Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Helix piercing

27-12-2017

De Helix piercing:

 

De helix piercing is al jaren een zeer populaire piercing. Zeker de laatste jaren met alle oorbel trends wordt ook de helix piercing regelmatig gekozen.  Vaak wordt er aan ons gevraagd, waar hoort of zit de piercing nou eigenlijk? De piercing kan op een groot gebied in het oor geplaatst worden.

Een helix piercing is een piercing in het randje van de oorschelp, door het kraakbeen, genaamd helix.  De piercing kan dus over een groot gebied gezet worden. De “standaard” plaats  die regelmatig wordt gekozen is boven in het oor.

De piercing kan ook aan de voorkant van de oorschelp geplaatst worden (tegen het hoofd aan), dit wordt een forward helix piercing genoemd. Ook de forward helixpiercing is de laatste jaren razend populair en wordt erg veel gezet. Vaak kiezen mensen voor 1 gaatje in de forward helix maar als de vorm van het oor het toelaat kunnen er ook 2 of 3 piercings boven en onder elkaar gezet worden. Dit geeft een erg leuk en origineel resultaat.

De keuze in sieraden is enorm. In de helixpiercing  kunnen uiteindelijk staafjes, ringetjes, circulair barbells en sieraden met hangers gedragen worden. Voor iedere persoonlijkheid is er een passende en geschikte piercing te vinden. Sommige mensen vinden het mooi als de piercing bijna niet opvalt en subtiel is en dragen bijvoorbeeld een staafje met een zeer klein balletje van 2 a 2,5 millimeter. Voor andere mensen kan het sieraad niet groot en opvallend genoeg zijn. Zij zullen kiezen voor staafjes of ringetjes met bijvoorbeeld grote steentjes of opvallende figuren.

De helixpiercing is een kraakbeen piercing. De genezing in dit stukje weefsel is langdurig. De gemiddelde genezingsperiode is minimaal 3 tot 9 maanden. Sommige mensen merken dat de genezing na 9 maanden nog niet volledig is. Een goede genezing is van veel verschillende factoren afhankelijk. Erg belangrijke punten zijn een juiste en kundige plaatsing van de piercing. Ook is het zeer belangrijk dat de piercing steriel en met het juiste materiaal geplaatst wordt. Het materiaal titanium is nikkelvrij hierbij geneest de piercing erg goed, ook kan de piercing direct met 18 karaat goud geplaatst worden.  De nazorg en goede verzorging is zeer belangrijk voor een voorspoedige genezing. Zo is het belangrijk de piercing voldoende rust te geven en maximaal 2 keer per dag te verzorgen met ons wondspoelmiddel. Bij klachten of veranderingen aan de piercing is het belangrijk terug te keren naar de piercer voor advies of langs te gaan bij je huisarts.

De piercing kan op 2 verschillende manieren gezet worden. Dit is over het algemeen met een piercingnaald. Met een naald kan de piercing op vrijwel iedere plaats (indien mogelijk) gezet worden. Bij het plaatsen van de piercing met een naald kan er gekozen worden uit een staafje of een ring. Een andere mogelijkheid voor het gladde gedeelte van het kraakbeen is de push through methode. Deze methode is echter alleen boven in het oor mogelijk. Bij dit systeem is er enkel keuze uit een staafje met de dikte van een normale oorbel.

In de winkel kunnen we alle opties en mogelijkheden aan je laten zien en dit bespreken. We helpen je graag bij het maken van een goede keuze.