Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Tragus Piercing

De tragus is de wetenschappelijke naam van het kleine stukje kraakbeen dat aan de voorzijde van je oor zit. Het woord komt van het Oud Griekse tragos, wat geit betekent. Omdat dit stukje oor, vooral bij oudere mannen, soms is met kleine haartjes (die ook tragus worden genoemd), vond men het lijken op een geitensik¹. We zien dat de Tragus Piercing de laatste tijd de meest populaire oorpiercing is geworden, wat we best goed begrijpen! Er zijn veel toffe sieraden mogelijk om erin te doen en het zetten ervan wordt over het algemeen niet als pijnlijk of heftig ervaren. Lees hier meer over de Tragus Piercing of maak meteen een afspraak. Voor piercings kun je sowieso altijd langskomen bij Tattoo Bob, ook zonder afspraak!

Tragus Piercing in het oor

Omdat de piercing toch in een klein stukje kraakbeen moet worden gezet, is het heel belangrijk dat dit door een ervaren specialist wordt gedaan. Het moet gepiercet worden, dus kan niet met de push through techniek ingebracht worden. De algemene ervaring van onze klanten is dat het piercen voor 1 seconde ietwat gevoelig voelt, waarna er een warm gevoel om de plek heen ontstaat. Dit gaat eveneens snel weer over! Vervolgens helpen we je aan alle informatie die je nodig hebt over de nazorg, waarna de plek nog wat zal moeten genezen. Deze genezingstijd van de Tragus Piercing duurt vervolgens tussen de 3 en 9 maanden. 

Meestal wordt er in de Tragus Piercing een titanium of 18 karaats gouden sieraad geplaatst men een dikte van 1,2 millimeter. Hier kan dan bijvoorbeeld direct een mooi steentje opgedraaid worden! De lengte van de labret (stud) of barbell die we plaatsen is bij het zetten wat langer dan wat er uiteindelijk in je oor blijft zitten. Dit doen we omdat het oor wat kan gaan zwellen in het begin, en een korter staafje dan te klein zou zijn voor je oor. Nadat het oor gestopt is met zwellen vervangen we het lange staafje gratis voor een kortere.

De Tragus Piercing is dus een vrij pijnloze piercing om te nemen, met leuke opties om erin te dragen. Zo hebben we het nu over een labret of barbell gehad, maar ook ringetjes zijn heel goed te dragen in de tragus! Opties genoeg dus om je geit wat op te leuken..

Heb je verder nog vragen over de Tragus Piercing? Neem dan gerust even contact op!

14-10-2022