Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Verdoving voor het plaatsen van een tatoeage of piercing?

TATTOO BEHANDELING PIJNLIJK ?

Zeer regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is een behandeling te ondergaan met verdoving. In principe geven wij altijd aan dat de behandeling met verdoving niet noodzakelijk is.

Het plaatsen van een tatoeage en/of piercing wordt over het algemeen namelijk alleen als gevoelig en niet zeer pijnlijk ervaren. Echter is een pijnervaring voor iedere persoon wisselend, verschillend per keer en zeer moeilijk te monitoren. Ook kan een pijnervaring per situatie en moment verschillen, soms kun je dingen als gevoeliger ervaren.  Bijvoorbeeld als je vooraf erg zenuwachtig of moe bent en ook wanneer je een lagere weerstand  hebt. Bij een lage weerstand raden wij het plaatsen van een tatoeage of piercing niet aan, de genezing kan hierdoor moeizaam verlopen. Het beste kun je wachten tot de weerstand is verbeterd of overleggen met een huisarts of specialist.

Vanzelfsprekend proberen wij je voor het plaatsen van een tatoeage of piercing gerust te stellen in de meeste gevallen is dit voldoende en geven mensen aan dat de behandeling enorm meeviel.

 

Er zijn echter gevallen dat een behandeling met verdoving een passende  oplossing zou kunnen zijn.
Soms durven mensen het plaatsen van een piercing of tatoeage bijvoorbeeld echt niet aan. Het kan dan zinvol zijn een verdoving toe te passen.

Vaak wordt er gedacht dat een verdoving enkel in een kliniek of door een arts toegepast kan worden.  Met  veel medicatie soorten  en in veel situaties is dit inderdaad ook zo.

Echter zijn er ook  verdovende zalven op de markt die zonder recept verkrijgbaar zijn in een Apotheek en/ of online vrij te bestellen zijn.

 

Een verdovende zalf die bijvoorbeeld vrij verkrijgbaar is zonder recept draagt de naam Xylocaine.

 

Wat doet Xylocaine zalf nou precies?

 

Dit middel behoort tot de groep van middelen voor plaatselijke verdoving (lokale anesthetica). Het bevat lidocaïne, een kortwerkend lokaal verdovend middel met een snel intredende werking. Dit middel verlicht pijn door een verdovende werking.

Dit middel kan dus perfect aangebracht worden voor het plaatsen van een piercing of tatoeage.
Het resultaat van de werking is op een intacte huid optimaal na ongeveer 45 tot 60 minuten inwerktijd. De huid kan dan het beste afgeplakt worden zodat de zalf zeer goed kan inwerken.

Op slijmvliesgebieden zoals bijvoorbeeld de genitaliën is de inwerktijd een stuk korter omdat de zalf hier erg snel kan inwerken. De inwerktijd op deze plaats is gemiddeld 15 minuten, na deze inwerktijd is de werking optimaal. De huid zal over het algemeen 1 a 2 uur verdoofd zijn, de werking neemt hierbij langzaam af. Het gevoel in de huid keert dus weer langzaam terug.

Je kunt ervoor kiezen de zalf met een handschoen aan te brengen. De handen goed wassen na het aanbrengen van de zalf is echter  in principe voldoende.

 

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een verdovende zalf via de huisarts op recept aan te vragen. Vaak schrijft deze ook Xylocaine zalf voor of bijvoorbeeld Emla- crème.

Xylocaine zalf kan ook goed aangebracht worden voor de micro haar pigmentatie behandeling of het laten aanbrengen van permanente make up

 

Meer informatie is online te vinden bijvoorbeeld op de website waar wij de link van zullen toevoegen.

http://www.consumed.nl/bijsluiters/2311/Xylocaine_zalf