Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Pigmentvlekken

Mensen zijn er in alle kleuren en dat heeft te maken met de huidskleur en het soort pigment. Iedere huid is uniek en mooi! Helaas is er ook pigment wat ontstaat door een beschadiging of veroudering zoals pigmentvlekken. Vertrouw je het plekje niet? Laat je dan altijd controleren bij een huisarts of dermatoloog.

Pigment komt in verschillende uitingen voor:

Onze huidtherapeuten hebben in vooraanstaande klinieken gewerkt en tevens werken wij samen met artsen en chirurgen. 

Het onstaan van pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen overal ontstaan maar vooral op de zon beschenen gedeeltes zoals je gezicht, hals, decolleté, armen en handen. Pigmentcellen worden werkzaam door zonnestraling(UV) wat je huid een mooi kleurtje kan geven, maar ook kan leiden tot geconcentreerde vlekken. Het bruine kleurtje is eigenlijk alleen maar een teken dat je huid zichzelf heeft moeten beschermen. Ook opgedane verbranding tijdens de jeugd of als volwassene zorgt ervoor dat er beschadiging optreedt aan de cellen. Zeker in de zomer of op vakantie als de zonkracht op z’n hoogst is. Maar wist je dat het verouderingsproces en vlekken zelfs in de winter, achter glas of met bewolking plaats kan vinden? Zelfs binnen heeft blauw licht van je telefoon, laptop en ipad invloed!

Vlekken ontstaan in de opperhuid en zijn heel goed te behandelen maar kunnen ook moeilijker te behandelen zijn in de diepere huidlagen. Deze worden gestuurd door hormonale invloeden van binnenuit (zwangerschap/melasma, medicatie), wat je nog meer lichtgevoelig maakt.Onze huidtherapeuten informeren je er graag over.

Soorten pigmentenvlekken

Zoals eerder beschreven zijn pigmentvlekken verstoringen in het natuurlijke pigment in de huid. Deze pigmentvlekken kunnen zich uiten in donkere of juist witte vlekjes op de huid. De meest voorkomende pigmentstoornissen zijn Lentigo en Melasma.

Lentigo

Lentigo wordt in de volksmond ook wel gewoon een ouderdomsvlek of levervlek genoemd. Lentigo is een veel voorkomende bruine verkleuring van de huid die doorgaans goedaardig is. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit te laten beoordelen door een arts of dokter.

Lentigo, ofwel ouderdomsvlekken, ontstaan vooral op plekken op de huid die veel in aanraking zijn geweest met de zon, zoals het gezicht en de handruggen. Ouderdomsvlekken ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd bij mensen met een licht huidtype.

Melasma

Melasma is in de volksmond ook wel bekend als het zwangerschapsmasker. Bij het zwangerschapsmasker krijgen vrouwen last van donkere pigmentvlekken in het gezicht en soms ook in de hals. Melasma ontstaat door de hormonen die vrouwen krijgen tijdens een zwangerschap.

Over het algemeen gaan de pigmentvlekken die ontstaan bij Melasma vanzelf weer weg na de bevalling, maar in sommige gevallen is dit niet het geval en kunnen ook deze pigmentvlekken m.b.v. een laser door onze gediplomeerde huidtherapeuten verminderd en/of zelfs verwijderd worden.

Pigmentbehandeling met de Duetto MT Evo

Wij werken met de Duetto MT Evo en maken gebruik van de Alexandrite laser 755 nm en IPL. Welke techniek wordt ingezet, is afhankelijk van het soort pigment en de diepte ervan. Met de Alexandrite laser kunnen wij geconcentreerde pigmentvlekken effectief en doelgericht behandelen. Is je huid veroudert door UV-straling of wondjes dan kunnen wij dit goed behandelen met IPL. Deze techniek heeft een groter oppervlak waardoor er meerdere vlekken en schade behandeld kan worden. Mooie bijkomstigheid is dat het je huidconditie en aangezicht ervan verbeterd.

Wij van Tattoo Bob willen u er op attenderen dat het verwijderen van pigmentvlekken m.b.v. een laser geen PERMANENTE oplossing is, de huid blijft zich continue vernieuwen en dit geldt ook voor aangemaakt pigment. In sommige gevallen kan het dus voorkomen dat de pigmentstoring terugkomt. Het resultaat van de laserbehandeling kan echter wel verlengd worden door het gebruik van zonnebrandproducten met de juiste SPF en het vermijden van te veel blootstelling aan zonlicht.

Bekijk de tarieven

Voor wie is de behandeling geschikt?

Huidtype 1 t/m 4 kunnen behandeld worden met de Alexandrite 755 nm en/of IPL 650-1200 nm.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens de intake kijken we samen of jouw wens haalbaar is. We beginnen met een zo optimaal mogelijk persoonlijk behandeladvies en vervolgens stellen wij een behandelplan op waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende IPL- en lasertechnieken. Geadviseerd is een reeks van vier tot zes behandelingen met een interval van 4 weken.

Wat is het resultaat?

Het resultaat is afhankelijk van de conditie van jouw huid en hoe jouw huid omgaat met het opruimen van de restjes. Huidveroudering kenmerkt zich vaak door vlekjes op gezicht, hals, decolleté en handen wat je optisch ouder maakt dan hoe je je van binnen voelt. Door het gehele gebied te behandelen oog je jonger, frisser en verraad het je leeftijd niet. Hoe elegant is het als je handen matchen met je innerlijke leeftijd!

Bekijk meer vragen in onze FAQ

Voor- en nazorg

Gebruik sauna
Het behandelde gebied is extra kwetsbaar. Vermijd daarom de eerste dagen na de behandeling warmtebronnen zoals de sauna, stoombad en infrarood stralingen. Deze bronnen kunnen de warmte in de huid laten opvlammen. 

Sporten
Voorafgaand of na de behandeling sporten kan geen kwaad. Wel raden we je aan om een dag (24 uur) te wachten totdat eventuele huidirritatie is verdwenen. W
armte en overmatig zweten kunnen tijdelijke gevoeligheidsreacties verergeren en verlengen. 

Zonnen
Zorg dat je voorafgaand aan de behandeling en direct na de behandeling 4 weken het gebied niet direct aan UV – stralen blootstelt. Dit betekent geen direct zonlicht zonder zonnebrandcrème, zonnebank, geen zelf bruinende crèmes of spraytan. 
Dit geldt ook voor de gehele behandelingsperiode. Om pigmentatieproblemen te voorkomen is het belangrijk om je huid gedurende de gehele behandelperiode te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 50, vergeet niet vaker te smeren op zonnige dagen (om de twee uur).

Gebruik make-up
Gelieve geen make- up te dragen zoals foundation/bb crème. 24 uur na de behandeling mag je make-up zoals een foundation gebruiken.

Veelgestelde vragen

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Mail ons Bel ons