Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Tepel tatoeëren

Bezoek ook onze nieuwe site met meer informatie www.tepeltattoo.nl

Het pigmenteren van een tepelhof of tepel is speciaal voor mensen waarbij de natuurlijke pigmentatie van de tepelhof ontbreekt. Voor deze mensen is het bij Tattoo Bob mogelijk om door onze gespecialiseerde tattoo artiest een realistische tepeltatoeage te laten plaatsen. Het plaatsen van een tepel tattoo wordt met speciaal ingestelde tattoo apparatuur en speciale kleurpigmenten gedaan. De natuurlijke kleur wordt zoveel en zo realistisch mogelijk nagebootst.

De behandeling kan gevoelig zijn. Wij willen u dit vooraf graag laten weten zodat u hier voordat u de behandeling ondergaat wel van bewust bent. In geval van een tepelkleuring is de behandeling en uitwerking hiervan anders. Deze behandeling geeft weinig  reactie na en is stukken minder pijnlijk. Risico's zijn uitgesloten, omdat het borstweefsel immers is verwijderd. Het resultaat van een nieuw gecreëerd tepelhof op een al dan niet getransplanteerde huid is meestal zeer verbluffend!

Let op: u wordt niet in de Tattoo shop van Tattoo Bob geholpen maar in alle privacy in de cosmetische kliniek TB Medical direct naast Tattoo bob.

Het plaatsen van een tepeltatoeage gaat altijd op afspraak en de behandeling vindt plaats in een privé ruimte. Vooraf vindt er uiteraard nog een intakegesprek plaats.Voor het maken van een afspraak kunt u ons altijd bellen of mailen:

Tel: 010 484 46 94
E-mail: info@tattoobob.nl

Voor de behandeling

Voordat wij bij Tattoo Bob overgaan tot het plaatsen van een tepel tattoo vragen wij u altijd eerst om dit te bespreken met uw behandelend arts. Dit overleg met uw behandelend arts vinden wij erg belangrijk zodat wij in samenspraak met u en de arts een goed behandelplan kunnen opzetten voor de tepelreconstructie. 

Wij willen graag dat u zich er van bewust bent dat het pigmenten van een tepel of tepelhof een gevoelige behandeling is. Ook kan deze behandeling wat na reageren. U moet hierbij denken aan een rode huid, zwelling e.d. 
Vooraf bespreken wij tijdens een intakegesprek uitgebreid de risico's en mogelijk complicaties met u door. Met uw schriftelijke toestemming worden foto's gemaakt van voor en na het pigmenteren van het tepelhof.

In sommige gevallen is het plaatsen van een tepeltatoeage niet mogellijk. Dit komt omdat er dan bij de borstreconstructie teveel weefsel is weggehaald waardoor het onmogelijk is om de borst te tatoeëeren. 

De behandeling

Voor de eerste behandeling van het pigmenteren van de tepel moet u rekening houden met een tijdsbestek van ongeveer 60 minuten. Tijdens deze behandeling bespreekt onze cosmetisch pigmentatie specialist nog uitgebreid het behandelplan voor het plaatsen van de tepeltatoeage met u door. Ook wordt de kleur, plaats en grootte van de tepel bepaald zodat onze gespecialiseerde pigmentatie specialist een zo natuurlijk mogelijke tepel kan nabootsen. De vervolg behandelingen voor het plaatsen van een tepeltatoeage zijn aanzienlijk minder lang, maar wel nodig voor het beste realistische effect. 

Het plaatsen van een medische tatoeage is te vergelijken met het plaatsen van een gewone tatoeage. Eerst wordt de huid ontsmet. Met speciale tattoo apparatuur voor medische tatoeages worden de pigmenten nauwkeurig in de huid gebracht. 

Na de behandeling

Na afloop van het plaatsen van een tepeltatoeage lijkt de kleur van de tepel,het tepelhof donkerder dan het uiteindelijke effect. Deze donkerdere kleur van het tepelhof komt omdat er door het tatoeëeren een schaafwond op de huid is ontstaan. Wees u er ook van bewust dat na de behandeling de kleurpigmenten tot wel 30 procent kunnen teruglopen.

Na ongeveer 6 weken komt u terug voor een controle. Tijdens deze afspraak worden de tepel en het tepelhof nogmaals getatoeëerd om de teruggelopen kleurpigmenten weer bij te werken. Ook kunnen tijdens deze behandeling nog eventuele puntjes op de 'i' worden gezet. Afhankelijk van de zuurgraad, kwaliteit en conditie van de huid is het in sommige gevallen nodig om nog een derde keer terug te komen.

Na het plaatsen van een tepel tattoo zal de behandelde huid altijd erg gevoelig blijven voor zonlicht en uv-straling. Smeer daarom de tepeltatoeage altijd goed in met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 50 (Sun Protection Factor).