Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Sleeve tattoo bij Tattoo Bob

Tatoeages zijn een enorme hype, wat wij hier natuurlijk niet extra hoeven te benoemen. Sommige mensen houden van (vele) kleine tatoeages en anderen plaatsen het liefst gelijk een hele arm of been vol. Ofwel, een sleeve tattoo!

Toen Bob begon met tatoeëren, eind jaren ’60, was de trend over het algemeen: kleine (vele) tatoeages. Indien je koos voor een groter oppervlak met ruimte, kwam de tatoeage al snel uit op een afmeting van 10x10cm. Een sleeve tattoo kwam in de jaren ’60, en ook zeker in de jaren ’80 en ’90 nog niet voor. Tattoo sleeves is een trend van de afgelopen jaren en is razend populair. Er zijn dan ook zowel mannen als vrouwen die voor de 1e keer direct een volledige tattoo sleeve zetten.

Wat is precies een sleeve tattoo?

Een tattoo sleeve is een tattoo die over de gehele lengte van je arm wordt gezet. De letterlijke vertaling van het woord ‘sleeve’ is naar het Nederlands vertaald ‘mouw’.

Ook bestaan er ‘halve sleeve tattoos’. Dit soort sleeve tattoos worden dan alleen op het bovenste- of onderste gedeelte van de arm gezet. Dit kun je bijvoorbeeld zien bij de acteur Dwayne Johnson, hij heeft een sleeve tattoo gezet vanaf het stuk van zijn bovenarm tot halverwege zijn onderarm. Een halve sleeve tattoo op de bovenarm kan later altijd uitgebreid worden naar een gehele tattoo sleeve.

Hoe lang duurt een sleeve tattoo?

Het tatoeëren van een tattoo sleeve neemt veel tijd in beslag. Dit komt natuurlijk omdat de tattoo sleeve over de gehele lengte van de arm (of been) moet worden geplaatst. De sleeve tatoeage moet vaak dan ook in meerdere sessies worden gezet. Tussen deze sessies moet minimaal 4 tot 6 weken zitten in verband met de genezingstijd.

 

Het ontwerp van de sleeve tattoo.

Voordat je een tattoo sleeve laat plaatsen is het verstandig om je goed te oriënteren welke sleeve tattoo je wilt hebben. De vragen die je jezelf moet afvragen zijn: ‘Welke stijl vind ik mooi?’, ‘wat heeft voor mij een bepaalde betekenis?’, en ‘wat wil ik in mijn sleeve tattoo verwerkt hebben?’ Dit zijn een aantal punten die jezelf moet afvragen voordat je kiest voor een tattoo sleeve.

Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een religieuze tatoeage te laten plaatsen. Anderen kiezen er weer voor om een sleeve tattoo in Chicano stijl te tatoeëren, een tattoo sleeve in Polynesische stijl, een sleeve tattoo in pin-up stijl, een gekleurde sleeve of natuurlijk de traditionele tattoo sleeve zonder kleur. Het is erg belangrijk vooraf goed na te denken over de stijl en/of het thema waarin je de sleeve wilt laten plaatsen. Het mooiste van een tattoo sleeve is dat het één geheel wordt en alle ontwerpen op elkaar afgestemd kunnen worden. In feite is vrijwel alles te verwerken in een sleeve.

Wij zien ook dat een tattoo sleeve vaak gezet wordt vanwege emoties, dierbare en/of levenservaringen. In de tattoo sleeve worden dan ook vaak namen, intialen, geboortedatums, portretten, sterrenbeelden of sterren verwerkt. Met het verlies van een dierbare zien wij vaak dat er in de sleeve de volgende elementen worden verwerkt: een kruis, wolken, engelen, duiven of zonnestralen.

Het is ook mogelijk om bestaande en verschillende tatoeages te combineren met een achtergrond en/of toevoegingen, zodat het één geheel wordt. Door de bestaande tatoeages aan te passen met schaduwtinten, ornamenten, vlammen, golven, tribals of bloemen, kunnen wij bij Tattoo Bob zorgen dat jouw tattoo sleeve op elkaar aansluit en één geheel wordt. Heb je al een stijl op het oog? En wil je de sleeve tattoo uitbreiden met voorbeelden of deze voorbeelden graag in je sleeve verwerkt hebben? Onze tattoo-artiesten staan voor je klaar!

Hoe wordt een sleeve ontworpen?

Een sleeve tattoo wordt ontworpen d.m.v. freehand. Freehand wil letterlijk zeggen: ‘uit de hand getekend.’ Hiervoor bespreken wij eerst de wensen van de klant. Deze wensen worden vervolgens met de tekenstift op de arm of het been uitgetekend. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om voorbeelden mee te nemen. De tattoo-artiest kan dan met de voorbeelden het ontwerp van de sleeve uittekenen op een been of arm.

 

Wat zijn de kosten van een sleeve tattoo?

De kosten van een sleeve tattoo hangen af van een aantal factoren, namelijk:

  • De grootte van de tattoo sleeve
  • Het ontwerp
  • Kleur of geen kleur

Omdat een tattoo sleeve in meerdere sessies wordt gezet kan er worden gekozen om de tattoo per sessie te betalen. Benieuwd naar voorbeelden van tatoeages? Bekijk hier al onze tattoo-voorbeelden.

Wil je meer weten over een tattoo sleeve?

Neem dan contact met ons op.