Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Industrial Piercing

De industrial piercing is een stoere dubbele piercing die opkwam in de jaren ‘90, maar nog steeds aan populariteit lijkt te winnen. Waar de meeste piercings zijn genoemd naar het lichaamsdeel waar ze doorheen gaan, is het dus een beetje vaag waarom deze piercing ‘industrial’ wordt genoemd. Er is ook geen eenduidig antwoord, maar het meest logisch lijkt het dat het puur door het aangezicht ervan komt. Bij een industrial piercing zijn er namelijk twee gaten in de buitenste ring (de helix) van de oorschelp gemaakt. Deze worden verbonden met een ijzeren staaf, die met twee balletjes is vastgezet. Dit ziet er natuurlijk wel industrieel uit.

Industrial Piercing

Industrial piercing zetten

We zetten graag een industrial piercing in de je oor! Het hele idee van de industrial is dat twee gaten verbonden worden met een staaf. Wel zullen we eerst moeten kijken of je oor hier wel geschikt voor is. Dit is meestal wel het geval, maar niet altijd. Je kunt zonder afspraak langskomen, dan kijken we even voor je! We werken op volgorde van binnenkomst. Een industrial piercing zetten we altijd met een naald, we gebruiken hier nooit een pistool voor.

Nazorg

De piercing gaat door kraakbeen, waardoor het herstel meestal niet korter dan 6 maanden duurt. Meestal duurt het ook niet langer dan 9 maanden, maar een jaar is ook niet geheel uitzonderlijk. Uiteraard zijn er ook genoeg mensen waarbij de piercing al na 3 maanden is genezen, dat is per persoon en per piercing verschillend. Als het veel langer duurt dan dat kun je altijd even contact met ons opnemen! We raden aan dat je de piercing(s) verzorgt met het flesje vloeistof dat je van ons hebt meegekregen. Probeer zoveel mogelijk contact met je handen te vermijden. Het is ook raadzaam in het begin op het oor te slapen dat niet gepierced is.

Soorten sieraden

De industrial piercing wordt traditioneel ingevuld met een metalen barbell, ofwel een staaf tussen de twee gaten. Deze worden dan aan de buitenkant van je oor afgedicht met knopjes of balletjes. Dit ziet er al erg tof uit, en zijn dan ook verreweg de meeste gevallen die we zien. Ook zijn er nog meer creatieve sieraden mogelijk op deze plek in je oor, zo hebben we varianten gezien in de vorm van een pijl, een drietand, een slang, een spiraal of zelfs twee staafjes die elkaar kruisen (twee industrials dus!).