Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Historie

De Kaap Wereldberoemd

Doordat Katendrecht internationaal zo bekend was bij alle zeelui was de “Kaap” uitgegroeid tot een waar zeemansbolwerk wat zijn weerga niet kende.

Tattoo Bob was dag en nacht open om de concurrentie het hoofd te bieden en omdat er ook ’s nachts boten afmeerden.

Aangezien er zoveel  matrozen waren in de straten van Katendrecht ,was het bij iedere tattoo shop druk. In die tijd was het heel gewoon om bier te kopen in de shop en te roken tijdens het zetten van je tatoeage.. Het was altijd feest op de “Kaap” met zoveel kroegen en hoeren bij elkaar.

Toen op de “KAAP” het vliegdekschip USSNIMITZ aanmeerde moest bij vele matrozen pistolen en kanonnen getatoeëerd worden. Tattoo Bob raakte bevriend met zeelui uit de USA die voor hem tekeningen ”flash” meebrachten van de bekende tatoeëerder SalorJerry ,Ron Ackers en nog andere bekende Tattoo shops uit de USA. Deze afbeeldingen zijn tegenwoordig ook te zien op T-shirts e.d. van Ed Hardey.

De zaak van Tattoo Bob hing vol met adelaars met Amerikaanse vlaggen, de schepen die Tattoo Bob tatoeëerde verschilden van klein tot wel hele rugstukken. Hoe meer zeilen hoe groter je schip en de ervaring. De vogels die hierbij getatoeëerd werden stonden voor het aantal zeeën dat je gepasseerd was. De zeemeermin, de ster, de schroef, de ankers waren allemaal souvenirs, dit was bijgeloof. Voor een jonge zeeman was het zetten van een tatoeage een vereiste. Je was pas een echte zeebonk als je een tatoeage had.

De tattoos van toen waren te herkennen aan dikke vette lijnen. Veel kleuren die werden gebruikt waren rood, geel, groen en blauw. Er werd nog niet geschaduwd. Veelal kende de grote tattooshops uit de grote havens elkaar. Bob herkende de tattoos van Herbert Hofmann uit Hamburg.

Overigens heeft Herbert Hoffman, de eerste en oudste tatoeeerder van Duitsland, een boek gesigneerd met de woorden "voor de enige echte Tattoo Bob uit Katendrecht".

Andere bekende internationale artiesten waren SailorJerry uit de USA en Ole Hansen uit Denemarken. Bob kon aan de tattoos zien waar ze vandaan kwamen en vice versa. Of de tattoos nu uit Singapore, de Verenigde Staten of Engeland kwamen, het was herkenbaar.

Doordat Katendrecht internationaal zo bekend was bij alle zeelui was de “Kaap” uitgegroeid tot een waar zeemansbolwerk wat zijn weerga niet kende. 

Tattoo Bob was dag en nacht open om de concurrentie het hoofd te bieden en ook omdat er ’s nachts boten aanmeerden.
Aangezien er zoveel havenarbeiders en matrozen aanmeerden was het bij iedere tattoo shop druk. In die tijd was het heel gewoon om bier te kopen in de shop en te roken tijdens het zetten van je tattoo. Het was altijd feest op de “Kaap” met zoveel kroegen en hoeren bij elkaar.