Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Actieve acne / Littekens / Hidradenitis Suppurativa

Actieve acne

Actieve acne kenmerkt zich door roodheid, puistjes, mee-eters, grovere poriën, bobbeltjes gepaard met eventuele pijn. Niet actieve acne wordt ook wel restacne genoemd, dit zijn vaak mee-eters met af en toe een puistje. Om van een actieve naar een niet-actieve acne te gaan, is een proces nodig waarbij het aanpakken van verschillende oorzaken kan meehelpen. Denkend aan voeding, vitamine en mineralen, UV-blootstelling, stress, een skincare routine en veranderen van levensstijl. Deze factoren maken je huid sterker, flexibel en veerkrachtiger.

Onze huidtherapeuten hebben in vooraanstaande klinieken gewerkt en tevens werken wij samen met artsen en chirurgen.

Oppervlakkige littekens/acne-littekens

Een litteken is een normale reactie van de huid en er is sprake van een oppervlakkige of een kleine huidbeschadiging. Het vormen van een litteken kan tot twee jaar na de beschadiging duren en het eindresultaat is sterk afhankelijk van de vorm, grootte, diepte en plek van de wond. Nieuw bindweefsel (collageen) wordt aangemaakt voor de vorming van de nieuwe huid.

Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa is een chronische ontsteking uitgaande van de haarfollikels in met name de oksels en liezen. Je kunt last hebben van mee-eters, puisten, abcessen en littekens. De ernst er van is wisselend maar te onderscheiden in verschillende stadia. Dit ontstaat door een hoornprop in de uitvoergang van het haartalgklier, gevolgd door een scheur in de afvoergang.

Hoe werkt huidverbetering met Duetto MT EVO NdYAG 1064 nm?

In het bijzonder bij actieve acne en hidradentitis suppurativa heeft de behandeling positief effect op de genezingstijd van de ontstekingen en de frequentie van opvlammingen. Bij hidradentitis suppurativa kunnen haren preventief worden verwijderd met medische ontharingslasers (NdYAG laser of Alexandriet laser). Dit voorkomt nieuwe ontstekingen. Het doel daarbij is om permanente ontharing te bereiken. Dit lukt alleen met goede kwaliteit laserapparatuur met voldoende energie om de complete haarfollikel, inclusief het gebied met groeicellen waaruit een nieuwe follikel kan terug groeien, te vernietigen (dus geen flitslampen). Andere voorwaarde is dat de haren donker moeten zijn en niet te dun.

Bekijk de tarieven

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Alle huidtypes kunnen behandeld worden met de Duetto MT Evo Nd:Yag laser. Het effect van deze behandeling is vooral zichtbaar bij mensen met actieve acne, hidradentitis suppurativa, oppervlakkige littekens/acne-littekens ter preventie van en om de huid in goede conditie te houden. De Nd:Yag laser kan de huidstructuur en de tonus van de huid verbeteren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens de intake kijken we samen of jouw wens haalbaar is. We beginnen met een zo optimaal mogelijk persoonlijk behandeladvies en vervolgens stellen wij een behandelplan op waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende IPL- en lasertechnieken. Geadviseerd is een reeks van 5 tot 6 behandelingen met een interval van 4 weken. Het resultaat is afhankelijk van meerdere factoren zoals genen, leefstijl en huidconditie. De behandelingen zorgen voor het minder zichtbaar maken van jouw grove huidstructuur, vale grauwe huid en huidconditie.

Wat is resultaat?

 Vermindert vlekken door acne

Vermindert diffuse roodheid

Vermindert grove poriën

Werkt tegen milde ontstekingen bij actieve acne en hidradenitis suppurativa

Vermindert kleine oppervlakkige littekens/acne-littekens

Door het verwarmen van je huidtemperatuur activeer je de huid tot werking. Dit verwarmd het talg en vloeit makkelijker uit, het werkt positief op de genezingstijd van ontstekingen en de frequentie van opvlammingen. Je krijt een mooiere, egalere en frisse huid. Het proces van huidverbetering start in twee tot drie weken tot 3 maanden na de behandeling. In deze periode wordt het resultaat zichtbaar, een stevige gladde huid, een frisse en jonge uitstraling.

Resultaten kunnen verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd en huidtype en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.

Bekijk voor meer veelgestelde vragen over huidverbetering ook onze FAQ.

Bekijk FAQ

Voor- en nazorg

Gebruik sauna
Het behandelde gebied is extra kwetsbaar. Vermijd daarom de eerste dagen na de behandeling warmtebronnen zoals de sauna, stoombad en infrarood stralingen. Deze bronnen kunnen de warmte in de huid laten opvlammen. 

Sporten
Voorafgaand of na de behandeling sporten kan geen kwaad. Wel raden we je aan om een dag (24 uur) te wachten totdat eventuele huidirritatie is verdwenen. W
armte en overmatig zweten kunnen tijdelijke gevoeligheidsreacties verergeren en verlengen. 

Zonnen
Zorg dat je voorafgaand aan de behandeling en direct na de behandeling 4 weken het gebied niet direct aan UV – stralen blootstelt. Dit betekent geen direct zonlicht zonder zonnebrandcrème, zonnebank, geen zelf bruinende crèmes of spraytan. 
Dit geldt ook voor de gehele behandelingsperiode. Om pigmentatieproblemen te voorkomen is het belangrijk om je huid gedurende de gehele behandelperiode te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 50, vergeet niet vaker te smeren op zonnige dagen (om de twee uur).

Gebruik make-up
Gelieve geen make- up te dragen zoals foundation/bb crème. 24 uur na de behandeling mag je make-up zoals een foundation gebruiken.

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Mail ons Bel ons