Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Historie

Begin jaren '90

De jaren negentig worden gekenmerkt door een nieuwe stijl van tatoeëren met dunnere lijnen en fijnere schaduw. Het is een tijdperk dat aanbreekt waarmee de “The goodoldsailors tattoos” verleden tijd zijn. De tribals zijn nu een opkomend fenomeen.

Tribal tattoos bestaan voornamelijk uit zwarte tekeningen met abstracte of gestileerde lijnen/ zwarte lijnen. Zo worden ook steeds meer vrouwen getatoeëerd die kiezen om deze tribal op de onderrug te nemen, vaak in een symmetrische vorm.

De jaren negentig zijn ook de jaren waar iedereen een indiaan of een indianenband wilde laten zetten; sowieso zijn de banden hot als tribal of als indianenband. Ook een rage waren de LooneyTunes tattoos met de Tasmanian Devil en Tweety. De dolfijnen waren niet aan te slepen.

De plaatjes werden nog steeds van de muur gekozen; dit veranderde pas na de komst van het internet (eind jaren '90) toen kwam er ook een verschuiving op tattoogebied aangezien er steeds meer freehand werd gewerkt.

De jaren negentig waren op allerlei fronten turbulente jaren voor de Bob familie. Met de opkomst van MTV en het internet verdween het taboe helemaal.Tatoeages zetten was voor alle lagen van de bevolking.Ook de media wist Tattoo Bob steeds meer te vinden. Zo werd Tattoo Bob een bekend gezicht van de Nederlandse tv.

Tattoo Bob was in begin jaren ’90 veelal 7 dagen in week open..

Foto bronnen: Limburgs Dagblad via Delpher.nl & archief Tattoo Bob