er altijd een litteken achterblijven. Dit ligt aan de huid en is dus per persoon verschillend. Het litteken wat overblijft na het verwijderen van een piercing is vaak zo klein dat deze bijna niet zichtbaar is.

Mag ik een piercing laten plaatsen tijdens mijn zwangerschap?

Wij zetten geen piercings tijdens een zwangerschap. Een piercing geneest tijdens deze periode vaak niet goed omdat het lichaam anders reageert.

Moet ik mijn piercing tijdens een zwangerschap verwijderen?

Er zijn voor de navel speciale zwangerschapspiercings welke langer en flexibeler zijn. Vaak kunnen deze prima worden gedragen tijdens de zwangerschap. Sommige mensen ervaren het hebben van een piercing tijdens hun zwangerschap als oncomfortabel en verwijderen de piercing. Vaak kunnen de piercings na de zwangerschap weer opgerekt worden zonder opnieuw te hoeven piercen.

Is een tongpiercing schadelijk voor mijn tanden?

Als een tongpiercing niet tegen de tanden aantikt hoeft dit niet schadelijk te zijn voor het gebit, probeer hierom dan ook zo min mogelijk met de tongpiercing te “spelen”. Natuurlijk is ook een goede mondhygiëne van belang en kunt u eventueel kiezen voor een plastic staafje of balletje.

Kan ik mijn sieraden zelf verwisselen?

Vaak is een piercing zelf goed te verwisselen. In sommige gevallen gaat de piercing moeilijker open en dicht, zoals bijvoorbeeld bij een ringetje.Voor het wisselen van piercing mag u altijd bij ons langs komen. Ook als u het moeilijk of vervelend vindt om zelf uw piercings te wisselen.

Wanneer kan ik een sieraad verwisselen?

We raden aan om tijdens het genezingsproces altijd een titanium, goud of teflon sieraad te dragen. Na deze periode kunt u wisselen naar een andere piercing. Indien u twijfelt of u al kunt wisselen mag u altijd even bij ons langskomen.

Hoe vaak worden de naalden voor het piercen gebruikt?

De naalden worden 1 keer gebruikt. Deze disposable naalden worden direct na ieder gebruik in de naaldencontainer geworpen.

Hoe weet ik of er hygiënisch wordt gewerkt?

Een goede eerste indruk van een shop en piercer is altijd erg belangrijk. Alle piercings, naalden en tangen zijn steriel verpakt. Onze materialen en tangen zijn gesteriliseerd/voorbehandelt in een ultrasoon en autoclaaf. Wij werken met nitril onderzoekshandschoenen. Indien er iets onduidelijk is mag u dit altijd vragen, wij leggen alles graag aan u uit.

Ik gebruik medicijnen of ik heb een aandoening

Wij raden u aan om eerst met uw arts te overleggen of het verstandig is om een tattoo, piercing, microdermal of permanente make-up te laten plaatsen.