Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing en tattoo zonder afspraak
Laser, PMU & MHP op afspraak

Piercing

Een piercing is een uit het Engels afkomstige term voor het maken van een gaatje in de huid. In dit gaatje wordt een (meestal titanium) voorwerp gestoken en dit geheel vormt de piercing. Het dragen van piercings is een populaire versiering van de huid. Vroeger was er wel eens weerstand tegen piercings, maar intussen is men eraan gewend en wordt het dragen van een piercing vaak geaccepteerd.

Een piercing zetten kan in veel verschillende lichaamsdelen. De meest voorkomende piercings zijn:

Naast bovenstaande piercings zijn er nog vele andere soorten piercings zoals bijvoorbeeld een wenkbrauw of lip piercing. Daarnaast is het ook mogelijk om in de intiemere plekken een piercing te laten plaatsen. Deze piercings worden ook wel intiem piercings genoemd.

oorpiercing

Piercing laten zetten

Een piercing zetten is iets wat al eeuwenlang wordt gedaan. Er zijn zelfs mummies gevonden met een piercing in het lichaam!

Begin jaren ’60 waren er in de westerse wereld nog geen piercings op straat te zien. De hippies hebben ervoor gezorgd dat dit is veranderd. In het begin werd het hebben van een piercing nog wel gezien als een alternatieve leefstijl, maar sinds de jaren ’70 is het hebben van een piercing echt geaccepteerd.

Sinds het midden van de jaren ’90 werd het hebben van een piercing nog populairder. Met name een piercing boven in het oor (Helix piercing),de monroe ( steentje in bovenlip) en de navel en tong  waren ongekend populair in die tijd. Een paar jaar later kwam de Tragus piercing

Bij Tattoo bob is het mogelijk om een piercing te laten zetten door een professionele mannelijke of vrouwelijke piercer. In onze tattoo- en piercingshop hebben wij voor het zetten van een piercing een aparte behandelruimte. In deze ruimte wordt uw piercing op een professionele en deskundige manier gezet. Bij het zetten van een piercing leven wij bij Tattoo Bob altijd strikt de regels van de GGD na. Wij werken hiervoor met disposable materialen die na iedere behandeling worden weggegooid. Wij werken volledig steriel en hygiënisch tijdens het piercen.

Hoe oud moet je zijn?

Piercen onder de 16 jaar wordt alleen gedaan met toestemming van één van de ouders. De ouder en het kind, moeten zich beiden legitimeren. Eén van de ouders moet tekenen voor goedkeuring. In geval van een verschillende achternaam, kunnen  wij om een ander document vragen waaruit blijkt dat er een familieband is. Intiempiercings, tepelpiercings, tongpiercings en microdermals zetten wij vanaf 16 jaar. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. In geval van twijfel kunnen wij hierom vragen.

Piercing kopen

In onze piercing shop kunt u terecht voor het kopen van allerlei piercings. In onze piercingshop vindt u dan ook een grote diversiteit aan verschillende soorten piercings. Alle piercings in onze piercingshop zijn verkrijgbaar in titanium, teflon, blacklight, chirurgisch staal en 14 of 18kt. goud.