Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Daith Piercing

De laatste tijd is de Daith piercing in opspraak. De piercing zou namelijk goed werken tegen migraine omdat deze bepaalde accupunctuur punten in het oor zou stimuleren. Migraine is een heftige hoofdpijn aanval. De aanvallen kunnen een enorme impact hebben op iemands leven en kunnen een halve dag tot gemiddeld 3 dagen duren. Er is over het algemeens sprake van een bonzende hoofdpijn aan een kant van het hoofd. Mensen die hier regelmatig last van hebben, zullen er alles aan willen doen dit te verminderen of zelfs verhelpen! Lees hier verder over de migraine en de Daith piercing, of maak hier meteen een afspraak. Voor piercings kun je ook altijd gewoon langskomen!

Hoe zijn de ervaringen van klanten na het plaatsen van deze piercing en is het effect hiervan wetenschappelijk bewezen?
De laatste vraag is vrij snel te beantwoorden, het positieve effect van de Daith piercing op migraine is (nog) niet wetenschappelijk aangetoond. 
Zodra iemand ons in de winkel vraagt naar het effect van de piercing geven wij hier eerlijk antwoord op: “we weten het niet”. Er zijn zeker veel positieve reacties op de piercing - inmiddels ook vanuit de medische wereld (lees dit artikel maar eens!). Er zijn veel klanten die merken dat hun migraine verminderd is, minder frequent of minder heftig aanwezig is. Helaas geeft dit geen garantie, er zijn ook klanten die totaal geen effect van de piercing ervaren en er dus alleen een mooie piercing aan over hebben gehouden...

De Daith piercing
De Daith piercing wordt aan de binnenkant van het oor geplaatst, net boven de tragus. Dit stukje weefsel is kraakbeen, de genezing hiervan is gemiddeld 3 tot 9 maanden. Het voordeel van de Daith piercing is dat deze vrij verborgen in het oor ligt. Over het algemeen ervaren mensen hier dus weinig hinder van. 
Een goede plaatsing en verzorging zijn van groot belang voor een goede genezing van de piercing. 
Het is belangrijk dat de piercing uiterst kundig en steriel gezet wordt. Ook de nazorg van de piercing is erg belangrijk voor een goed resultaat. Je ontvangt van ons alle nazorginstructies mondeling en per nazorgfolder. Ook geven wij aan dat men bij klachten of problemen altijd terugkeert naar onze winkel of een huisarts.

Helpt een Daith piercing tegen migraine?

Het is belangrijk dat de piercing met het juiste materiaal gezet wordt. Over het algemeen wordt de piercing vaak gezet met het materiaal titanium. Echter is het ook mogelijk de piercing direct met 18 karaat goud te plaatsen. 
In de Daith piercing kunnen er verschillende soorten sieraden geplaatst worden. Er kan bijvoorbeeld direct gestart worden met een ball closure ring, een circulair barbell of een staafje met 2 balletjes. De keuze is afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Laatste wijziging op 14-11-2022