Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Huidverjonging

Bij het ouder worden kan de huid wat valer, grauwer of een grovere huid structuur tonen door de minder snellere werking van collageen en elastine. Dit proces wordt beïnvloed door erfelijkheid en factoren van binnen- en buitenaf.

Hierbij kun je denken aan zowel interne- als externe factoren. Voorbeelden zijn UV-blootstelling, (teveel) stress, levensstijl, roken, omgeving en voeding. Deze factoren maken je huid minder sterk, minder flexibel en minder veerkrachtig. Je huid gaat zich uiten in pigmentvlekjes, adertjes, kleine rimpels, diepere rimpels, grovere poriën en littekentjes.

De behandelmogelijkheden

Er zijn verschillende soorten behandelmogelijkheden voor huidverjonging:

 • Duetto MT Nd-Yag laser
 • Fractional laser
 • Medische peelings
 • Dermapen 4

Onze huidtherapeuten hebben in vooraanstaande klinieken gewerkt en tevens werken wij samen met artsen en chirurgen. Ook zijn wij werkzaam in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam hier voeren wij op de afdeling polikliniek plastische chirurgie tepelhof pigmentaties uit.

Huidverbetering met de ND YAG laser

De Duetto MT Evo Nd Yag laser dringt diep door in de huid en kan op een veilige en gecontroleerde manier de aanmaak van collageen in de huid stimuleren, wat zorgt voor meer veerkracht van de huid en een stralende huid.

Dit proces vindt plaats in de diepere huidlagen van de huid. De bovenste huidlaag (epidermis) blijft bij behandeling met deze laser intact waardoor er geen down-time is.

Je kunt kiezen voor het gezicht, de hals, de handen en/of het decolleté. Maar het ideale van de Nd:Yag laserbehandeling is dat deze het hele jaar kan worden uitgevoerd, zelfs in de zomer.

Bekijk de tarieven

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Alle huidtypes kunnen behandeld worden met de Duetto MT Evo. Met de Nd:Yag laser kunnen we zowel donkere als lichte huidtypen veilig behandelen. Het effect van deze behandeling is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering (25-30+), maar is ook geschikt om de huid in goede conditie te houden, veroudering tegen te gaan en de huid een boost te geven.

De fractionele laserbehandeling met de Nd:Yag laser kan de huidstructuur en de spanningstoestand van de huid gestimuleerd krijgen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens de intake kijken we samen of jouw wens haalbaar is. We beginnen met een zo optimaal mogelijk persoonlijk behandeladvies en vervolgens stellen wij een persoonlijk behandelplan op waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende IPL- en lasertechnieken. Geadviseerd is een reeks van 5 tot 6 behandelingen met een interval van 4 weken.

Het verwachten resultaat is afhankelijk van meerdere factoren zoals genen, leefstijl en huidconditie. De behandelingen zorgen voor het minder zichtbaar maken van jouw grove huidstructuur, vale grauwe huid en huidconditie.

Wat is het resultaat?


   Vermindert pigmentvlekken

  Vermindert diffuse roodheid

  Vermindert grove poriën

  Vermindert oppervlakkige littekens

  Werkt tegen milde ontstekingen zoals actieve acne en hidradenitis suppurativa

  De behandeling stimuleert collageen en elastine aanmaak. Door het verwarmen van je huidtemperatuur stimuleer je de collageen aanmaak voor fijne lijntjes, een mooie, egalere en huidverjonging. Het proces van collageen aanmaak (door het seintje van de fibroblasten) start in 2-3 weken tot 3 maanden na de behandeling.

  In deze periode wordt het resultaat zichtbaar: een stevige, gladde, frisse huidverjonging. In het bijzonder bij actieve acne en hidradentitis suppurativa heeft het positief effect op de genezingstijd van de ontstekingen en de frequentie van opvlammingen, ter preventie van het verergeren ervan.

  Resultaten kunnen verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd en huidtype en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.

  Voor- en nazorg

  Gebruik sauna

  Het behandelde gebied is extra kwetsbaar. Vermijd daarom de eerste dagen na de behandeling warmtebronnen zoals de sauna, stoombad en infrarood stralingen. Deze bronnen kunnen de warmte in de huid laten opvlammen. 

