Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Micro Haar pigmentatie ofwel Stoppel tattoo

En dan komt het moment… het moment waarop je merkt dat het dunner wordende haar steeds dunner wordt. In het begin is de beginnende kaalheid te maskeren, maar inmiddels zijn die inhammen verder teruggetrokken dan je ooit had gedacht.

Sinds het dunner wordende haar langzaam aan het intreden is probeer je waarschijnlijk veel kennis te vergaren over de verschillende opties die op de markt zijn. En dat zijn er nog wel wat; tabletten, haarwerken, haartransplantaties maar ook voor veel mensen de onbekendere optie: Micro haar pigmentatie of haar tattoo.

Voor de mensen die het begrip MHP (micro haar pigmentatie) niet kennen leg ik dit even uit. Eigenlijk is de term micro haar pigmentatie alomvattend. Er wordt pigment in de huid ingebracht die haarstoppels nabootsen.  Met micro haar pigmentatie wordt er op de hoofdhuid een tatoeage geplaatst in de vorm van stoppels. Deze tatoeage is ook wel bekend als de stoppeltattoo.

Vaak wordt er vol ongeloof gereageerd bij de eerste informatie die mensen zien of horen over micro haar pigmentatie. Inkt in de hoofdhuid zoals een tatoeage? Hoe kan dit? En ziet dit er realistisch en mooi uit? Begrijpelijk dat deze weinig intensieve en niet pijnlijke behandeling vragen oproept. Ook merk ik dat kaalheid bij mannen maar zeker ook dunner haar bij vrouwen schaamte met zich mee brengt, over een behandeling of oplossing wordt onderling vaak niet gesproken.

Hoe kan een nagebootste haarstoppel er zo realistisch uitzien? Daarvoor leg ik je iets meer uit over de techniek die bij Tattoo Bob wordt toegepast.

De techniek die door de meeste klinieken in Nederland en de rest van de wereld wordt gebruikt voor een micro haar pigmentatie behandeling, vinden ze bij Tattoo Bob nog niet het ultieme resultaat geven. Daarom gebruiken ze een unieke MHP-techniek ontwikkeld met uiterst speciaal gemaakte naalden & machines. Zo  kunnen ze met hun moderne techniek stoppels tatoeëren die van dichtbij een nog realistischere look geven. Deze techniek wordt de UFT methode genoemd, wat staat voor Ultra Fijne Techniek. Overigens is het bij beide technieken met het blote oog al bijna onmogelijk om de gepigmenteerde stoppels te herkennen. Alleen wanneer je van dichtbij gaat kijken of in gaat zoomen op foto's is er bij de standaard techniek te zien dat deze gepigmenteerde stoppels meer een idee van vlekjes weergeven. Deze 'vlekjes' geven weliswaar een zachte look, maar het zijn geen realistische stoppels. 

Omdat de standaard techniek dus niet het ultieme resultaat geeft, heeft Tattoo Bob ultra fijne naalden en machines ontwikkeld waarbij zelfs de meest fijne stoppels niet van echt te onderscheiden zullen zijn. Met de Ultra Fijne Techniek [UFT methode] worden 2x tot 3x zoveel stoppels gezet.

Op de website zijn veel voor en na foto’s van al behandelde klanten te bekijken, ook is hier veel informatie te vinden over bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden en de kosten.

Nieuwsgierig geworden? Het is mogelijk vrijblijvend en kosteloos langs te komen voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek heb je contact met de behandelaar en kunnen al je vragen uitgebreid besproken worden. Ook is het mogelijk om een kosteloos proefstukje aan te brengen zodat je met eigen ogen kunt zien hoe de micro haar pigmentatie je een mooie geschoren of opgevulde look kan geven.