Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Tattoo Bob Stijlen

Wilt u graag een tattoo zetten maar vindt u het moeilijk om de juiste stijl te kiezen? Of u nou voor een eerste of voor uw zoveelste tattoo inspiratie zoekt, wij helpen u de stijl te vinden die bij u past. Door de juiste stijl bij het ontwerp van uw tattoo te kiezen kan het eindresultaat nog indrukwekkender worden. Hieronder vindt u een greep uit onze verschillende Tattoo Stijlen. Benieuwd naar meer? Kijk dan naar al onze tattoo voorbeelden.

1. Chicano Tattoo Stijl 

De Chicano stijl vertegenwoordigt de kleurvolle Mexicaanse identiteit en is zeer populair onder alle tattoo stijlen. In Mexico is het een traditie om een keer per jaar de doden te herdenken (Dia De Los Muertos) en laat dat nou verbonden zijn met de stijl van deze tatoeages. De stijl kenmerkt zich door zijn opvallende en onderscheidende stijl, de sierlijke letters, christelijke onderwerpen,vrouwen en realistische 3D effecten.

Populaire plekken voor het plaatsen van een Chicano tatoeage zijn de armen en benen.

 Chicano tattoo voorbeelden

2. Old school Tattoo Stijl 

Old School is de tattoo stijl van de begin 50-er jaren, waarin gebruikt wordt gemaakt van stevige lijnen, felle kleuren en eenvoudige afbeeldingen. Er wordt minder gebruik gemaakt van schaduw. De Old school stijl kent verschillende symbolen. Een van de bekendste is toch wel het Pin-up meisje, maar ook zwaluwen, ankers, harten en zeelui zijn veel voorkomende symbolen bij een Old school tatoeage.

Spreekt deze stijl u aan? Bekijk dan hier alle Old School tattoo voorbeelden.

Old school tattoo voorbeelden

 

3. Japanse Tattoo Stijl 

In Japan zijn er verschillende tattoo stijlen met vaak een symbolische betekenis. De tatoeages werden vroeger dan ook alleen voor spirituele en religieuze doeleinden gezet.  Onderwerpen die vaak terugkomen in de Japanse Tattoo stijl zijn bomen en bloemen, religieuze beelden, karpers, tijgers, draken en mythische wezens. 

De tatoeages worden oorspronkelijk gezet in kleur, maar kunnen natuurlijk ook in zwart-wit gezet worden. De symbolen die oorspronkelijk vanuit Japan komen zijn ook voor ons erg toegankelijk. Kom naar onze shop en wij zullen u de tattoo geven die bij u past.

 Japanse tattoo voorbeelden

4. Maori Tattoo Stijl 

De Maori komen oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland en lieten daar traditionele gezichtstattoo ’s (moko), been- en armtattoo ’s aanbrengen. Wat de Maori stijl zo kenmerkend maakt zijn de overeenkomsten met de houtsnijwerken van de Maori, in vaak veel cirkelachtige vormen. De tatoeages werden als statussymbool beschouwd en vaak voorzien van een code. Om erachter te komen of iemand een belangrijke status had, moest de code wel eerst ontcijferd worden.

De tatoeage wordt vaak op de bovenarm geplaats. Maar, ook de borststreek, het bovenbeen en de kuit zijn populaire plaatsen voor het zetten van een Maori Tattoo.

Maori tattoo voorbeelden

5. Cover Up Tattoo Stijl

Stel, u heeft een oude tattoo die niet meer bevalt, dan kunt u kiezen voor een Cover Up tatoeage. De nieuwe tattoo camoufleert dan de oude. Maar let wel op dat de cover up tattoo sterke contrasten en veel details kent, en vaak 3 tot 4 keer groter zijn dan het origineel. 

Bij Tattoo Bob is het mogelijk om met behulp van een laser de tatoeage lichter te maken, om vervolgens een nieuwe Cover Up tattoo aan te brengen. Bekijk hier alle cover up tatoeages.

 Cover Up tattoo voorbeelden

Zijn dit niet jouw gewenste tattoo stijlen?

Natuurlijk zijn dit niet alle stijlen en kunt u bij ons ook terecht voor op maat gemaakte tatoeages. Kiest u voor iets persoonlijks en een eigen ontwerp? Of lijkt het u prettiger om een kijkje te nemen bij mensen die u voorgingen? Bij Tattoo Bob vinden wij het in ieder geval enorm belangrijk dat wij een ruim aanbod aan tattoo voorbeelden kunnen aanbieden. Neem een kijkje op de pagina tattoo voorbeelden. De voorbeelden zijn gecategoriseerd op stijl.