Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Helix piercing

Op vele manieren kun je een piercing laten zetten in jouw oor, een helix is daar een van! Helix is een woord dat afkomstig is uit het Grieks en betekent 'spiraal'. Hiermee wordt dan ook het spiraalvormige rand van de oor bedoeld, wat een stukje kraakbeen is. Deze loopt vanaf de oorlel tot boven de tragus, dit is het omgeklapte randje van de oorschelp.

helix piercing

De helix heeft best een groot oppervlak, waardoor er verschillende mogelijkheden zijn wat betreft het nemen van helix piercings. Wil jij graag een helix piercing laten zetten door een piercer? Klik hier voor een overzicht van de prijzen van de piercings. Deze prijzen zijn inclusief het sieraad, het zetten van de piercing, schriftelijke informatie en een flesje schoonspoelvloeistof.

Helix piercings laten zetten

De helix piercing is al bekend sinds de jaren '90, dit was de eerste alternatieve plek voor sieraden naast oorbellen. Tot op de dag van vandaag, is dit type piercing erg populair, dit is voornamelijk zo omdat er vele artikelen met elkaar gecombineerd kunnen worden voor de perfecte finishing touch.

Bij het plaatsen van de helix piercing wordt altijd eerst de plek op het oor gedesinfecteerd en er wordt met een stip een plek aangewezen waar de piercing geplaatst zal worden. Dit is noodzakelijk omdat deze op verschillende plekken in de oren geplaatst kunnen worden. Dan komt er een naald door het oor heen en kan de piercing worden geplaatst.

De draaddikte (dikte staafje) van de helix, is standaard 1.2 mm. Kies daarom ook altijd als je nieuwe helix piercings online wilt kopen voor de juiste diameter. Het is zo dat het staafje bij het plaatsen van de piercing langer is, dit zodat er geen pijn ontstaat door een eventuele zwelling.

Een helix piercing kan ook geplaatst worden met een zogenoemd push through systeem, dit gebeurt vaker bij een kraakbeenpiercing. Dit is het plaatsen van een piercing met handkracht, waardoor er geen complicaties kunnen ontstaan. Hierdoor is de kans op infecties vele malen kleiner.

Nazorg van de helix piercing

Bij kraakbeen piercings is het zo dat dit langzaam geneest, de periode van genezing is ongeveer 6 tot 9 maanden. Bij alle piercings is het zo dat het het beste is om zo min mogelijk met je handen aan de piercing te zitten, dit om infecties en irritaties te voorkomen. Bij een nieuwe helix piercing kan het zo zijn dat het de eerste periode gevoelig is, dit vooral met slapen. Probeer hierom te vermijden dat je 's nachts op de piercing gaat liggen.

Daarbij is het soms ook aan te raden om een schoonmaak routine toe te passen, zo kun je kiezen voor warme zoutoplossingen voor piercings of voor milde piercing zeep. Ook zal onze piercer jou alles uitleggen over het verzorgen van jouw piercing. Is het zo dat er rondom jouw helix een rood bultje ontstaat? Neem dan contact met ons op zodat wij advies kunnen geven over de ontsteking.

Wil je nu alvast meer lezen over de juiste verzorging van jouw piercing? Bekijk dan onze piercing nazorg pagina.

Verschillende piercings voor de helix

Je kan vele piercings kopen die geschikt zijn om als helix piercing te gebruiken. Zo kun je kiezen voor een ringetje met een balletje (ball closure rings), een knopje, een twister of een barbell. Omdat je er ook voor kan kiezen om meerdere helix piercings te laten zetten, kun je in jouw oor zeker een earparty maken! Zo kun je:

  • Traditional: Ga jij mee met de trend om oorpiercings met elkaar te combineren? Voor de ene piercing een ring en de ander een knopje?

  • Forward Helix: Deze piercing wordt gezet in het deel van de oorschelp die dicht tegen het hoof aan zit. Hiervoor is het heel populair om drie piercings onder elkaar te zetten. Zo kun je de drie gaatjes vullen met sieraden naar keuze. Ook kun je deze matchen met jouw oorbellen.

  • De Orbital: In dit geval is het zo dat je twee gaatjes hebt, die dicht bij elkaar zitten. Het oppervlak van de helix is uitermate geschikt voor dit type piercing.

  • De Industrial: Deze piercing lijkt op de Orbital. Het is hierbij alleen zo dat de gaatjes verder uit elkaar zitten, waardoor je hier een staafje tussen kan plaatsen (large barbells)

  • Gecombineerd: Ook kun je sieraden kopen die zowel als oorbel als helix tegelijk worden gebruikt. Dit kun je ook combineren met tragus piercings.

Het aanschaffen van nieuwe piercings

Wil jij helix piercings kopen dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar het materiaal soort (chirurgisch staal, titanium, teflon, blacklight of 18kt. goud). Zelf kun jij een product kiezen dat jouw interesse heeft. Kies jij liever voor ringen, zilver, kettingen, een piercing met een steentje of juist een roze? Bij ons in de shop kun jij kijken welke sieraden bij jou passen.

Als jij gevoelig bent voor nikkel, dan is het niet aan te raden om piercings aan te schaffen van chirurgisch staal. De reden dat piercings van chirurgisch staal niet gebruikt worden bij het laten zetten van piercings is omdat deze bij sommigen voor irritaties kunnen zorgen. Als jij zeker weet dat jij wel tegen chirurgisch staal kan, dan kun jij deze aanschaffen als je nieuwe piercings gaat plaatsen.

Wat is dan een tragus piercing?

Een tragus piercing wordt vaak verward met de helix piercing. De tragus piercing behoort ook tot het type kraakbeenpiercing, maar dan dat hele kleine flapje dat voor de ingang van het oor zit. De tragus piercing zit dus wat platter tegen je gezicht aan, wat velen een elegante plek vinden voor een piercing.

Bij een tragus piercing wordt vaak gekozen voor een klein sieraad, maar het kan ook moet zijn om meerdere tragus piercings te dragen (mits hier plaats voor is). Het verwisselen van de tragus piercing kan wel eens een uitdaging zijn.. Dit omdat de tragus piercings vlak voor de ingang van het oor zitten. Je kan dit zelf doen, maar ook hiervoor kun jij bij ons terecht! Wij helpen onze klanten graag met een nieuwe accessoire uit ons assortiment!

Over het algemeen wordt wel vaak gesproken over het feit dat het plaatsen van een tragus piercing pijnlijk is. Dit kan namelijk uitstralen naar de rest van het oor, of de zijkant van je gezicht. Na het zetten van deze oorpiercings zal dit gevoel direct weer verdwijnen. Alleen de piercing blijft dan nog iets gevoelig, maar dat is bij iedere kraakbeenpiercing zo. Dit komt omdat kraakbeen piercing een langere tijd nodig hebben om te genezen (6 tot 9 maanden).

Laat jouw helix piercing zetten bij Tattoo Bob

Hoe leuk is het om al jouw accessoires met elkaar te laten matchen? De piercing in je oren, je oorbellen, kettingen en armbanden. Het is ontzettend mooi om dit allemaal met elkaar te matchen en ook met jouw outfit.

Wil jij graag een helixpiercing laten zetten? Heb jij vragen over de piercings? Is er iets anders waarvoor jij ons nodig hebt? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, wij staan graag voor jou klaar!

Laatst gewijzigd op 03-10-2022