Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Hairstroke vs Microblading Wenkbrauwen

In de wereld van PMU (permanente make-up) zijn veel verschillende technieken beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld de schaduw techniek en de hairstroke techniek. We horen en lezen de laatste tijd ook steeds meer over microblading wenkbrauwen, maar wij van Tattoo Bob en TB Medical raden dit absoluut af! Wij maken over het algemeen veel liever gebruik van de hairstroke techniek, dit geeft een zeer mooi en realistisch resultaat en blijft dat ook daadwerkelijk. In dit blog geven we u uitleg over de twee technieken en waarom wij microblading wenkbrauwen afraden. U kunt ook meteen een afspraak maken zodat we kunnen kijken wat het beste is voor uw wenkbrauwen!


Wat is de hairstroke techniek?

Bij het aanbrengen van hairstroke wenkbrauwen wordt er gebruik gemaakt van een machine. Door deze speciale machine zijn wij in staat kleine realistisch uitziende haartjes te tatoeëren in het wenkbrauwgebied, waardoor we wenkbrauwen voller kunnen maken of zelfs complete wenkbrauwen kunnen maken. Door de hairstrokes “kruislings” aan te brengen ontstaat er een mooi, vol en realistisch resultaat. Hierdoor wordt de hairstroke techniek ook wel de 3D techniek genoemd, omdat het dus echt lijkt alsof er driedimensionale haartjes zitten.

hairstroke vs microblading wenkbrauwen

Hairstroke techniek toegepast bij Tattoo Bob


Wat is microblading?

Bij microblading wenkbrauwen worden de getatoeëerde strokes gecreëerd met mesjes, waarna er inkt in de sneetjes wordt gewreven. Mensen ervaren dit doorgaans als een meer gevoelige behandeling dan bijvoorbeeld het aanbrengen van hairstrokes met een machine. Het resultaat van microblading ziet er in eerste instantie vaak wel zeer mooi en realistisch uit. Echter vervaagt microblading meestal al zeer sterk binnen enkele maanden. Daarbij wordt er dan vaak gesuggereerd dat de inkt volledig uit de huid verdwijnt, zodat de wenkbrauwen weer zijn zoals ze voor de behandeling waren. Wij zien in de praktijk dat dit vrijwel nooit het geval is; in veel gevallen blijven er nog delen van de inkt zichtbaar of vindt er een verkleuring plaats. Ook ontstaat er in veel gevallen littekenweefsel door microblading wat met het aanbrengen van permanente make up (pmu) met een machine en een naaldje vrijwel niet het geval is!

hairstroke vs microblading wenkbrauwen

Vervaagde microblading wenkbrauwen elders aangebracht

Uiteindelijk is het fijn als de huid zo min mogelijk met een naald/mesje behandeld wordt om schade aan de huid te voorkomen. Daarom passen wij van Tattoo Bob en TB Medical geen microblading techniek toe bij het aanbrengen van permanente make- up. De blijvende methode die wij toepassen is veel geschikter. Mocht het na de genezing toch zo zijn dat er een lichter plekje is ontstaan door het vroegtijdig loskomen van een korstje dan werken wij dit altijd kosteloos bij voor u.

 

Nog even de verschillen tussen de hairstroke techniek en microblading wenkbrauwen op een rijtje:

 

Hairstroke techniek

Microblading wenkbrauwen

Een machine tatoeëert realistisch uitziende haartjes

 

Kleine mesjes maken sneetjes in de huid waar inkt in wordt gewreven

 

De haartjes worden kruislings aangebracht, waardoor er een 3D effect ontstaat

Het geeft in eerste instantie een mooi en realistisch resultaat

 

Het geeft een vol en realistisch resultaat dat ook echt blijvend is

Het resultaat vervaagt al binnen enkele maanden

 

Er ontstaat vrijwel geen littekenweefsel en eventuele vervaagde plekken worden gratis bijgewerkt

 

Nadat het resultaat vervaagt blijven er vaak delen van de inkt en littekenweefsel achter

 


Door deze redenen zullen we bij Tattoo Bob en TB Medical dus nooit microblading toepassen. We krijgen zeer regelmatig klanten die hun microblading wenkbrauwen laten herstellen bij ons met bijvoorbeeld hairstrokes. U kunt hier een interview bekijken met een van deze klanten.


Voor wie is de hairstroke techniek geschikt?

De techniek is bijvoorbeeld zeer geschikt voor mensen met alopecia, waarbij de wenkbrauwen volledig zijn uitgevallen, en voor mensen waarbij de wenkbrauwen om een andere reden zijn uitgevallen, zoals door chemokuren of schildklierproblematiek. Ook voor mensen die de wenkbrauwen gewoon wat voller en sprekender willen maken kunnen hairstroke wenkbrauwen uitkomst bieden. We kunnen de haartjes tussen de bestaande wenkbrauwen die wat dunner zijn geworden tatoeëren - je krijgt daardoor dus wat vollere wenkbrauwen.

Voordat we met de behandeling beginnen wordt de techniek, de vorm en de kleur uitgebreid met de klant besproken en nemen we alle opties uitgebreid door. U kunt daar hier een afspraak voor maken.

Let op: na het aanbrengen van de hairstrokes ziet de kleur hiervan er wat donkerder uit en ontstaan er korstjes. Na ongeveer een week zijn de korstjes losgekomen en wordt de daadwerkelijke kleur van de hairstroke wenkbrauwen zichtbaar. Soms komt het voor dat er tijdens de genezing vroegtijdig korstjes loskomen en er lichtere plekjes in de wenkbrauwen ontstaan. Dit zullen wij na minimaal 6 weken altijd kosteloos bij werken voor u!