Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Historie

GGD wil tatoeage aan banden leggen

Hierboven nog een foto van BOB, eind jaren '70. Alleen gekleed in een hemdje en werkend zonder handschoenen in een oldschool tattoozaak ... maar dit zou niet lang meer duren.

Begin jaren ‘80 begon de GGD Zuid Holland aan een offensief tegen de huidige tattoo scene. Met de komst van HIV en andere ziektes werden er vraagtekens gezet bij de hygiëne van Tattoo shops en een eventueel een verbod erop.

Met het dreigende verbod van de GGD en het teruglopende prostitutie- en zeeliedenbezoek op Katendrecht, verdwenen de tattooshops. Maar Tattoo Bob besloot drastisch het roer om te gooien door op een medisch verantwoorde manier te gaan tatoeëren. Hij besloot om niet langer alleen in een hemd te zitten en zodoende was de witte jas geboren.

Tattoo Bob redt de tattoo scene.

Tattoo Bob zoals te lezen in het krantenartikel begon zich te verzetten .Hij was tegen een eventueel verbod en bewees met zijn manier van werken het tegendeel en nodigde ook het toenmalige hoofd van de GGD uit.

Tattoo Bob was waarschijnlijk als eerste in Nederland met het dragen van handschoenen en steriel tatoeëren, dit omdat hij al tips en advies had gekregen wat betreft   de hygiëne. Deze adviezen kreeg hij van kennissen uit de medische sector. Hij schafte waarschijnlijk als eerste tattoo artist een stoomsterilisator aan. Hiermee kon je de naalden steriliseren.

Foto bronnen: Nederlands dagblad – via Delpher.nl & archief Tattoo Bob