Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

NAVELPIERCING

" Kom ook voor een navelpiercing langs bij Tattoo Bob! "

Navelpiercing bij Tattoo Bob

De navelpiercing heeft zijn echte entree gemaakt in de jaren ’90. Vroeger was een navelpiercing al een populaire versiering van het lichaam, en nog steeds! Veel bekende zangeressen, danseressen, modellen en actrices hebben een navelpiercing. Zo'n gave navelpiercing onder een kort shirtje. Tijdens de zomerperiode met een naveltruitje of op het strand maakt een navel piercing jouw look helemaal af!

Klik hier voor een prijsoverzicht van al onze piercings. Alle prijzen zijn inclusief het sieraad, het zetten, schriftelijke info en een flesje schoonspoelvloeistof.

navelpiercing sieraden

navelpiercing sieraden

NAVELPIERCING ZETTEN

Het zetten van een navelpiercing is mogelijk vanaf 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar en wil je graag een navelpiercing laten zetten? Dan hebben wij toestemming nodig van één van de ouders. Zowel de ouder en het kind dienen zich in dit geval te legitimeren. In geval van een verschillende achternaam vragen wij u om een ander document mee te nemen waarin de familieband duidelijk wordt.

Bij het zetten van een navel piercing wordt een barbell (dit is een gebogen staafje) of een ringetje met een dikte van 1.6 mm gebruikt. De huid wordt eerst gedesinfecteerd en hierna wordt er op de huid een streepje gezet zodat de navelpiercing mooi recht geplaatst kan worden. De navelpiercings worden aan de rand van de bovenkant van de huid van de navel geplaatst.

Het plaatsen van navelpiercings kan gevoelig zijn, dit is wel afhankelijk van jouw eigen pijngrens en de gevoeligheid rondom de navel. Het is belangrijk dat je je tijdens het zetten van de navelpiercings ontspant en niet teveel over de pijn nadenkt.

Tijdens het plaatsen van de navelpiercings wordt er door onze piercers altijd goed gekeken of er mogelijke gevolgen ontstaan. Het kan zijn als er teveel druk op het sieraad staat dat het nemen van een piercing afgeraden wordt. Dit is omdat er dan een grote kans is op irritaties of ontstekingen. Voordat je verdergaat met het maken van jouw beslissing is het daarom goed om een weloverwogen keuze te maken samen met een piercer.

Een piercing van chirurgisch staal

De meest voorkomende soort materiaal van piercing is chirurgisch staal, dit is makkelijk schoon te maken en in vele soorten en maten verkrijgbaar. Wanneer mensen een nikkelallergie hebben worden piercings van chirurgisch staal afgeraden.

Een piercing van titanium

De piercings die net gezet zijn, zijn over het algemeen van titanium. Dit is een hypoallergeen soort materiaal, dit is geschikt wanneer je niet tegen de hoeveelheid nikkel kan in chirurgisch staal. Hierdoor is de kans groter dat de piercing niet zal gaan irriteren. Piercings van titanium zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren waaronder roze, creme, goud, zilver of geel.

Piercings van acryl

Naast titanium en chirurgisch staal kunnen piercings ook van acryl zijn gemaakt. Dit is gemakkelijk materiaal om piercings van te maken. Het voordeel van deze piercings is dat deze gemakkelijk schoon te maken zijn en een hoog draagcomfort hebben.

navelpiercing sieraden

NAVELPIERCING NAZORG

De genezingstijd van een navelpiercing is gemiddeld 6 – 9 maanden. Omdat er door het piercen een open wond is ontstaan, kan deze makkelijk geïnfecteerd raken. Om deze redenen is het belangrijk dat je een goede nazorg verricht op jouw navelpiercing.

De navelpiercing zal de eerste weken een beetje rood blijven. Ieder contact met de navelpiercing dient te gebeuren met schone handen, was hierom jouw handen altijd eerst met een desinfecterende zeep. Eventuele korstjes kun je het beste zachtjes met een schoon wattenstaafje weghalen. Ook zou er mogelijk wat pus en wondvocht uit het wondje kunnen komen. Dit hoort bij het genezingsproces en schrik hier dan dus ook niet van. Indien de navelpiercing na 2 maanden nog steeds irritaties geeft, neem dan contact met ons of de huisarts op.

