Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Conch Piercing

Concha of conch betekent ‘halve koepel’ of ‘schelp’. De zeeslakken met de prachtige schelpen worden ook conches genoemd in het Engels. De conch piercing is dan ook een piercing door de schelp van je oor. Lees hier meer over de soorten conch piercings die er zijn en hoe ze verzorgd moeten worden!

Conch piercing zetten

Als je bij ons een conch piercing laat zetten, zullen we eerst met je gaan bespreken welke soort je zou willen. Deze oorschelp versieringen zijn namelijk in twee soorten in te delen: inner conch en outer conch piercings. De namen zeggen het natuurlijk al: de inner conch piercing wordt aan de binnenkant van de oorschelp gezet - dus onder de horizontale plooi in het midden, terwijl de outer conch aan de buitenkant zit - meer aan de bovenkant dus. De outer conch piercing komt daarom in de buurt van de helix piercing.

Nazorg

Omdat het een kraakbeen piercing is, duurt het herstel relatief wat langer; zo’n 6-9 maanden. Het verschilt dan alsnog van persoon tot persoon - het kan dus ook iets langer duren. Duurt het veel langer? Neem dan even contact met ons op! Gedurende het herstel kun je de piercing verzorgen met de vloeistof die wij jou hebben meegegeven. Raak het echter - zoals bij alle piercings - niet met je handen aan. Het is ook raadzaam in het begin op het oor te slapen dat niet gepiercet is.

Soorten sieraden

Er zijn meerdere opties voor sieraden voor je conch piercing. Een korte labret (staafje) met steentje is erg populair, maar een ringetje met steentjes of een circular barbel staat ook erg goed bij deze piercing. Het is belangrijk dat we alles voor we piercen even goed nameten, aangezien ieder oor anders is. Ringetjes en hoefijzers moeten uiteraard groot genoeg zijn om over de gehele rand van je oor te passen en staafjes moeten niet te ver aan de achterkant van je oor uitsteken.