Tattoo Bob - The Legendary Tattoo Shop

Tattoo Bob
The Legendary Tattoo Shop

Mobiel menu
Tattoo Bob - Tatoeeren - Piercing zetten - Tattoo Verwijderen - Permanente Make-Up

Informatie over tattoo verwijderen

Een tatoeage moet je zien als een soort schaafwond, diep in je huid gevult met inkt. De tattoo ontstaat doordat een naald inkt injecteert  in een bepaald gebied in je huid waardoor er een afbeelding ontstaat. Een echte permanente versiering van je huid!

Tatoeages worden telkens populairder. Helaas kan je om een bepaalde reden ook spijt hebben van je tattoo. Voor deze mensen is er bij Tattoo Bob met de huidige lasertechnologie een oplossing, tattoo verwijderen m.b.v. een laser.

Uiteraard is het wel heel belangrijk om je goed te laten informeren over je tattoo verwijderen m.b.v. een laser. Tijdens het verwijderen van je tattoo wordt er door de laser een lichtbundel gericht op je tatoeage. Deze lichtbundel wordt geabsorbeerd door de inkt van je tattoo in de huidlaag. Door de energie van de laser valt de inkt van je tattoo in kleine deeltjes uiteen en wordt het door het lichaam afgevoerd als afvalstoffen. Je tattoo zal na iedere behandeling een stuk lichter worden en uiteindelijk is je tattoo verwijderd.
Helaas wordt de markt van het tattoo verwijderen tegenwoordig overspoeld met goedkope "tafel" lasers uit het Verre Oosten waardoor iedereen een goedkope laser kan aanschaffen, met alle gevolgen van dien. Vraag dus vooraf alle informatie over tattoo verwijderen die je maar wilt en ga niet bij de eerste de beste zitten!

Tattoo Bob werkt met het Quanta Q plus C lasersysteem. Dit lasersysteem voor tattoo verwijderen was tot voor kort alleen nog te vinden in Universitaire ziekenhuizen en laserklinieken. Het Quanta Q plus C lasersysteem werkt met drie golflengtes waardoor alle tatoeagekleuren verwijderd kunnen worden. 

De laserbehandeling voor het verwijderen van je tatoeage bij Tattoo Bob Rotterdam wordt uitgevoerd door een gediplomeerd huidtherapeute. Als huidtherapeute heeft zij al jaren gewerkt met een grote diversiteit aan laser en IPL-apparatuur. 

Informatie over tattoo verwijderen is op internet veel te vinden, maar houd er rekening mee dat iedere kliniek met een ander soort laser werkt. Laat je hier dus goed over informeren voor je je tatoeage laat verwijderen. Tattoo Bob kan door zijn jarenlange ervaring in het tatoeëren, een gediplomeerd huidtherapeute en het Quanta Q Plus C lasersysteem een unieke combinatie bieden in de wereld van tatoeage verwijderen.  

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over tattoo verwijderen. Staat je vraag over tatoeage verwijderen er niet tussen? Twijfel dan niet en komt gerust langs bij Tattoo Bob Rotterdam!

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Het weglaseren van je tattoo is niet gevoelloos. Tijdens het weglaseren ervaar je een gevoel dat het beste te vergelijken is met een zonnebrand. Omdat wij tijdens het weglaseren de huid koelen kunnen wij voor een zo comfortabel mogelijke behandeling zorgen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om je tattoo te verwijderen?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt om je tattoo te verwijderen is afhankelijk van de grote -, diepte -, kleuren tatoeage, huidskleur, herstel van het lichaam. Door de nieuwe meest geavanceerde techniek van de laser worden tatoeages in gemiddeld 8 tot 10 behandelingen verwijderd.

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen voor het weglaseren van je tattoo zitten?

Tussen de behandelingen voor het weglaseren van je tattoo moet 8 tot 12 weken zitten. Tijdens het gratis intakegesprek zullen wij bij Tattoo Bob je hierover informeren.

Door wie wordt de behandeling van het tattoo verwijderen uitgevoerd?

De behandeling van het tattoo verwijderen wordt uitgevoerd door onze zeer ervaren, gekwalificeerde huidtherapeut. Een huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij een 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd. Huidtherapeuten vallen onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Hoe is de huid na het weglaseren?

Na het weglaseren van je tattoo ervaar je een warm, branderig gevoel, vergelijkbaar met een intensieve zonnebrand. Dit kan een aantal uren na het weglaseren aanhouden. Ook kan de huid gezwollen zijn en er kan (bloed)blaarvorming ontstaan.

