Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam

Piercing zonder afspraak
Tattoo, Laser, PMU & MHP op afspraak

Historie

In de leer bij Tattoo Dick

In de leer bij Tattoo DickTattoo Dick Sumatraweg Katendrecht

De geschiedenis van Tattoo Bob begint eigenlijk bij Tattoo Dick, waar hij in de leer ging. Op dat moment waren er slechts enkele tattooshops gevestigd in Nederland. Voornamlijk op Katendrecht waarbij Bob zich aansloot. Tattoo Bob behoorde hiermee tot de groep van eerste pioniers van tatoeëerders in Nederland.

In de leer bij Tattoo Dick

Tattoo Dick, was een flamboyante tattoo artiest die zijn shop had aan de Sumatraweg.

Dick van Oost begon waarschijnlijk begin jaren 60 eind jaren 50 op Katendrecht.  Je had toen alleen  Tattoo  Albert Cornelissen . Tattoo Andre, Willy en in Amsterdam  Tattoo Peter die het ook geleerd heeft op Katendrecht. Daar kwam dus Tattoo Dick bij, gevolgd door Tattoo Bob. Later volgde  Jack,Ramon en Cannon.

De shop van Tattoo Dick was niet echt de tattooshop bekend van oude foto’s. Zijn shop leek op een huiskamer met papegaaien en apen. Zijn hoog geblondeerde vrouw voorzag de zeelui ondertussen van bier.

In de leer bij Tattoo Dick

Bob beschrijft hem als een markante man met een “eeuwige” camel jas aan en gitzwart haar, gouden ringen, kettingen en dol op wapens.

In de leer bij Tattoo Dick 

Dat was in die tijd op de “Kaap” iets wat wel meer voorkwam. Vaak zijn de eerste herinneringen die bij de Kapenezen naar boven komen de heftige ruzies die hij had met zijn vrouw Riet. Maar ook de Chinezen moesten het vaak ontgelden....zie het krantenartikel hieronder.

In de leer bij Tattoo Dick

Hier een artikel waar Tattoo Dick zijn reaktie geeft i.v.m. een vermoord Chinees echtpaar.

In de leer bij Tattoo Dick

Tattoo Dick vormt midden jaren zestig het begin van het verhaal van Tattoo Bob. De vader van Tattoo Bob was een goede vriend van Dick. De mannen kenden elkaar van de havens waar zij in die tijd werkten. Kort daarna toen Dick verder ging met tatoeëren kwamen ze nog bij elkaar over de vloer, zo dus ook Bob. De vader van Bob liet een hartje tatoeëren met de naam Maria, de naam van zijn vrouw, dus moeder van Bob en oma van Michael,Ralph en Deborah. Omstreeks midden jaren zestig mocht Bob dus meekijken en raakte geïnteresseerd in het tattoo vak.Tattoo Dick werd begin jaren80 ziek en overleed midden jaren 80.

In de leer bij Tattoo Dick Tattoo Dick

Hierboven Tattoo Dick aan het werk bij een klant

Video uit het familie archief

 

 

Zie hier een artikel uit de krant van begin jaren 80 waarbij hij terug kijkt op zijn carriere als Tattooartiest en waar hij tevens vermeldt dat hij het vak aan Bob heeft geleerd.

Niet veel later overlijdt hij

In de leer bij Tattoo Dick