Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Maori Tattoo | Tattoo Bob

De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de “Maori” , plaatsten vroeger een Ta Moko. Een Ta Moko is een afbeelding met verschillende patronen welke meestal op het gezicht geplaatst wordt. Deze strepen en patronen hadden allerlei betekenissen en zeiden iets over degene die ze op de huid droeg. Het ontwerp van deze Maori tattoo werd gezet door te krassen en te schaven op de huid met. beitels, die ze maakten van botten van grote vogels als de albatros.

Hoewel de Taka Moko voornamelijk op het gezicht werd geplaatst, is de Maori tatoeage nu erg populair op andere lichaamsdelen, zoals de bovenarmen, bovenbenen, kuiten en borst. Ook worden ze tegenwoordig niet meer gezet met krassen en schaven, maar 'gewoon' met een tattoo machine. Wel kun je nog steeds alle patronen, vormen en lijnen opzoeken en een met behulp van de tattoo artiest precies die Maori tattoo zetten die het best bij jou als mens past. Los van dat de tatoeage er gewoon erg goed uitziet, zegt hij dan dus ook nog iets over jou!

Zowel mannen en vrouwen kunnen een Maori tatoeage plaatsen, al is bij vrouwen een Maori tatoeage vaak wel iets kleiner en fijner dan bij de man. Er zijn een aantal vormen die vaak terugkomen in een Maori tattoo. De spiraalvormige lijnen, de koru, bijvoorbeeld, staan voor een nieuwe start, groei en harmonie en zijn afgeleid van een opgekruld varenblad. De vishaak, hei matau, staat voor voorspoed, kracht, besluitvaardigheid en gezondheied. Ook het oneindigheidssymbool (8), wat in veel andere culturen ook terug te vinden is, komt voor in Maori tattoos. Het staat, naast oneindigheid, voor het pad van het leven. Dit oneindigheidsteken heeft 1 draai erin. De symbolen komen ook met 2 of 3 draaien erin voor, dan staat het voor het samenkomen van 2 of meer mensen of culturen, die dan tot in de oneindigheid verbonden blijven met elkaar.

Dit was slechts een greep uit de verschillende vormen en betekenissen die uit maori tattoos kunnen worden gehaald. Er zijn nog veel meer levenspaden, menselijke eigenschappen en afkomsten te verwerken in de tatoeage. Wij van Tattoo Bob vinden ze vooral erg mooi, daarom hebben we hieronder de mooiste Maori tattoos die we hebben mogen zetten voor je verzameld!

« Vorige
tattoo enkel
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
maori tattoo
tattoo bob
maori tattoo
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo bob
tattoo maori
tattoo maori arm
tattoo maori armband
tattoo maoirio arm borst
tattoo maori borst
tattoo maoiri bovenarm
tattoo maoiri been
tattoo bob rotterdam