Hoelang mag je niet in de zon/zonnebank na het tattoo weglaseren?

Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste 6 weken niet bloot te stellen aan zonlicht of zonnebanklicht zodat uw huid goed kan herstellen.

Zijn er beperkingen na een behandeling voor het weglaseren van je tattoo?

Er zijn weinig beperkingen na de behandeling voor het weglaseren van je tattoo. Je kunt direct na het tattoo verwijderen bijna al je dagelijkse bezigheden weer oppakken.
De eerste dag mag je de tatoeage niet in contact laten komen met water. Vermijdt contactsporten en andere activiteiten die een goed herstel in de weg kunnen staan.

Blijven er littekens achter na het weglaseren van je tatoeage?

Het doel van Tattoo Bob is om geen littekens achter te laten na het weglaseren van je tatoeage. Soms is er al littekenweefsel ontstaan tijdens het zetten van de tatoeage.

Zijn er kosten verbonden aan een intakegesprek voor tattoo verwijderen?

Tattoo Bob berekent geen kosten voor het intakegesprek van het tattoo verwijderen. Het gesprek voor het weglaseren van je tattoo is geheel vrijblijvend bij Tattoo Bob. Jij beslist of je jezelf wel of niet bij ons wilt laten behandelen voor het verwijderen van je tatoeage. Eventueel kan de eerste behandeling van het weglaseren van je tatoeage direct plaatsvinden. De kosten voor de behandeling van het tattoo verwijderen worden volgens onze prijslijst in rekening gebracht.

Wat zijn de kosten voor tattoo verwijderen?

De kosten van het verwijderen van je tattoo zijn afhankelijk van de grootte van je tattoo en van het aantal behandelingen dat nodig is om je tattoo te verwijderen. Het verwijderen van je tatoeage is al mogelijk vanaf € 75,00 per behandeling. Tijdens een gratis vrijblijvend intakegesprek bij Tattoo Bob Rotterdam kunnen wij je de kosten per behandeling aangeven en een indicatie geven van het totaal aantal te verwachten behandelingen voor het verwijderen van je tatoeage.

Hoe werkt een laser voor tattoo verwijderen?

De laser voor het tattoo verwijderen geeft hele korte pulsen met een hoge energie. De energie van de laser puls ‘slaat de inktdeeltjes uit elkaar’ en zorgt ervoor dat de inkt in hele kleine deeltjes ‘verbrijzeld’ wordt. Omdat de deeltjes zo klein zijn, veel kleiner dan bij andere behandelingen om tatoeages te verwijderen, kan je lichaam deze gemakkelijker afvoeren. Door de nieuwe meest geavanceerde techniek van de laser worden tatoeages in gemiddeld 8 tot 10 behandelingen verwijderd.

Kunnen alle kleuren verwijderd worden met tattoo verwijderen?

Tattoo Bob werkt met het Quanta Q plus C lasersysteem. Het Quanta Q plus C lasersysteem werkt met drie golflengtes waardoor alle tatoeagekleuren verwijderd kunnen worden.

Kan er ook een deel van een tatoeage verwijderd worden?

Het is mogelijk om een deel van je tatoeage weg te laseren. Je hebt dan minder laserbehandelingen nodig.
Uiteraard kun je er dan heel makkelijk weer een andere tatoeage overheen laten zetten.

Is de tatoeage na het weglaseren meteen weg?

Een tatoeage is niet meteen weg na het weglaseren, je hebt hiervoor meerdere behandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek zal onze huidtherapeute bepalen hoeveel behandeling er nodig zijn voor het verwijderen van je tatoeage.

Kan iedereen zijn/haar tatoeage laten verwijderen?

Iedereen vanaf 16 jaar kan zijn/haar tatoeage laten verwijderen bij Tattoo Bob Rotterdam. Op medische indicatie mag het jonger. Mensen met een donkere huidskleur zijn lastiger te behandelen voor het tattoo verwijderen omdat er een groter risico is op hypopigmentatie (witte vlekken). Daarom zullen wij bij een donkere huid altijd eerst een proefshot zetten voordat wij beginnen met het weglaseren van een tatoeage.

Zijn er risico's verbonden aan het weglaseren van je tattoo?

Bij iedere tattoo weglaser behandeling zijn er risico’s. Deze risico's probeert Tattoo Bob Rotterdam aan de hand van je medische verleden en de omstandigheden zo veel mogelijk te vermijden. Tijdens het intakegesprek van het tattoo verwijderen worden de mogelijke risico's met je besproken.