Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Historie

Vers Bobbers bloed

Vers Bobbers bloed.

Vanaf begin jaren negentig start de opkomst van een nieuwe lichting Bobbers. De kinderen van tattoo Bob doen hun intrede in de zaak. Eerst als vakantiebaantje om te helpen met schoonmaken, maar al snel krijgen ze ook het “tattoovirus” te pakken en brengt Tattoo Bob ze de fijne kneepjes van het vak bij.

Vers Bobbers bloed.

In de vroegere tijden was er weinig respect voor het vak, wat gelukkig tegenwoordig voorbij is. Tatoeages worden nu zelfs als kunst gezien. Michael, de oudste zoon van Tattoo Bob, was van jongs af aan al een tekentalent en begon na zijn opleiding steeds meer zijn vader te helpen.

Ralph was net 16 jaar  geworden, hij kwam ook Tattoo Bob helpen. Deze jongste zoon nam een nieuw fenomeen op zich: “Body-Piercing”.

Vers Bobbers bloed.

Ralph op TMF (begin jaren negentig) met het piercen van het nieuwe fenomeen "Navel Piercing" bij Bridget Maasland.

Vers Bobbers bloed.

Ralph: “Mijn broer en ik zitten al sinds de begin jaren negentig in het tattoovak. Kort daarna kwam mijn zus hier ook bij. Vandaag de dag lijkt het wel of er op elke hoek van de straat een tattoo shop zit. Er heerst geen taboe meer op het tatoeëren. Vroeger was dat wel degelijk anders. Op school konden wij niet zeggen dat onze vader Tattoo Bob was op Katendrecht. Dit werd geassocieerd met prostitutie, criminele zeelui etc die zich lieten tatoeëren. Toen wij nog jong waren was onze vader “Tattoo Bob” een van de weinige tattooshops in Nederland.”

Vers Bobbers bloed.

Na Michael en Ralph, die al in de voetsporen van hun vader traden, is ook Deborah- het oudste kind van Tattoo Bob- werkzaam in de tattooshop. Deborah die jarenlang voor de klas had gestaan in het basisonderwijs werd bodypiercer. Hiermee nam zij de taak over van Ralph die zich nu meer concentreert op het ambachtelijke tatoeëren. Esther, de vrouw van Deborah, is inmiddels ook een bekwaam Tattoo Artist in de shop van Tattoo Bob.Mark heeft inmiddels het team versterkt en anno 2012 zijn daar ook Gerda en schoondochter Ilse bijgekomen.