Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Tepel tattoo

Het plaatsen van een tepeltatoeage als medische tatoeage kan diverse redenen hebben. De hoofdreden voor het plaatsen van een tepeltatoeage is het ontbreken van de natuurlijke pigmentatie op het tepelhof. Het uiteindelijke doel van alle medische tatoeage behandelingen hebben als einddoel om de uiterlijke kwaliteit van het leven te verbeteren. 

Wij werken samen met het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Onze pigmentatie specialist is daar werkzaam.

Lees hier het persbericht: Klik hier voor het persbericht van het ziekenhuis.

Bezoek ook onze andere website  www.tepeltattoo.nl

U wordt bij ons altijd in een aparte ruimte, in volledige privacy geholpen.

Onze medisch pigmentatie specialist heeft zich gespecialiseerd in het plaatsen van cosmetisch pigmentatie en zijn doel is dan ook om een zo realistisch mogelijke tepel na te bootsen. Om de tepeltatoeage zo realistisch mogelijk te laten lijken, pigmenteren wij de tepeltatoeage met een 3D effect. Door de tepel tattoo met een 3D effect te pigmenteren komt deze zo dicht mogelijk bij een echte tepel in de buurt.

Bekijk foto galerij

Een tepeltatoeage is geschikt voor iedereen, die om wat voor reden dan ook, geen (zichtbare) tepel of (zichtbaar) tepelhof meer heeft. De oorzaak voor het ontbreken van een tepel kan diverse redenen hebben. Ook is het mogelijk dat u al een tepeltatoeage heeft, maar niet tevreden bent over het resultaat. In dit geval kunt u ook bij ons terecht voor het plaatsen van een realistische tepeltatoeage. 

Het plaatsen van een tepeltatoeage gaat altijd op afspraak en de behandeling vindt plaats in een privé ruimte. Vooraf is er uiteraard nog een intakegesprek.
Voor het maken van een afspraak kunt u ons altijd bellen of mailen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een tepelreconstructie bij Tattoo Bob.

Let op! Hierbij geldt hetzelfde als bij een normale tatoeage. De kleur zal eerst fel zijn, zoals te zien is op de foto. Na enkele dagen tot een week is de kleur een stuk zachter.

Inkleuren van de tepel of tepelhof

Dermopigmentatie, ook wel bekend als de medische tatoeage, wordt toegepast bij het ontbreken van de natuurlijke pigmentatie op het tepelhof.
Door het ontbreken van de natuurlijke pigmentatie lijkt de tepel of tepelhof onzichtbaar. Dit kan diverse oorzaken hebben:

  • Borstreconstructie ten gevolge van borstkanker
  • Necrose bij de tepels ten gevolge van een operatie
  • Borstreconstructie na een borstverkleining
  • Borstreconstructie na een borstvergroting
  • Ongelijke tepels of tepelhof

Door het plaatsen van een tepeltatoeage krijgt de tepel en het tepelhof weer kleur en vallen deze meer op. Een tepel tattoo kan worden toegepast bij zowel vrouwen als mannen. 

Wat is het verschil met dermatografie?

Dermatografie, ook wel bekend als de medische tatoeage, is het plaatsen van pigmentstoffen in de huid. Deze pigmentstoffen worden met een speciaal apparaat in de huid gebracht. De gekozen pigmentstoffen benaderen altijd zoveel mogelijk de natuurlijke kleur van de huid. Vaak wordt er uitsluitend gewerkt met oplosbare pigmententen.

In veel gevallen is  dermatografie vaak niet permanent. Een dermatografie behandeling wordt dan ook vaak uitgevoerd door speciaal opgeleid medisch personeel waar de behandeling vaak als doel heeft om alleen het gebied in te kleuren. Helaas zijn dit vaak  cirkels bestaande uit één kleur in een roze teint. 

Door ervoor te kiezen om de tepel tattoo bij een ervaren tattoo artiest te laten zetten zullen de kleuren wel blijven zitten. Deze keuze is dus wel permanent. Ook zal de tattoo artiest zijn uiterste best doen om voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling een 3D effect te creëeren. 

Bij Tattoo Bob Rotterdam hebben wij jarenlang ervaring en kennis van de huid op alle delen van het lichaam. Naast het plaatsen van permanente make-up heeft onze tattoo artiest zich ook gespecialiseerd in het plaatsen van medische tatoeages. 

Medische tatoeages bij Tattoo Bob

Tattoo Bob is de eerste tattoo artiest in Nederland die het cosmetisch en medisch tatoeëeren ging uitvoeren. Samen met Professor Stolz schreef Bob in de jaren tachtig een atlas over het medisch en cosmetisch tatoeëeren. Tattoo Bob behoort tot 1 van de eerste tattoo shops in Nederland en is de grondlegger van de Nederlandse Tattoo scene.

Alle behandelingen die vandaag de dag worden uitgevoerd in klinieken of schoonheidssalons hebben allemaal hun oorsprong gevonden in de tattoo shop. Met medische en cosmetische tatoeages wordt o.a. bedoeld het plaatsen van permanente make-up, stoppel tatoeage, littekens camoufleren en natuurlijk de tepelhofreconstructie. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden in de medische en cosmetische tatoeages. 

Tattoo Bob heeft zijn kinderen deze unieke technieken bijgebracht. De kwaliteit en het beheersen van de juiste techniek kan alleen bereikt worden door jarenlange ervaring net als bij het plaatsen van 'gewone' tatoeages.

TB Medical

Tegenwoordig worden onze medische en cosmetische behandelingen uitgevoerd onder de naam TB Medical, een aparte afdeling in de praktijk van Tattoo Bob. Lees alle informatie hierover op de website van TB Medical.

Naar TB Medical