Tattoo Bob - The Legendary Tattoo Shop

Tattoo Bob
The Legendary Tattoo Shop

Mobiel menu
Tattoo Bob - Tatoeeren - Piercing zetten - Tattoo Verwijderen - Permanente Make-Up

Permanente make-up - Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen met antwoord m.b.t. permanente make-up. Als u op de vraag klikt, zal het antwoord eronder verschijnen.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op en wij zullen deze alsnog beantwoorden.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up, afgekort PMU, is het plaatsen van pigment onder het huidoppervlak. Met name de wenkbrauwen, eyeliners en lipliners zijn populaire plaatsen voor PMU.

Voor wie is permanente make-up geschikt?

Permanente make-up is geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Over het algemeen wordt PMU gebruikt om de ogen en wenkbrauwen de accentueren. Daarnaast is PMU de ideale oplossing voor mensen:

- Die het lastig vinden zich goed op te maken
- Die weinig tijd hebben zich op te maken
- Die bril en/of lens dragend zijn
- Die overgevoelig zijn voor veel make-up soorten
- Die regelmatig zwemmen, een sauna bezoeken of een sport uitoefenen
- Die er altijd verzorgd uit willen zien
- Die weinig of lichte haargroei hebben

In sommige situaties zijn er aandoeningen of ziektes waarbij permanente make-up niet mag worden toegepast. Dit zijn gevallen waarbij iemand allergisch is voor antibiotica. Hierbij kan namelijk verkleuring op treden. Ook keloidvorming is een aandoening waarbij PMU niet mag worden toegepast. Bij keloidvormig gaat de wondgenezing gepaard met zwaar verdikte littekens over de grenzen van de verwonding.

Is het plaatsen van permanente make-up pijnlijk?

Het plaatsen van permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar net zoals bij een gewone tatoeage geldt dat de pijnervaring per persoon verschillend is. Om de pijn enigszins tegen te gaan mag er een half uur voor de behandeling 1000mg paracetamol worden ingenomen. Andere vormen van orale pijnstilling raden wij niet aan.

Waarom kies ik voor PMU bij Tattoo Bob en niet bij de schoonheidsspecialiste ?

Permanente make-up bij de schoonheidsspecialist wordt op een andere manier, met ander apparatuur en met andere pigmenten ingebracht dan bij Tattoo Bob. Bij Tattoo Bob maken wij gebruik van een revolutionaire techniek waarbij de inkt dieper in de huid gaat dan bij de schoonheidsspecialist. Deze techniek i.c.m. met echt permanente pigmenten (de pigmenten van de schoonheidsspecialiste blijven maximaal 5 jaar zitten) zorgen ervoor dat PMU van Tattoo Bob echt permanent is. Uiteraard kunnen de tattoo pigmenten net als andere kleuren na verloop van tijd licht vervagen, maar deze zullen nooit geheel verdwijnen. De redenen voor het vervagen van de kleuren zijn:

- Ultraviolet zonlicht
- Natuurlijke vernieuwing van de huid
- Het wassen / reinigen van het gezicht

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Onze ervaring is dat er gemiddeld 2 á 3 behandelingen nodig zullen zijn. In de tweede behandeling worden waar nodig de puntjes op de “i” gezet. Omdat wij graag tevreden klanten hebben, plaatsen wij PMU in eerste instantie liever te licht dan te donker.

KaKan ik contactlenzen dragen tijdens de behandeling?

Indien u kiest voor permanente eyeliners is het niet verstandig om contactlenzen te dragen tijdens de behandeling. Ook na de behandeling raden wij u aan om de eerste dagen een bril te dragen.

Dien ik voor de behandeling nog ergens rekening mee te houden?

Het is verstandig om voor de behandeling iets te eten.

Moet er een afspraak worden gemaakt voor het zetten van permanente make-up?

Ja, voor het plaatsen van permanente make-up werken wij bij Tattoo Bob op afspraak.

Voor het maken van een afspraak voor permanente make-up mag u altijd langskomen in onze winkel, maar dit kan ook telefonisch via 010 - 4844694

Werken jullie veilig en hygiënisch?