Ook is het verstandig de eerste weken nadat je de navelpiercing hebt laten zetten geen strakke kleding te dragen. Uiteraard krijg je van ons uitgebreid mondeling en schriftelijk advies over het verzorgen van jouw navelpiercing. Voor meer informatie over de juiste verzorging van jouw navelpiercing kun je ook alvast onze piercing nazorg pagina lezen.

Als het wondje van de piercing volledig is genezen dan zul je nog weinig merken van de piercing. Je kan vanaf dit moment ook kiezen om de piercing te vervangen voor een ander sierraad. Het verwisselen van de navelpiercings zal geen pijn doen.

Het uitgroeien van de piercing

Het komt bij een piercing wel eens voor dat het lichaam de piercings afstoot. Dit merk je zelf als de huid erg dun wordt. Het wordt op dit moment geadviseerd om bij ons langs te komen zodat wij advies kunnen geven over de piercings.

Het is belangrijk dat je weet dat dit bij iedereen kan gebeuren en dat dit iets is dat vanuit jouw lichaam gebeurt. Het is goed dat je dit beseft voordat je navelpiercings laat zetten. Het is namelijk zo dat de kans erg groot is dat er een litteken achterblijft.

navelpiercing sieraden

NAVELPIERCING KOPEN

Jouw navelpiercing is goed genezen en je wilt graag nieuwe navelpiercings kopen. Ook dan bent je bij ons aan het juiste adres. In onze piercing shop vind je een grote diversiteit aan verschillende navelpiercings. Al onze piercings zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: titanium, chirurgisch staal, teflon, blacklight en 14 of 18kt. goud. Een nieuwe navelpiercing bestellen kan eenvoudig bij ons in de shop.

Er zijn verschillende soorten navelpiercings, van een klein bolletje, een staafje of andere vormen. Ook kun jij kiezen voor een opvallend product, navel piercings met steentjes, verschillende kleuren of met kristal. Navel piercings zijn er waar aan het onderste bolletje steentjes of versieringen hangen, maar ook goud/zilver/geel/roze vind je tussen onze producten.

Bij het kopen van nieuwe navelpiercings zijn er verschillende dingen waar je op moet letten; de diameter (dikte staafje), de verschillende materialen en natuurlijk jouw eigen voorkeur qua kleur, lengte van de sieraden en de interesse die jij hebt op het gebied van kleur. De diameter (dikte staafje) is standaard 1.6 mm, voor vrijwel alle soorten navelpiercings.

zwangerschapspiercing

ZWANGERSCHAPSPIERCING

Gefeliciteerd! U bent zwanger en er staat u een spannende periode te wachten. Maar uw buik gaat groeien en u heeft een navelpiercing. Wat nu?

Tijdens uw zwangerschap kan een standaard navelpiercing voor problemen zorgen. Om deze reden kunt u uw standaard navelpiercing vervangen door een zwangerschapspiercing. Een zwangerschapspiercing is flexibel en buigt hierdoor mee met de vorm van uw groeiende buik.

Door het dragen van een zwangerschapspiercing voorkomt u het uitgroeien van de standaard navelpiercing en kunt u deze na uw zwangerschap gewoon weer terugplaatsen. U hoeft dus niet uw navelpiercing te verwijderen en u kunt na uw zwangerschap gewoon weer genieten van uw navelpiercing. 

Naast de standaard piercings kunt u in onze piercing shop ook terecht voor het kopen van uw zwangerschapspiercing. Deze zijn net als alle andere piercings verkrijgbaar in verschillende leuke modellen.

zwangerschapspiercing

Laat jouw navelpiercing zetten bij Tattoo Bob

Een piercing die bij ons geplaatst wordt is van titanium, teflon of 18kt. goud, wanneer je de navelpiercings gaat vervangen kun je ook kiezen voor een piercing van chirurgisch staal. Als jij nieuwe navelpiercings wilt kopen, dan kun jij dit bij ons in de shop terecht!

Heb jij vragen aan ons over de soorten navelpiercings, het plaatsen van de navelpiercings of andere vragen over de piercings? Dan kun jij eenvoudig contact met ons opnemen en wij zullen jou dan graag helpen! Kom bij ons langs om jouw navelpiercing te laten zetten!

navelpiercing hartje