  Sporten

  Voorafgaand of na de behandeling, sporten kan geen kwaad. Wel raden je aan om een dag (24 uur) te wachten totdat eventuele huidirritatie is verdwenen. Warmte en overmatig zweten kunnen tijdelijke gevoeligheidsreacties verergeren en verlengen.

  Zonnen

  Zorg dat je voorafgaand aan de behandeling en direct na de behandeling 4 weken het gebied niet direct aan UV – stralen blootstelt. Dit betekent geen direct zonlicht zonder zonnebrandcrème, zonnebank, geen zelf bruinende crèmes of spraytan. Dit geldt ook voor de gehele behandelingsperiode.

  Om pigmentatieproblemen te voorkomen is het belangrijk om je huid gedurende de gehele behandelperiode te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 50, vergeet niet vaker te smeren op zonnige dagen (om de twee uur).

  Gebruik make-up

  Gelieve geen make- up te dragen zoals foundation/bb crème. 24 uur na de behandeling mag je weer een foundation o.i.d. gebruiken.

  Waardoor oogt de huid verouderd?

  De meest bekende vormen van huidveroudering zijn rimpels en een verslapte huid, maar er zijn nog meer factoren wat de huid ouder doet ogen.

  • Roodheid - Bijvoorbeeld couperose zorgt niet voor een egale huidskleur en kan hierdoor ouder ogen.

  • Pigmentvlekjes - Dit worden ook wel nieuwe rimpels genoemd. De huid is niet egaal van kleur en kan hierdoor ouder ogen. Een egale huid wordt gezien als een jonge huid.

  • Grove poriën -Als de huid ouder wordt, worden de grove poriën beter zichtbaar. Het verlies van collageen zorgt voor volume verlies en een verslapte huid waardoor er meer rek op de poriën komt. De grove poriën zakken en worden beter zichtbaar.

  • Doffe huid - Een matte doffe huid oogt meer verouderd dan een gladde huid. Een ongezonde leefstijl en vermoeidheid wordt ook vaak geassocieerd met een doffe huid.

  Huidverjonging en fijne lijntjes verminderen

  Er zijn vele behandelingen en technieken op het gebied van rimpels verminderen. Met onze nieuwste behandelingen voor huidverjonging kan je niet alleen het huidsverouderingsproces tegen gaan, maar ook terug draaien!

  Welke behandelingen zijn er mogelijk

  Rimpels verminderen of zelfs verwijderen kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door middel van een facelift of injectables. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een natuurlijke rimpelbehandeling te kiezen. Hierdoor behoudt u uw eigen mimiek en wordt de huidteint tegelijkertijd verbeterd. Er wordt samen met u een effectieve behandeling besproken in een vrijblijvend consult.

  Grove poriën verminderen en fijne lijntjes verminderen met een laserbehandeling

  Fractional laser

  Door middel van een fractional laserbehandeling worden laserstralen in de lederhuid gestuurd. De lederhuid is de laag onder de opperhuid (de bovenste zichtbare huidlaag). De fibroblasten in de lederhuid worden op deze wijze gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. Deze behandeling kan dus goed worden ingezet om de huid te verfijnen en te verjongen. Ook vervagen oppervlakkige pigmentvlekken, omdat de opperhuid vernieuwd wordt. De laser zorgt voor een fijnere huidstructuur en een egale kleur, door het huidvernieuwing proces te versnellen. De  laser zorgt ook voor vermindering van pigmentvlekken, de structuur van de huid verbetert en de grove poriën worden goed behandeld.

  Huidverjonging met  peelings

  Veel huidproblemen worden veroorzaakt door roken, weinig slaap, stress of een druk leven. Deze oorzaken kunnen in het gezicht gaan tekenen. Door het toepassen van een chemische peeling wordt de huid weer fris en ziet er zichtbaar jonger uit.

  De peeling zorgt voor huidverbetering en dat de fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Dit is de gewenste resultaat als het om huidverjonging gaat.

  Bij een vrijblijvend consult wordt er gekeken of een peeling een goede behandeling voor u is.

  Kom langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

  Mail ons Bel ons