Tattoo Bob - The Legendary Tattoo Shop

Tattoo Bob
The Legendary Tattoo Shop

Mobiel menu
 
Tattoo Bob - Tatoeeren - Piercing zetten - Tattoo Verwijderen - Permanente Make-Up
 

Littekens camoufleren

In het verleden hebben vele duizenden mensen een FUT-haartransplantatie ondergaan. Bij een FUT-haartransplantatie wordt er een stripje huid aan de achterkant van het hoofd verwijderd. Uit dit stripje huid worden meerdere groepjes haarwortels gehaald en op een nieuwe plaats ingebracht.

Tegenwoordig is deze manier van een haartransplantatie minder voorkomend vanwege het behoorlijke litteken wat achter kan blijven op het achterhoofd. Omdat een FUT-haartransplantatie een tijd lang heel populair is geweest, zijn er nu dus duizenden mensen met dit behoorlijke litteken op hun achterhoofd. Deze littekens als gevolg van de FUT-haartransplantatie zijn er in allerlei soorten en maten.

Met Micro Hair Pigmentation ( MHP ) is het goed mogelijk om het litteken op het achterhoofd ten gevolge een ( FUT ) haartransplantatie te camoufleren. Voordat er kan worden over gegaan tot het litteken camoufleren, dient het litteken niet meer rood of onrustig te zijn. Ook moet het litteken minimaal een halfjaar oud zijn voordat deze met behulp van de MHP techniek gecamoufleerd kan worden.

Hieronder een voorbeeld van iemand met een behoorlijk litteken ten gevolge van een FUT-haartransplantatie. Op de laatste foto het resultaat van het camoufleren van het litteken met behulp van de MHP techniek.

 

           litteken mhp

 

Micro hair pigmentation vs Haartransplantatie

Voordat men overgaat tot een behandeling, raden wij altijd aan, om eerst te kijken wat de mogelijkheden zijn wat betreft het verhelpen van kaalheid.
Weeg altijd zorgvuldig de voor- en nadelen af. Een hoop klanten die bij Tattoo Bob komen voor hairpigmentation hebben soms eerder een haartransplantatie ondergaan. Vele mensen waren echter uiteindelijk niet tevreden met het behaalde resultaat van een haartransplantie.

Haartransplantatie

We zullen voor u zo duidelijk mogelijk de voor- en nadelen op een rij zetten. Bij een haartransplantatie wordt meestal gekozen voor de volgende methodes:

FUE METHODE
Bij de FUE methode worden de haarwortels 1 voor 1 met een holle naald of boortje uit het achterhoofd verwijderd.

Het gebied waar de haren vandaan gehaald worden, is meestal aan de achterkant van het hoofd. De haren die daar groeien vallen niet uit, zelfs niet bij ernstig mannelijk haarverlies. Bij een haartransplantatie volgens de FUE-methode worden haren verplaatst naar bijvoorbeeld bovenop het hoofd, de haarlijn of aan de zijkanten. De getransplanteerde haren behouden hun genetische eigenschappen van de haarkrans en vallen dus niet uit. 

Voordeel: geen groot lang litteken.

Nadeel : kans op grote gaten in het hoofdhaar rondom, dit omdat het bestaande haar is weggehaald

Fue Methode

Fue methode hersteld met haar pigmentatie

Hierboven ziet u een behandeling waarbij alle gaatjes van de FUE Methode zijn weggewerkt

FUT METHODE
Tegenwoordig wordt deze manier van transplanteren steeds minder uitgevoerd, omdat het een behoorlijk litteken achter kan laten op het achterhoofd. 

Bij deze methode wordt er uit het achterhoofd, het gedeelte waar de haren niet gevoelig zijn voor erfelijke haaruitval, een strook met haar verwijderd. De grootte van dit stuk varieert.

Voordeel : Geen grote kale plekken zoals bij de FUE Methode

Nadeel     : altijd een zichtbaar litteken

Fut Methode

Hierboven het wegwerken van het litteken d.m.v. Micro hair pigmentation

Nu is het voor beide methodes zo dat maar een bepaald aantal haren weggehaald kan worden. Het is namelijk zo dat als u het haar ergens anders weghaalt daar weer kale plekken met littekens ontstaan.  Ook kunnen de haren m.b.v. een haartransplantatie niet dicht op elkaar getransplanteerd worden . Dit houdt in dat haren verder uit elkaar staan en dat u makkelijk op de hoofhuid kunt kijken.

Uiteindelijk is een eerlijk advies het belangrijkste. Wanneer u namelijk beschikt over te weinig (donor)haar of wanneer u last heeft van erfelijke haaruitval is de kans op een kaal hoofd met enkel wat getransplanteerde haren zeer aannemelijk. Ook dient u er rekening mee te houden dat bij een haartransplantatie het niet altijd zo is dat alle getransplanteerde haren gegarandeerd blijven staan. Het is namelijk mogelijk dat van de getransplanteerde haren maar 60% blijft staan. 

Het kaal worden gaat ondanks een haartransplantatie altijd gewoon door, dit houdt in dat u altijd zult blijven moeten transplanteren. Naast het feit dat een haartransplantatie ook nog eens operatief dient te worden ondergaan, heeft u nog een hoop andere punten om te overwegen. Het voordeel ten opzichte van Micro hair pigmentation is wel dat de haren weer groeien.

Voordelen Micro hair pigmentation:

  • Micro hair pigmentation is geen operatie en u ondervindt hier dus ook geen hinder van.
  • Micro hair pigmentation is voor de omgeving onmogelijk om te herkennen als “niet echt”. De ultra fijne methode die Tattoo Bob heeft ontwikkeld ziet er van dichtbij nog steeds uit als stoppels.
  • Alleen met Micro hair pigmentation kan de ultieme dichtheid bereikt worden, dit is onmogelijk met een haartransplantie.
  • Een nieuwe haarlijn en de zijkanten van het hoofd kunnen desgewenst strak geplaatst worden.

In Amerika is Micro hair pigmentation niet meer weg te denken en het is dus ook een feit dat in Amerika massaal wordt gekozen voor haarpigmentatie vanwege de voordelen. Wanneer de ultra fijne methode wordt gebruikt kan men ervan op aan dat dit er 100% realistisch uit ziet.

Vanaf heden behoort kaalheid tot het verleden!