In Nederland is in 2006 een nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne in een schoonheidssalon / tattooshop. Het certificaat moet altijd in de shop aanwezig zijn. Dit certificaat bewijst dan dat de shop aan de hygiëne en veiligheidseisen voldoet. Tattoo Bob is in het bezit van een geldig certificaat.
Uiteraard wordt door ons zorg gedragen voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte zodat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden. Het is echter aan u zorg te dragen voor een goede nazorg.

Hoelang duurt een behandeling?

Een behandeling permanente make-up duurt gemiddeld een uur. Nabehandelingen kunnen korter duren.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?

Na de behandeling kan de huid licht rood en iets gezwollen zijn. Wanneer u last heeft van zwellingen gebruik dan ijsblokjes. Plaats deze ijsblokjes in een dicht zakje en leg deze in een handdoek. Deze handdoek kunt per keer 10 minuten tegen de behandelde plek aanhouden. Wij adviseren u om min. 48 uur na de behandeling geen aspirines te gebruiken omdat deze blauwe plekken en eventuele bloedingen kunnen bevorderen.

Hoe verricht ik goede nazorg op het behandelde gebied?

Zorg ervoor dat u de behandelde plek vet houdt met vaseline, deze krijgt u mee na de behandeling. Tot een week na de behandeling dient u geen zeep of crème te gebruiken op de behandelde plek. U krijgt altijd na de behandeling schriftelijke instructies mee, zodat u alle nazorginstructies nog op het gemak kunt nalezen.

Is het resultaat direct zichtbaar?

Nee, helaas is het resultaat van permanente make-up niet direct zichtbaar. Getatoeëerde wenkbrauwen kunnen bijvoorbeeld na het plaatsen te donker zijn. Dit komt omdat het pigment dan nog op de huid ligt. Na gemiddeld 2 weken ziet u pas een zachtere kleur, het eindresultaat is pas zichtbaar nadat het genezingsproces is voltooid.

Tijdens de genezingsperiode komen er kleine korstjes op de behandelde plek. Als de korstjes eraf vallen kan de huid nog iets roze zijn, dit komt omdat de huid nog wat tijd nodig heeft om volledig te helen.

Ik heb ergens anders PMU laten plaatsen, kan ik dit bij jullie laten bijwerken?

Ja, PMU die u ergens anders heeft laten plaatsen kan in de meeste gevallen bij ons worden bijgewerkt. Wij ontvangen regelmatig klanten die ergens anders hun permanente make-up hebben laten plaatsen en hier totaal niet tevreden over zijn. Vaak gehoorde klachten zijn dat de PMU niet heeft “gepakt” of dat deze oranje van kleur is geworden. Wanneer dit bij u ook het geval is, kunnen wij u hiermee helpen.

Om een goed beeld te krijgen vragen wij u om foto’s van het gezicht / permanente make-up te mailen naar: info@tattoobob.nl
Beschrijf in uw mail goed hoeveel behandelingen u heeft gehad en welke methode er hierbij is gebruikt. N.a.v. van uw mail incl. foto’s kunnen wij beoordelen welke mogelijkheden er zijn om uw PMU in orde te maken. Na onze behandeling kunt u genieten van permanente make-up die ECHT voor altijd is.

Bent u nog aan het oriënteren in welke shop of salon u uw permanente make-up wilt laten plaatsen? Let dan altijd goed op de werkwijze en of er (jarenlange) ervaring is op het gebied van het plaatsen van PMU. Ook is het verstandig om altijd naar voorbeeldfoto’s te vragen waarop het gehele gezicht te zien is.

Hoe is de prijs voor permanente make-up bepaald?

Alle prijzen van Tattoo Bob voor het plaatsen van permanente make-up zijn gebaseerd op het feit alles inclusief nabehandelingen zijn. Ook maken wij bij Tattoo Bob gebruik van een revolutionaire techniek waarbij er echt getatoeëerd wordt. Deze techniek i.c.m. echt permanente pigmenten zorgen ervoor dat de PMU van Tattoo Bob echt voor altijd is. Bij veel schoonheidssalons blijft de permanente make-up maar 2 tot 5 jaar zitten en wordt er hierna van u verlangt dat u opnieuw betaald voor het plaatsen van PMU.

U betaald bij Tattoo Bob dus voor het totaalpakket waarbij de permanente make-up echt levenslang blijft zitten.