Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Je eerste tattoo laten zetten

Tatoeages zijn populairder dan ooit. Bij het laten zetten van een tattoo komt heel wat om de hoek kijken, zeker als het je eerste is. Wil jij je eerste tattoo laten zetten? Dan kun je nog met veel vragen zitten. Vanaf welke leeftijd mag je een tattoo? Wat kost het laten zetten van een tattoo? Hoeveel pijn doet het? Hoe moet ik de tattoo verzorgen? En bij welke shop kan ik het beste mijn tattoo laten zetten? Tattoo Bob geeft antwoord op al deze vragen.

Tattoo Bob shop

Vanaf welke leeftijd mag je een tattoo laten zetten?

Officieel mag je vanaf 12 jaar een tatoeage laten zetten. Wel heb je tussen de 12 en de 16 jaar toestemming nodig van je ouders of voogd en moeten zij aanwezig zijn tijdens het laten zetten van de tattoo.

Iedere tattooshop mag zelf bepalen vanaf welke leeftijd mensen een tatoeage bij hen kunnen laten zetten, wanneer dit niet onder de minimumgrens van 12 jaar komt. Bij Tattoo Bob tatoeëren wij personen vanaf 16 jaar. Het is belangrijk dat je altijd een geldig legitimatiebewijs meeneemt wanneer je bij ons een tattoo wilt laten zetten.

Wat kost het laten zetten van een tattoo?

De kosten voor het laten zetten van een tatoeage verschillen per tattoo shop. Bij Tattoo Bob zijn de prijzen voor het laten zetten van een tattoo afhankelijk van meerdere factoren, namelijk de volgende: 

  • De grootte van de tattoo
  • De kleur van de tattoo
  • Wel of geen schaduw
  • De plaats van de tattoo

Prijzen kunnen vanwege bovenstaande factoren per tatoeage verschillen. Ben je benieuwd hoeveel jouw tatoeage ongeveer gaat kosten? Kom bij ons langs of neem contact met ons op en bespreek jouw wensen.

Doet het laten zetten van een tattoo pijn?

Tatoeages worden aangebracht door middel van een tatoeëermachine. Deze machine bestaat uit een naald die is voorzien van speciale tatoeëerinkt. Deze naald prikt meerdere malen door de lederhuid heen, ver genoeg zodat de tatoeage uiteindelijk permanent op de huid zichtbaar is. 

De pijnervaring tijdens het tatoeëren is bij iedereen anders, het is daarom ook een moeilijke vraag of het zetten van een tattoo pijn doet. Dit verschilt per persoon. Naast de pijngrens van de persoon is ook de plaats van de tatoeage bepalend voor de gevoeligheid van het tatoeëren. Over het algemeen is het tatoeëren op plekken met een dunnere huid en dichter op het bot, gevoeliger.  Vaak wordt het gevoel van het laten zetten van een tattoo omschreven als een krassend gevoel. Dit kun je ervaren als een vervelend gevoel, maar niet als zeer pijnlijk.

Hoe verzorg je een nieuwe tattoo?

Wanneer je net je eerste tatoeage hebt laten zetten is het van belang dat je deze thuis verzorgd. De eerste drie dagen kun je de tatoeage insmeren met vaseline, zodat deze vet blijft. In plaats van vaseline zou je ook bepanthen kunnen gebruiken. Na drie dagen treedt de korstvorming in werking, het is dan ook van belang om de tattoo niet langer dan 3 dagen in te smeren met vaseline of bepanthen. Wanneer er een korstje of vliesje ontstaat op de tatoeage moet je dit rustig laten zitten totdat deze eraf valt.       

Lees hier meer informatie over de nazorg van jouw tattoo.

Tips voor het laten zetten van jouw eerste tattoo

Heb je besloten welk ontwerp jij graag getatoeëerd wilt hebben en op welke plek? Heb je al een tattoo shop gevonden die bij jou past en een afspraak gemaakt?

Tattoo Bob geeft jou nog wat laatste tips die je kunnen helpen bij het laten zetten van jouw eerste tattoo:

  1. Gebruik geen alcohol of drugs 24 uur voordat je getatoeëerd wordt. Dit kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen.
  2. Zorg ervoor dat je in goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je je tattoo gaat laten zetten.
  3. Probeer van tevoren voldoende te eten. Soms vallen mensen flauw tijdens het tatoeëren, van de pijn of de spanning. Echter, de grootste oorzaak is het niet voldoende eten, dit kan het resultaat zijn van opgebouwde spanning/stress voor het laten zetten van je tatoeage.
  4. Als je bang bent voor de pijn is het innemen van een pijnstiller een aanrader. Overdrijf dit echter niet.
  5. Heb je ernstige medische complicaties (ziekte of medicijnen)? Bespreek dan vooraf met je huisarts of het laten zetten van een tatoeage verstandig is. Geef bij de tatoeëerder in welk geval dan ook aan dat je medische complicaties of allergieën hebt om teleurstelling of een ongewenst resultaat te voorkomen.
  6. Probeer je te ontspannen voor en tijdens het laten zetten van jouw eerste tattoo!

Jouw eerste tattoo laten zetten bij Tattoo Bob

Het is belangrijk dat je de juiste tattooshop uitkiest voor het laten zetten van je eerste tattoo. Tattoo Bob is sinds 1968 één van de eerste tattoo shops van Nederland. Wij tatoeëren al jaren de mooiste ontwerpen en mensen lopen met een tevreden gevoel onze shop uit. Wil jij je eerste tattoo laten zetten? Kom langs bij Tattoo Bob voor meer informatie of neem contact met ons op!  

Contact