Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

VOOR WIE IS DERMATOGRAFIE GESCHIKT?

Voor het inkleuren of camouflage van littekens: Littekens kunnen allerlei oorzaken hebben. Er zijn verschillende vormen en structuren van littekenweefsel. Sommige littekens kunnen zo gepigmenteerd worden dat het bijna onzichtbaar wordt. Bij anderen littekens moet het doel zijn dat het “minder” wordt of is het litteken gecamoufleerd.

De plaats van het litteken en de structuur hiervan is bepalend voor de pigmentatie. Heeft een litteken weinig structuurverandering maar wel een pigmentatie-storing, dan is een goed resultaat gegarandeerd. Mocht een litteken diep liggen, of verheven zijn en heeft het niveau verschillen met de rest van de huid, dan is er spraken van diepte, waardoor het zelfs als de kleur perfect benaderd is minder zichtbaar. Het heeft zeker resultaat, het litteken valt vele malen minder op, maar u zult het nog licht zien. Het formaat van een litteken speelt ook een rol voor de pigmentatie. Hoe kleiner en fijner het litteken hoe mooier het resultaat van het inkleuren. Bijvoorbeeld het pigmenteren van een litteken na een facelift is uitermate geschikt. Het litteken is lastig terug te vinden op de huid. U moet gaan zoeken naar het litteken.

Na een borstlift of rond de tepelhof heeft een andere vorm van pigmentatie nodig. De structuur van de huid is totaal anders. Daarnaast is het na een dergelijke ingreep vereist dat men perfectie wil en dat het litteken totaal onzichtbaar moet zijn. Helaas is dat vaak op die plaats niet volledig mogelijk. Bij het inkleuren van het litteken dient u er vanuit te gaan dat littekens niet verwijderd worden, maar dat er een visueel bedrog plaats vindt, waardoor het litteken minder opvallend is. Het litteken wordt gecamoufleerd. Het pigmenteren van littekens is dan ook bedoeld om verbetering aan te brengen. Denkend aan mensen met erge littekens. Voor een klein onopvallend littekentje raden wij van Tattoo Bob het pigmenteren ook af.